Въпрос...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпрос...

Мнение от DJJonny » 23 Сеп 2007, 13:57

Вчера както си рових забелязах че имам някаква джаджа на лостчето на гаста при инжекциона. Като го натисна навътре двигателя си изглажда оборотите намясто и почва да работи по равномерно. Като го пусна почва да работи неравномерно и си мени оборотите. Защо ли имам чуството че това трябва да е свързано с автоматика по някакъв начин а при мен не е. Има ли някакво жило което трябва да го дърпа като освободя от скорост :uups: :help: Изобщо за какво служи?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
N:20
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 23 Сеп 2007, 21:02

Я си поотпусни малко жилото за газта ;)
Джаджата само крепи въпросното жило, но явно клапата не се връща докрай и ТПС-то (№23) не казва на ЕКУ-то, че си пуснал газта. Съответно - неправилна смес - неравномерна работа. "Като го натисна навътре" явно цъкаш ТПС-то на "пуснат педал" (а и затваряш наистина дросела), и нещата си идват намясто ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 23 Сеп 2007, 21:19

ivantchoG написа:"Като го натисна навътре" явно цъкаш ТПС-то на "пуснат педал" (а и затваряш наистина дросела), и нещата си идват намясто ...

Taм е работата че жилото си е наред но като го натисна виждам че то повгига хоризонталното на N 7 и все едно дава газ... ноооо по различен градус на обикновенното подаване защото има 2 оси и градуса м/у двете се различава като се натисне
дано си ме разбрал :drinking:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 23 Сеп 2007, 21:22

Мъничко беличко на лостчето на гаста стои
като го натиснеш потъва и оборотите изпъва
като го пуснеш се връща и двигателя повръща
И странно чуство ме обгръща и силно мисля че автомата трябва да го връща
А защо при мен го няма загадка е голяма
Вече почна да ми писва и някво жило май ми липсва

що е то?

Баси изпростях :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Сеп 2007, 12:55

за спамарите, на които изтрих мненията - ако нямате какво да казвате по темата, не го казвайте :idea:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 25 Сеп 2007, 10:27

DJJonny написа:... жилото си е наред

Това значи ли че има малко хлабина?
но като го натисна виждам че то повгига хоризонталното на N 7 и все едно дава газ... ноооо по различен градус на обикновенното подаване защото има 2 оси и градуса м/у двете се различава като се натисне

Изображение
А щипките горе и долу на №20 здрави ли са?
А дали е регулиран №19?
А №23?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Назад към E30