Съвети за купуването на Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
Съвети за купуването на Е30
Значи твърдо съм решен в най-скоро време да си купя Е30 , орентирал съм се към по малките мотори - 316 , 318 , та може ли да ми дадете повече инфо за моторите - кой е по-добър ? Като разход , надежност и тн. И кои са най-честите проблеми по купето , каде да гледам като копувам ?
- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
Re: Съвети за купуването на Е30
Просто от любопитство да попитам,поради каква причина си се ориентирал към тези модели? .....Всичко зависи защо си го купуваш това Е30...за какво ще го ползваш? 316 и 318,да ме извиняват колегите,ама стават единствено да се придвижваш от точка А до точка Б...best_buy написа:Значи твърдо съм решен в най-скоро време да си купя Е30 , орентирал съм се към по малките мотори - 316 , 318 ?
Последна промяна Mecho Puh на 26 Дек 2008, 17:11, променена общо 1 път
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
Брат ми става на 17 след 20 дена и искам да му взема кола и мисля че за 1-ва кола някоя Е30 , малолитражка ще му пасне идеално , пак и застраховката няма да е много.
- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
.
Ааааа,така кажи,аз си помислих че ти искаш да слезеш от твоита на 316 и затова се учудих...дааа,за първа кола 318 става,докато свикне с вървежа,пък по натам http://www.e3024v.com/ 

- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
Хах , от 6-така за нищо на света не слизам
Иначе какви за основните проблеми , каде гният най-много Е30-ките защото колкото и срамно да звучи никога не съм карал Е30 и колко е средния пробег на 318ката ? Иначе за сега съм се спрял на това - 318ка на 86000 мили в добро състояние според собственика , в Понеделник ще го гледам.

- kompi
- младши ентусиаст
-
Re: .
Mecho Puh написа:Ааааа,така кажи,аз си помислих че ти искаш да слезеш от твоита на 316 и затова се учудих...дааа,за първа кола 318 става,докато свикне с вървежа,пък по натам http://www.e3024v.com/
Ей тов форум ми изглежда доста полезен, мерси за линка!

Сучииии!
- kompi
- младши ентусиаст
-
best_buy , за изгнило гледай бомбетат,наведи се и погледно подкалниците в основата на амортисьорите и пружините. Също и дъната в краката на пасажера и водача!
Аз не съм проверявал, но знам, че се махат пластмасите които отвеждат въздух до радиатора на парното( до чистачките) и бъркаш вътре по посока към калника.Ако е здраво си ОК!!!
Дано съм бил малко полезен, има колеги запознати с пъти повече от мен,дано и те да кажат ако съм пропуснал!
Също и тук( на снимката)
Весела Коледа !
Аз не съм проверявал, но знам, че се махат пластмасите които отвеждат въздух до радиатора на парното( до чистачките) и бъркаш вътре по посока към калника.Ако е здраво си ОК!!!

Дано съм бил малко полезен, има колеги запознати с пъти повече от мен,дано и те да кажат ако съм пропуснал!
Също и тук( на снимката)
Весела Коледа !

Сучииии!
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
kompi. Мерси колега , найстина ми беше много полезен , айде дано има още една Е30-ска в клуба възможно най-скоро
и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ 

- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми то все от немско пазарите,щот нали бегачки,пък купе дали има 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
M2PR написа::OT: Не, не си взимай, за кво ти е такъв кокошарник! И не е на мода, голям таралясник е тва е30тото...!
Ъъъъ аз кво да карам имам и не се страря да бъда "фешън" като пичовете с Гоуфовете , колата я взимам за подарак на брат ми както написах и за първа кола мисля че ще му пасне идеално - ниска цена , евтина застраховка и тн . Мерси за разбирането!
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Обикновенно Е30-кабрио(гледам,че към това си се насочил) са доста запазени от към гнилоч,защото са усилени отвсякъде с дебели греди
.Съдя по мойта,защото като я погледнах от долу няма една ръждичка,но пък е доста тежка-1290кг. и ще му харчи повечко,а ще върви по-малко и от 316.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Е, то Е34 е тон и половина, пък си върви, няма страшно
По-добре да е запазенка откъм купе, че ръждата е най-гадното нещо.

BMW only!
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3