Питай патило

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питай патило

Мнение от никсъна » 07 Апр 2007, 16:50

:help: Здравейтв всички BMW- фенове :D
Първо искам да се извиня, ако съм пуснал питането не кадето трябва- нов съм във форума и още не мога да се ориентирам ,за това, ако някой модератор реши, нека да премести темата кадето и е мястото.
Та въпроса ми е следния: предлагат ми BMW - 318 от 89та година на много изгодна цена (под 1000лв), която мисля да купя за допълнителен автомобил за семеиството си.
Моля да ми кажете кои са слабите места, къде да търся уловки някакви, с една дума- кое е най-важното за един такъв автомобил. До сега не съм имал такава кола, но искам да опитам и аз :lol: Ще бъда благодарен ако ми дадете и някой съвет по въпроса. :dunno:
благодаря предварително и лека и безаварийна :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 07 Апр 2007, 17:58

Много хубав автомобил ама под 1000лв направо не знам в какво състояние ще да е това чудо.Поогледай се в раздел Е-30 мисля ,че там ще намериш почти всички отговори на въпросите си ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 07 Апр 2007, 17:58

за 1000 лв. цялото е в слаби места и навсякъде има уловки. Моят съвет е да събереш повече пари и да си купиш една нормална кола ..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 07 Апр 2007, 18:47

или за 1000 и малко отгоре си земи някоя наистина запазена лада ;)

Потребител
Аватар

Мнение от никсъна » 07 Апр 2007, 20:35

Значи историята в общи линии е следната: Мой приятел от Пловдив, който работи и живее под наем в София, през 2005 г. си купува бавареца с едничката цел за по-лесно предвижване, а също така и да си държи инструментите (доста скъпи и в голямо количество! ) в нея, за да не ги мъкне всяка вечер до 8-я етаж. Но.. апашите угаждат плячката и резултата е разбит багажник и всичко обрано :( .Следват още няколко нападения, но урока вече е научен и той не държи нищо повече в нея.Междувременно от фирмата му дават служебен автомобил и охраняем склад и човека си пребира колата в Пловдив, където от есента на миналата година я държи пред блока. Наскоро научава по телефона, че са свалени две от гумите и бъбреците и решава да я продаде на символична цена, само и само да не я мисли. И тъй като преди броени дни му се обадих по работа, той ми предложи да я купя. Освен, че плаче за боя от стоенето на открито, други сериозни проблеми май няма, а боядисването ще ми излезе не повече от двеста-триста лева, пак от мой приятел услуга ;)

Благодаря на отзовалите се и ще продължавам да следя темата за още възможни коментари :lol:
Последна промяна никсъна на 08 Апр 2007, 8:46, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 07 Апр 2007, 21:02

THE ONE & ONLY E30

Потребител
Аватар

Мнение от kaktus » 08 Апр 2007, 10:39

Мой познат си купи е30 '86 год. за 800 лева.-трудно е да се каже че вървеше тая кола .За такива пари да ти даде кола в свестно състояние-трябва да ти е много близък.
"Wir werden Sieger - durch unsren Tiger"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AntropoS » 08 Апр 2007, 12:37

Това си е стара кола - всичко може да й има. Това, че е стояла на открито без да е карана също не е хубаво. Всичко си зависи от теб, но според мен е рисковано да взимаш такава кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 08 Апр 2007, 21:13

Човече,ако тоя дето ти я продава ти е наистина приятел защо просто не се договорите да я покараш примерно 1 седмица и сам да решиш дали става,или не.едва ли някой би те посъветвал да си вземеш БМВ за 1000 лв,което е стояло с месеци изложено на атмосверните условия без да е карано дори.Просто цялата работа понамирисва,но все пак нищо не се знае докато не се увериш.Успех.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от никсъна » 10 Апр 2007, 9:38

Здравейте отново. Както виждам, всички мнения са против тази кола и ме накарахте да се замисля, но въпреки всичко, смятам да я поогледам :) Надявам се това да стане тази седмица, ако ми остане време разбира се :(
Бих искал на огледа да присъстват и хора от форума, които са на "ти" с тези автомобили (318 пълна инжекция - 89г.) и да изкажат мнението си на място :D .За целта ще се постарая предварително да обявя в кой ден и час ще стане това, както и мястото :uups: Става дума за Пловдив.
Благодаря на всички за дадените мнения. Благодаря предварително на онези, които ще се отзоват и дадат своите коментари за покупката ..евентуално :mhihi:

Назад към E30