Удостоверение за катализатор

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Удостоверение за катализатор

Мнение от KPETEH » 27 Юли 2007, 16:24

Здравейте - не знаех каде да я пусна тази тема, но понеже говорим за е30 реших тук. Та значи за какво става дума. Искам да си регистрирам колата в общината и ми казват, че ми трябва някъв сертификат, че колата има катализатор. Викам си добре - прави са - щом е за екология. Отивам в СБА в Младост и там некви лелки си пият кафето в директорския кабинет. Други нямаше, та ги питам така и така, удостоверение и те веднага да, разбира се, трябва ти, обаче майстора го няма - в отпуска. Викам си къв майстор треа да го гледа тоя катализатор дали е там или не е. Какато и да е, попитах за цената, а жената съвсем спокойно: ъъ 12 лева, ъъъ не не, 15 лева. Вече не издържах и им теглих една майна и си тръгнах. Верно ли е толко скъпо това нещо? Таа държава си еба майката с извинение... Ако нямам катализатор каква ще е разликата в данъка? Кажете някъде да отида да не ми свалят кожата? Аз не мога да си представя как ще дам на някой си 15 лева само да ми погледне под колата. Супер нервен съм. :evil:
П.С. е30 316и М40

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 27 Юли 2007, 17:09

Може и от официалния представител да вземеш такава бележка с/у около 50лв и данък ти става на половина ако си до 100коня

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Юли 2007, 17:29

Той че е до 100 коня, това е ясно. Ама за пръв път чувам, че искат и документ. Вероятно е нещо ново, защото преди просто се пишеше в декларация има или няма катализатор. Предполагам, че всички коли де що са под 100 коня са писани с катализатор :mhihi: , та затова са го въвели това. Иначе ще пестиш по двайсе и няколко лева годишно от от тоя катализатор...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

e30

Мнение от KPETEH » 27 Юли 2007, 22:50

Мерси за мненията, аз ще отида на друго място, мисля, че може от всеки сервиз да бъде издадена... Само се чудя дали само ще погледнат колата, я отдолу, я в някоя книга и ще ми земат парата, или ще мерят с някъв апарат?
Е тва ми хареса: Шат - на патката главата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 27 Юли 2007, 23:18

аз скоро си регистрирах аудито в общината,и ме питаха за катализатор и казах че има. служителката ми вика: сигурен ли сте, а аз викам-да. Подпълва се неква декларация и готово.
По интересното при мен е че като ходих до кат да си я прехвърла,след 4 месеца закъснение, ходих само за смяна на собственик(след като го въведоха),и понеже не съм минавал през каналите написаха колата1595СС. Тя е 2300СС :shock: иначе номерата на мотора и рамата си отговарят,та като я регистрирах и в общината данъка за цялата година ми е 15.25лв
Стария собственик не го беше плащал 3 години и като ми даде белешката при нотариуса, с лихвите беше 600лв :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Юли 2007, 12:56

не знам да ли не е излишно... като регистрирах моята преди 6г вметнах че имам катализатор... в данъчното ми казаха, че на тая възраст /13г тогава, 113кс/, това не играе... да няма някакви промени междувременно...

Назад към E30