М40 и газ...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
М40 и газ...
Колкото и да не ми харсва с тия задръствания ще требе да мина на газ, значи двигателя ми е М40Б16 и е перфектен на бенз, мисля да сложа обикновенна газова уредба, та колеги някой ако кара такъв двигател на газ да ми кажете има ли нещо по специфично и как се държи двигателя скача ли му много разхода?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Никакви проблеми, слагай обикновена и си карай спокойно. Ще сложа снимки да видиш, ама по късно че имам една друга бангия да ъпдейтвам.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
Слагаи и да не ти пука
м40б18 карам и няма проблеми ...
само не забравяй !!! докато не излезне от синия сектор стртрелката на температурата само на бензин !!! така ще ти служи вярно и дълго !!
моята от 3 години е така !
Успех ! ! !

м40б18 карам и няма проблеми ...
само не забравяй !!! докато не излезне от синия сектор стртрелката на температурата само на бензин !!! така ще ти служи вярно и дълго !!
моята от 3 години е така !
Успех ! ! !

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
И аз карам на газ, не съм я слагал аз, така си е взех. При мен е направена да пали винаги на бензини когато вдигнеш над 2000 оборота си минава на газ автоматично, което за мен е доста разумно решение.
Разхода е относителен; около 11 градско, но в задръстване и на клима ми е стигал и до 15, което пак е доста приемливо. И да ти кажа, че особена разлика във варвенето м/ газ и бензин не намирам

Разхода е относителен; около 11 градско, но в задръстване и на клима ми е стигал и до 15, което пак е доста приемливо. И да ти кажа, че особена разлика във варвенето м/ газ и бензин не намирам

- autovan
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Мечтае да кара: 535d
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Нямаш проблеми ако е монтирана професионално! 1. "докато не излезне от синия сектор стртрелката на температурата само на бензин !!! така ще ти служи вярно и дълго !! "
2. "При мен е направена да пали винаги на бензини когато вдигнеш над 2000 оборота си минава на газ автоматично, което за мен е доста разумно решение. "
2. "При мен е направена да пали винаги на бензини когато вдигнеш над 2000 оборота си минава на газ автоматично, което за мен е доста разумно решение. "
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Принципно а и аз се убедих че най-добре е на бензин! Но не всеки може да плаща 2.30/л бензин а и явно колегата не е патил в дългосрочен период с газовите изпълнения..... Евтино е но проблемите които се появяват също не са евтини.
Преди карах комби М40 на газ и лично бях доволен - евтино е докато не се запушат дюзи, докато не ти писне да ти играят обороти, чакаш да загрее за да прехвърлиш, докато не ти замирише отнякъде на газ, докато не умреш на някой баир, докато не разбереш че трябва да избираш между газова бутилка, резервна гума и багажа на жената за морето..... абе евтино е
но компромисите са 
Преди карах комби М40 на газ и лично бях доволен - евтино е докато не се запушат дюзи, докато не ти писне да ти играят обороти, чакаш да загрее за да прехвърлиш, докато не ти замирише отнякъде на газ, докато не умреш на някой баир, докато не разбереш че трябва да избираш между газова бутилка, резервна гума и багажа на жената за морето..... абе евтино е

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Значи земи прочети кво ще напиша и после турай квот си искаш.
Купих си колата М40Б16 - имала 1 година газов инжекцион - забележи:газов инжекцион за 1600 лева. И като я взех вече беше махнат. Първо излязоха конците от гърнето изодзадзе. Писал съм тема. После ми изгоря бензиновата помпа. Новата - стара не държи вакуум - тоест са върти преди да запали доста повече от нормалното. В момента съм с проблеми в охлаждането и там газта също е замесена. Мотора ми е на 234 хиляди, но си се юрка как си трябва. Незнам на колко е твоя, ама освен да си спънеш колата и да започнеш с безмислени ремонти след година и постоянни настройки и проблеми, щот твойта за 300 лева, че е чук на 100%, друго няма кво да стане. Нема ти казвам кво да правиш, ама по добре си земи една фиеста на газ кат си решил да се буташ в трафика. Прави си сметката, че после няма връщане назад...
Купих си колата М40Б16 - имала 1 година газов инжекцион - забележи:газов инжекцион за 1600 лева. И като я взех вече беше махнат. Първо излязоха конците от гърнето изодзадзе. Писал съм тема. После ми изгоря бензиновата помпа. Новата - стара не държи вакуум - тоест са върти преди да запали доста повече от нормалното. В момента съм с проблеми в охлаждането и там газта също е замесена. Мотора ми е на 234 хиляди, но си се юрка как си трябва. Незнам на колко е твоя, ама освен да си спънеш колата и да започнеш с безмислени ремонти след година и постоянни настройки и проблеми, щот твойта за 300 лева, че е чук на 100%, друго няма кво да стане. Нема ти казвам кво да правиш, ама по добре си земи една фиеста на газ кат си решил да се буташ в трафика. Прави си сметката, че после няма връщане назад...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
:
Че е най-добре на бенз това го знае всяко хлапе! Спор няма! Но при тия цени на горивата ( а и аз карам със 100 октана ) какъв е смисъла да търкаляш градско на бенз? Движиш се с 50-60км/ч и кво като си на бензин. Една бутилка от 20л. не заема кой знае колко място в багажника. Благодаря на колегите по горе за съветите явно БМВ и газ такова животно има
Като се поддържа една кола не мисля че ще има проблеми а и километрите ми са малко 143 хил. 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
e30
Ае бате, троши си главата - кво ни занимаваш?! Само 143 хиляди и си готов да го метнеш на кучетата... Бате срам. За кво треа се буташ с БМВ-то по тия задръствания? То ти носи удоволствие при висока скорост и завой. Не моа ги разбера некой хора. Тия колегите дето сте от тима БМВ и газ сте супер. Единия е с 518и и нема проблеми - другия не правел разлика между бензин и газ. Успех, ма за кво си ги пишем тия неща - не знам. Хиляди теми. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Като си те кефи си карай на бензин, нема да имаш грижи никога, твоя мотор нема да се счупи въобще ....... 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2