M20B25..

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

автомобилен поклонник
Аватар

M20B25..

Мнение от Turturelo » 16 Дек 2003, 18:22

с плаващ бутален болт ли е или ..?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 16 Дек 2003, 23:10

...в момента няма къде да проверя със сигурност, но съм останал с твърдото убеждение че всички двигатели на БМВ са със плаващ болт (на втулка в горната глава на мотовилката и на зегерки в буталото), поне бензиновите:::за М20 едва ли е изключение...ами защо точно те интересува, ако не е тайна :?: :idea:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Дек 2003, 0:15

на такъв мотор изведнъж се появи тракане (нещо като тракане на клапани, но 5-6 пъти по-яко), странното е, че се появи едновременно със случайно късане на колекторни тръби... Трака яко, неможем да разберем от какво е ... колата започна да гасне на място, не поддържа празен ход (800rpm)... за други симптоми не се сещам?! Ааа.. когато запали изтраква, после изчезва за около 10 секунди и пак започва да трака... Това тракане е монотонно и постоянно като си караш, а като върнеш газта започва да трака по-начесто?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 17 Дек 2003, 18:52

... :?: всмук. или изпуск. колектори...а от чий са се скъсали??? Не ми става много ясно точно какво е това тракане...дали не са лагери? А и щом казваш, че трака яко, значи рано или късно ше трябва да се разглобява тоя мотор, по-добре го отворете, то ше си покаже какво е, преди да е станал златна панега цемент

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Дек 2003, 8:16

Надяваме се да не са лагери, защото са сменяни преди 4-5 месеца ... Ще бъда разглобен в най-скоро време и ще актуализирам информацията ..

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 18 Дек 2003, 15:56

И аз го имах този проблемс тракането, но колата не ми гаснеше а менеше яко оборотите. Оказа се, че за разбити леглата на лагерите на разпределителния вал. Като давах газ тракането изчезваше. На празен ход тракаше като дизел. Смених главата и проблема беше решен.

П.С. Не съм от най-компетентните във форума :oops: , просто и аз имах подобен проблем :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Назад към E30