ниски обороти и паданението им
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
ниски обороти и паданението им
Имам чувството, че бавно ми падат оборотите. Да речем че съм на 5-а в 3200 и като изключа от скорост, падат доста бавно докато стигнат до 600. Ако е място колата, като дам само газ и отпусна - пак падат бавно. Нормално ли е това? (може да направя филмче и да го пусна
) Колата е М40Б18 комби
Също малко ми тресе като е на място, оборотите са около 600. Колко трябва да е нормално? Ниски ли са за 4-и цилинфров двигател? Прочетох за някъкво стъпково моторче (моторче за празния ход), че оттам бил проблема. Така ли е ?

Също малко ми тресе като е на място, оборотите са около 600. Колко трябва да е нормално? Ниски ли са за 4-и цилинфров двигател? Прочетох за някъкво стъпково моторче (моторче за празния ход), че оттам бил проблема. Така ли е ?
Последна промяна La4u на 03 Яну 2008, 23:55, променена общо 1 път
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- La4u
- The last M40 driver
-
И двата проблема ли са от него? Ако е така, как се ремонтира, чисти или пък сменя? Незнам кво му се прави..... 

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- La4u
- The last M40 driver
-
GEORGIEV написа:Газ имаш ли
НЕ
Видях че си писал на един колега с подобен проблем за това моторче....
- La4u
- The last M40 driver
-
!!Asen_X написа:Откакто стана студ на кутийки, и аз имам същото усещане за оборотите.
Сега чакам поне да са положителни температурите навън та да седна да го сваля и почистя (да го счупя и да ходя до Явор за ново после).
Проблема е, че не е откакто е студено. Лятото пак си беше така. Значи смяташ че тва чудо (мот. за празния ход) е проблема за тези 2 гадости ?
- La4u
- The last M40 driver
-
Явор нещо не пише

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
оборотите ти падат бавно щото ти е голям маховика
А тресенето на празен ход може да идва от моторче за празния ход,ако някъде смуче въздух след дебитомера,ако ти е разбарникан дебитомера,не добри свещи и още един куп неща! А харченето как е ?!? Хормалнмо ли харчи или?
Първи си виж свещите, ако не се сменявани и са заминали е реднод а ги смениш с оригинални такива който не са хич скъпи
После виж туй моторче, и прегледай дали всички съединения и маркучи са ти в ред, ако трябва вземи един спрей имаше с който се пръска по тея съединения и ако има от някъде оттечка се изфорсирва колата!
Абе проблема може да е от наистина много неща така че според мен с писане във форума няма да се оправи!
Свещите така или иначе трябва да се сменят почни от тях, после прегледай другите неща и иди на една диагностика да ти видят сместа
Катализатор имаш ли?

А тресенето на празен ход може да идва от моторче за празния ход,ако някъде смуче въздух след дебитомера,ако ти е разбарникан дебитомера,не добри свещи и още един куп неща! А харченето как е ?!? Хормалнмо ли харчи или?
Първи си виж свещите, ако не се сменявани и са заминали е реднод а ги смениш с оригинални такива който не са хич скъпи

Абе проблема може да е от наистина много неща така че според мен с писане във форума няма да се оправи!
Свещите така или иначе трябва да се сменят почни от тях, после прегледай другите неща и иди на една диагностика да ти видят сместа

Катализатор имаш ли?

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- La4u
- The last M40 driver
-
Дилян Пенчев написа:......
Разхода ми е нормален за това време - 10-11 на 100. За катализатор, незнам. Може и да е махнат. С комби съм, а май те имат. Ама знам ли?
Последна промяна La4u на 10 Май 2008, 14:20, променена общо 1 път
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- La4u
- The last M40 driver
-
bigmurzi написа:В тоя ред на мисли, що не бръмна до ЕКО тая вечер?
Немам гражданска, утре отивам да я правя

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Слагаш 10-20лв в джоба и праскаш яко, и виж там, ако си я направиш на изплащане има офертички да имаш гратисен период (при мен е 15дни), та ако случайно забравиш или нещо не можеш имаш вратичка пред закона, аз така съм се измъквал без да давам пари и без акт
едит: в тоя случай трябва и полицата да си е в теб да им го докажеш де

едит: в тоя случай трябва и полицата да си е в теб да им го докажеш де

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
15 мнения
• Страница 1 от 1