Проблем с работата на двигателя и относно прекъсването
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
за М10 маслото не от голямо значение(неказвам-наливайте боклуци
)на М10 имали проблем с маслото веднага се отразява на лампата(в смисъл-пада ли му визкозитета като загрее),но е вярно че мазането на вала е слабо място.Ама да попитам,колегата?-за да са износени кобилиците толкова ,трябва доста време да са чукали като дизел???другия вариянт е да са пренатегнати-ама това значи,че можеш да ги охлабиш?Поправете ме ако греша..

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Мен ми е много странно на моята кошница как да успели въобще да счупят кобилица и след това да сложат някакви износени:( Аз имам съмнения, че ако е отваряна главата може да са ги пренатегнали преди време или просто от лошото мазане да са се разтракали. Знам ли
Интересното при мен е, че не тракат, а се чува едно като "чоплене на семки", цъка, а не тропа, по-различно звучи от износено М40 примерно.

BMW only!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
А знаете ли,че
клапаните на М20 трябва да се напасват на всеки 10-12 хиляди мили
поне така пише у книгите.да не би и с м10 да е такава ситуацията.а как е по добре,ако може така да се каже де-да са хлабави или натегнати клапаните.кое е по вредно
клапаните на М20 трябва да се напасват на всеки 10-12 хиляди мили

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Според мен твърде натегнатите клапани са по-вредни, защото се износват по-бързо така, а и има шанс при по-високи обороти да стане някой фатализъм. По-хлабавите клапани просто са по-шумни, разбира се могат да доведат и да по-слаб двигател, ако не отварят и затварят коректно. Все пак това им харесвам на старите кошници, че па са много, много корави животни - верно, разтракват се и те понякога, но търпят зверските изтезания и след настройка - карат още много време. А не като някой от новите кочини (да не мус поменавам името, знаете си го), дето минеш 2 пресечки и хем се разтрака жестоко, хем трябва направо да му сменяш камара части по главата за да тръгне
От по-новите моторчета М50 съм го признал също за много читав мотор, никаква настройка, само хубави консумативи и също е много, много здрав.

BMW only!
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2