Може ли БМВ с двигател за оловен да кара на безоловен
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли БМВ с двигател за оловен да кара на безоловен
Може ли БМВ Е 30 316 1.8 карбуратор 1984 г. да кара на безоловен бензин, като няма и и няма и да има катализатор?
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Всяка една кола за оловен бензин може да кара с безоловен.Преди 15 години си карах даже Москвича с безоловен.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Кофти е обратното, на такава за безоловен да сипеш оловен, оловото поврежда катализатора. Но оловен бензин така или иначе не знам намира ли се някъде все още...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Доколкото си спомням от обясненията на един специалист преди време, единственият проблем при карането с безоловен бензин е свързано с някакво износване на леглата на клапаните. Ама това за мноооого стари двигатели. Иначе другите са излекувани от тая болест.
Аз преди доста време имах една въшка - полско фиатче. 2 години (около 25К км.) го карах с 95H и нищичко не му стана. Така че пИли гумите и не се притеснявай
Аз преди доста време имах една въшка - полско фиатче. 2 години (около 25К км.) го карах с 95H и нищичко не му стана. Така че пИли гумите и не се притеснявай

It's not who You are, it's who You know...
- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
Не в никакъв случай!!!Ще ти се напълнят стоповете със спирачна течност
Карай бре брат!То след години нема да има не олове не безоловен ами от лайна ще го прайм!Е тва ще е проблем!

Карай бре брат!То след години нема да има не олове не безоловен ами от лайна ще го прайм!Е тва ще е проблем!
5 мнения
• Страница 1 от 1