Псевдо шпер
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Псевдо шпер
някой правил ли го е тоя номер и има ли файда?
тва май го бях свалял от един чужд сайт ма може и от нашенски да е бил

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Тука има два такива правеняшки.
Единият държи а другия е малко кекав,явно са му меки
пружините.
Ако се направи формата както му е реда остава
да се намерят правилните пружини.
Единият държи а другия е малко кекав,явно са му меки
пружините.
Ако се направи формата както му е реда остава
да се намерят правилните пружини.
- E30_M_Tech_ll
-
-
абе от някво феродо трябва да са ама кво точно....
а пружините се ползват май от феродо на камион или нещо такова... ма може и от кола да стане тряя се види....
а пружините се ползват май от феродо на камион или нещо такова... ма може и от кола да стане тряя се види....

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
За пружините и аз съм чувал, че са от феродов диск ...
Ама за плочките незнам нищо ...
Нека, ако Плевенските колеги знаят нешо да споделят.
Ама за плочките незнам нищо ...

Нека, ако Плевенските колеги знаят нешо да споделят.

- small
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
тоя вариянт е удачен само ако го правиш за себе си за някои лев по малко иначе ако плащаш за направа има готови
пък и от разни други може се преправят

пък и от разни други може се преправят
- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
.
пружинките са от всмукателни клапани,а плочките са от чугун или някаква друга мека сплав 

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Re: .
Mecho Puh написа:пружинките са от всмукателни клапани,а плочките са от чугун или някаква друга мека сплав
Пич къв чугун бре,нали ще се спука,стоманени са пластините.
Пружини от клапани идват прекалено меки.На пръшката са от феродов диск на камион.
- E30_M_Tech_ll
-
-
тия пружини от клапани са меки и няма да държат...
а колкото до матеряла за плочките чугуна няма ли да е много твърд ...
и фактически като се нарапви това нещо то нали ще е постоянно зацепено.... в завой няма ли да сурка едната гума ... щото то за да държи при яко газ няма как при обикновен завой с 30 применро да не държи .... ай някой по запознат да споедли мнение или още по добре някой който има лични наблюдения върху такова изпълнение щото като гледам 2-3 имат такива работи в дифа си...
щото то всеки е чувал и всеки си мисли как би трябвало да е ама на живо като го сложиш и като го пробваш става съвсем друго от това което си си мислил в повечето случай...

и фактически като се нарапви това нещо то нали ще е постоянно зацепено.... в завой няма ли да сурка едната гума ... щото то за да държи при яко газ няма как при обикновен завой с 30 применро да не държи .... ай някой по запознат да споедли мнение или още по добре някой който има лични наблюдения върху такова изпълнение щото като гледам 2-3 имат такива работи в дифа си...
щото то всеки е чувал и всеки си мисли как би трябвало да е ама на живо като го сложиш и като го пробваш става съвсем друго от това което си си мислил в повечето случай...

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Аиде малко инфо от съзадателите на такава сглобка ......
Значи при нас материала е от някаква листова стомана, незнам каква но частично се е поизносила като го отваряхме. Пружините са от феродов диск на кола ,по възможност наи твърдите които намерите сложете.Има фаида но шпера в наи добрия случаи ще е 15-20% дали има и толкова. Имаите на предвид че ако не ви е добър материала за плочките се отделят стружки при триенето и може да се сбогувате с семерините и с маслото в последствие ,а ако е много зле материала може и лагерите да си идат 

- E30_M_Tech_ll
-
-
дот тук много добре... то е ясно че ще е малко проценти тоя шпер но все пак си е файда
остана да разберем какъв е точно материяла за нарпавата на плочките ... колегата от горния пост ще се нагърбиш ли с задачата да разбереш какъв е точно матеряла щото това е най важното нещо според мен....

- E30_M_Tech_ll
-
-
така днес ме фрасна в лицето нова идея
пластините да са от предни накладки
хем формата им е почти същата само тряя се оформят хем са създадени да вършат подобна работа...
естествено тряя се сменят на определени километри като почне да испуска дифа
но както винаги има и но....
остават следните въпроси... дали матеряла на накладките е одстатъчно здрав да издържи на напъна от пружините...
и кво ще се случва с отделения прах от накладките.... който щее в пъти по малко от колкото се получава при спирачките но все пак.... мисля че него няма да може да го привлича магнитчето ами директно ще се разтваря в маслото....
и най важния проблем ... да не забравяме че тва всичкото работи почти цялото в масло.... дали няма да приплъзва наклдакта като е в маслена вана....
ама така като гледам тва от снимките матеряла пак е някъв подобен
и разбрах от къде са тия снимки нашенски са от една русенска турбо жигула
ай споделете мнения кво мислите за идеята....

пластините да са от предни накладки

естествено тряя се сменят на определени километри като почне да испуска дифа
но както винаги има и но....
остават следните въпроси... дали матеряла на накладките е одстатъчно здрав да издържи на напъна от пружините...
и кво ще се случва с отделения прах от накладките.... който щее в пъти по малко от колкото се получава при спирачките но все пак.... мисля че него няма да може да го привлича магнитчето ами директно ще се разтваря в маслото....
и най важния проблем ... да не забравяме че тва всичкото работи почти цялото в масло.... дали няма да приплъзва наклдакта като е в маслена вана....
ама така като гледам тва от снимките матеряла пак е някъв подобен

и разбрах от къде са тия снимки нашенски са от една русенска турбо жигула

ай споделете мнения кво мислите за идеята....
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4