круиз контрол
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
круиз контрол
здравите сектанти
моите проблеми не спират само с нестабилни обороти,разбити скоростни кутии и виещи шперове
От известно време ме мъчи въпроса "Как бачка круиза?" Случино да има запознати с така наречения "круиз контрол"?
Питам,защото мойта кошница има,ама не работи естествено
и са чудя де да търся проблема.На къв принцип бачка тва нещо.ако има знаещи да си казват,ако не-здраве да е 

Питам,защото мойта кошница има,ама не работи естествено

здрасти
Не знам точно от къде взема данни и какв и датчици има но мога да ти обясня принципа му.
Карал съм доста хиляди километри с круиз контрол и е адски удобно нещо при дълъг и прав път.
Според мен взема данни от оборотомер и километраж.
в момента в който му зададеш дадена скорост / да кажем 90км/ч/ той от там нататък си я потдържа като коригира оборотите на двигателя.
Неприятното при него е, че дига разхода с около 1-2 литра на 100км.
Това се дължи на факта, че когато караш по равен път той си поддържа зададената скорост на дадени обороти, когато обаче колата навлезе в малко нанагорнище той коригира оборотите с малко закъснение т.е. когато колата вече е в нанагорнището. Идеята ми е такава, че когато караш без круиз ти ще си коригирал оборотите още преди да е навлязла в нанагорнището а той го прави след като вече е в него и разбира се подава повече бензин понеже колата си е загубила част от инерцията.
Иначе се борави много лесно с него.
Когато си достигнал желаната скорост просто го включваш и си пиеш кафето. Можеш да коригираш скоростта с копчетата за увеличаване или намаляне на скоростта.
Ако ти трябва скорост просто подаваш повече газ но това не изключва круиза, когато отпуснеш педала на газта и скоростта падне до зададената такава той продължава да си я поддържа.
Изключва се с леко натискане на спирачката, изключване на скорост или разбира се от копчето му за изключване.
това беше от мен.
А за това че не ти работи не мога да помогна.
виж му бушоните.
Не знам точно от къде взема данни и какв и датчици има но мога да ти обясня принципа му.
Карал съм доста хиляди километри с круиз контрол и е адски удобно нещо при дълъг и прав път.
Според мен взема данни от оборотомер и километраж.
в момента в който му зададеш дадена скорост / да кажем 90км/ч/ той от там нататък си я потдържа като коригира оборотите на двигателя.
Това се дължи на факта, че когато караш по равен път той си поддържа зададената скорост на дадени обороти, когато обаче колата навлезе в малко нанагорнище той коригира оборотите с малко закъснение т.е. когато колата вече е в нанагорнището. Идеята ми е такава, че когато караш без круиз ти ще си коригирал оборотите още преди да е навлязла в нанагорнището а той го прави след като вече е в него и разбира се подава повече бензин понеже колата си е загубила част от инерцията.
Иначе се борави много лесно с него.
Когато си достигнал желаната скорост просто го включваш и си пиеш кафето. Можеш да коригираш скоростта с копчетата за увеличаване или намаляне на скоростта.
Ако ти трябва скорост просто подаваш повече газ но това не изключва круиза, когато отпуснеш педала на газта и скоростта падне до зададената такава той продължава да си я поддържа.
Изключва се с леко натискане на спирачката, изключване на скорост или разбира се от копчето му за изключване.
това беше от мен.
А за това че не ти работи не мога да помогна.
виж му бушоните.
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
kikivc написа:....
Това се дължи на факта, че когато караш по равен път той си поддържа зададената скорост на дадени обороти, когато обаче колата навлезе в малко нанагорнище той коригира оборотите с малко закъснение т.е. когато колата вече е в нанагорнището.
....
Ми сритай газта малко преди баира
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
Един написа:kikivc написа:....
Това се дължи на факта, че когато караш по равен път той си поддържа зададената скорост на дадени обороти, когато обаче колата навлезе в малко нанагорнище той коригира оборотите с малко закъснение т.е. когато колата вече е в нанагорнището.
....
Ми сритай газта малко преди баира
Ми като ще сритваш газта всеки път при неравност за какжо ти е круиз контрол тогава

- dupeto
- кандидат ентусиаст
- Кара: 324 ТД
вси4ко е както каза kikivc, само забрави да спомене, 4е другия на4ин да изклу4и6 круиз контрол е с натискане на саединител. ведна6 трябва6е да се прибирам от Техас за Флорида, когато установих, 4е вапросната екстра не работи. след като се порових, забелязах превклу4вател, кю4е, което не изклу4ва6е. стои над педала за саеденителя, при4ината бе6е, 4е от износване ли от какво, педала на саединителя бе6е виснал,самия педал и дарже6е клю4енцето вклю4ено, като да изклу4ва круиз контрола. аз просто си пахах крака зад педала и го издарпвах и после нямах проблем до следва6то натискане на саеденителя. тва клю4е много прили4а6е на клю4ето дето е пак на саединителя, дето натиска6 за паленето, ама колата все пак бе6е друга, Eclipse GST... дано да сам бил полезен и да открие6 проблема, после карането на далги растояния е медец... 

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Благодаря за отговорите.Явно не много хоро са се сблъсквали с тоя круиз контрол.Ще вида за тва ключе над съединителя и ако няма нищо там ще го мъдря сам 

- Scouser
- младши ентусиаст
-
Член, провери си сензора на педала за спирачката. На Ауди-то той се беше прецакал. Ако има още нещо звънни.
7 мнения
• Страница 1 от 1