Генератор М42
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Генератор М42
Тъй като още няма тема за "незнаещи" си позволявам да пусна тема с въпроса ми
Оказа се че с изтиването на времето акумулатора ми се предаде и тези дни ще си купувам нов , обаче забелязах че генератора ми е 65А а в Real Oem го дават за М42 да е 70А,80А и 90А а за М40- 65А и явно моя е сменян някога с такъв от М40.Та понеже искам да си купя акумулатор 74-75 амперчаса ще мога ли да го задоволя
с моя генератор 65А или трябва да се ориентирам към 80А примерно
Също така ще съм благодарен ако някой сподели между другото към какъв акумулатор да се ориентитам че се чудя още

Оказа се че с изтиването на времето акумулатора ми се предаде и тези дни ще си купувам нов , обаче забелязах че генератора ми е 65А а в Real Oem го дават за М42 да е 70А,80А и 90А а за М40- 65А и явно моя е сменян някога с такъв от М40.Та понеже искам да си купя акумулатор 74-75 амперчаса ще мога ли да го задоволя

Също така ще съм благодарен ако някой сподели между другото към какъв акумулатор да се ориентитам че се чудя още

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Аз 1 година вече карам със 72-амперчасов на AC Delco. Фирмата по принцип е щатска, но изработката е испанска. Мотор М40, генератор - незнам. Обаче когато и да вдигна капака, зеленото оченце свети. Така че силно се съмнявам да има чак толкова голямо значение какъв акумулатор ще боднеш и колко А ти е генераторът. За инфо, старият немски акумулатор беше 44Ah - неизползван сигурно година и половина, напълно разреден преди да го сложа на колата, и пак издържА цели 12 месеца...
П.П. Гаранцията на акумулатора е 3 години.
П.П. Гаранцията на акумулатора е 3 години.
It's not who You are, it's who You know...
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
И моя генератор също е 65 ампера(може и серийно да са слагали такива), акомулатора ми СилвърБош 75 амперчаса и изненадващи проблеми не съм имал 

Последна промяна ge_a на 23 Окт 2007, 10:01, променена общо 1 път
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
65А е мах ток, който може да произвежда алт-а.
Мах заряден ток за акум-а е 10% от капацитета. Т.е. за акум 72Ач мах заряден ток е 7,2А.
Въпроса е: при мах възможни консуматори дали ще остане ток поне за подзаряд на акум-а (1%)?
Ако не остава - не включвай всичко накуп
Мах заряден ток за акум-а е 10% от капацитета. Т.е. за акум 72Ач мах заряден ток е 7,2А.
Въпроса е: при мах възможни консуматори дали ще остане ток поне за подзаряд на акум-а (1%)?
Ако не остава - не включвай всичко накуп

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

5 мнения
• Страница 1 от 1