M20B25..
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
на такъв мотор изведнъж се появи тракане (нещо като тракане на клапани, но 5-6 пъти по-яко), странното е, че се появи едновременно със случайно късане на колекторни тръби... Трака яко, неможем да разберем от какво е ... колата започна да гасне на място, не поддържа празен ход (800rpm)... за други симптоми не се сещам?! Ааа.. когато запали изтраква, после изчезва за около 10 секунди и пак започва да трака... Това тракане е монотонно и постоянно като си караш, а като върнеш газта започва да трака по-начесто?!
...
всмук. или изпуск. колектори...а от чий са се скъсали??? Не ми става много ясно точно какво е това тракане...дали не са лагери? А и щом казваш, че трака яко, значи рано или късно ше трябва да се разглобява тоя мотор, по-добре го отворете, то ше си покаже какво е, преди да е станал златна панега цемент

И аз го имах този проблемс тракането, но колата не ми гаснеше а менеше яко оборотите. Оказа се, че за разбити леглата на лагерите на разпределителния вал. Като давах газ тракането изчезваше. На празен ход тракаше като дизел. Смених главата и проблема беше решен.
П.С. Не съм от най-компетентните във форума
, просто и аз имах подобен проблем 
П.С. Не съм от най-компетентните във форума

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
6 мнения
• Страница 1 от 1