термостат
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
термостат
Колеги купувам вече втори термостат за М10и все дърво незнам от къде точно идва проблема! Първия термостат беше Френски, колата на място згрява ( над нормалното в тоя студ) а долния маркуч от термостата към радиатора ледено студен а като я пусна по инерция с включено парно температурата пада доста под нормалното. Купих втори термостат НЕМСКИ и абсолютно същата работа. Та питането ми е тва дали е от термостати менте или има нещо по специално по обезваздушаването на М10! Благодаря предварително

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Какви марки са термостатите?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
и двата са ташак
слагай BEHR и си свиркай
слагай BEHR и си свиркай

- bozukov_g
- Голямата Базука
-
особено първия... върха на ментетатаmitko_n1 написа:и двата са ташак
слагай BEHR и си свиркай

Валер-а вероятно нищо му няма. Обезвъздушава се като пуснеш парното да на топло. Остави колата да поработи поне 15-20 минути на място с отворена капачка на радиатора. Можеш да я паркираш, така че предницата да е на по-високо ниво от задницата.

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Re: термостат
bozukov_g написа:Колеги купувам вече втори термостат за М10и все дърво незнам от къде точно идва проблема! Първия термостат беше Френски, колата на място згрява ( над нормалното в тоя студ) а долния маркуч от термостата към радиатора ледено студен а като я пусна по инерция с включено парно температурата пада доста под нормалното. Купих втори термостат НЕМСКИ и абсолютно същата работа. Та питането ми е тва дали е от термостати менте или има нещо по специално по обезваздушаването на М10! Благодаря предварително
Точно темата с моя проблем.
Аз ве4е трета седмица се мъ4а да я обезвъздуша.
Също като колегата и аз съм взел от двата вида термостати.
И двата съм ги пробвал в къщи с термометър по няклолко пъти и двата отварят когато треба.а на колата по същия на4ин като колегата от горе нат термото вряло а от долу лед.На мен постоянно ми е включено парното на топло и на втора степен и под наклон съм я пробвал и какво ли не.Интересното ми е 4е когато е загряло и би трябвало да отвори термото и да стопли долният марку4 аз то4но тогава го махам изти4а студена вода и 2 3 секунди след тва отваря термото и по4ва да пуска вряла на долу.
Сега и аз ще послушам съвета за термо Behr 4е дано стане мамкаму

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Лошото е,че цената на Behr-а е около 60лв

- кичоне
- младши ентусиаст
-
mitko_n1 написа:Лошото е,че цената на Behr-а е около 60лв![]()
![]()
Майната им на 60лв. Аз до тука за антифриз съм дал около 80лв щот секи път си викам аха аха да стане ама не. Само да се реши проблема с него,че инак не знам ве4е

- bozukov_g
- Голямата Базука
-
И на мен тези маневри с термостатите ми излязоха около 70 лева така че ако и номера с развитата капачка и под наклон колата не стане ще купувам и аз BEHER кво да правя 

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Чувал съм, че някои правят малки дупки - около 1 мм на термостата за да може малко топла вода да преминава и от другата страна. Виждал съм и фабрични термостати с дупка, но предимно за френски "автомобили"bozukov_g написа:И на мен тези маневри с термостатите ми излязоха около 70 лева така че ако и номера с развитата капачка и под наклон колата не стане ще купувам и аз BEHER кво да правя

П.П. Като си купувате BEHR проверявайте в кутийката дали е BEHR защото понякога изкача VERNET

- кичоне
- младши ентусиаст
-
[quote="Gecallica"][quote="bozukov_g"]И на мен тези маневри с термостатите ми излязоха около 70 лева така че ако и номера с развитата капачка и под наклон колата не стане ще купувам и аз BEHER кво да правя
[/quote]Чувал съм, че някои правят малки дупки - около 1 мм на термостата за да може малко топла вода да преминава и от другата страна. Виждал съм и фабрични термостати с дупка, но предимно за френски "автомобили"
П.П. Като си купувате BEHR проверявайте в кутийката дали е BEHR защото понякога изкача VERNET
[/quote]
Аз в момента съм с дупка на стария 1мм за да мога да я карам вдига до 60градуса и така държи.Ама не искам да я карам така требва да е както си му е реда

Аз в момента съм с дупка на стария 1мм за да мога да я карам вдига до 60градуса и така държи.Ама не искам да я карам така требва да е както си му е реда
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Gecallica написа:П.П. Като си купувате BEHR проверявайте в кутийката дали е BEHR защото понякога изкача VERNET
Vernet още не съм видял в кутийка на Behr,но често термостати за БМВ (особено за по-новите) са оригинални с изтрити емблеми

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
кичоне написа:Gecallica написа:Чувал съм, че някои правят малки дупки - около 1 мм на термостата за да може малко топла вода да преминава и от другата страна. Виждал съм и фабрични термостати с дупка, но предимно за френски "автомобили"bozukov_g написа:И на мен тези маневри с термостатите ми излязоха около 70 лева така че ако и номера с развитата капачка и под наклон колата не стане ще купувам и аз BEHER кво да правя![]()
Аз доста време карах със ладов термостат, защото така я купих и в интерес на истината нямах проблеми

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
кичоне написа:Gecallica написа:Чувал съм, че някои правят малки дупки - около 1 мм на термостата за да може малко топла вода да преминава и от другата страна. Виждал съм и фабрични термостати с дупка, но предимно за френски "автомобили"bozukov_g написа:И на мен тези маневри с термостатите ми излязоха около 70 лева така че ако и номера с развитата капачка и под наклон колата не стане ще купувам и аз BEHER кво да правя![]()
Аз доста време карах със ладов термостат, защото така я купих и в интерес на истината нямах проблеми

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3