Проблем с диференциал
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Проблем с диференциал
Здравейте колеги, нов съм в е30 подфорума и имам един проблем. Чува се виене от диференциала, ходих при един майстор и той ми каза, че маслото е сменено, но явно късно и въпросното виене не може да спре (проблема бил от някаква втулка). Може ли по някакъв начин да се рециклира, или трябва да търся диф от друго място. Ако ще сменя целия диф, как да разбера, дали е читав. Също така заслужава ли си да сложа шпер? Мотора е м40б16, съответно с какво предавателно число трябва да търся 

Re: Проблем с диференциал
Сменяй майстора.
Втулка няма как да вие. Вие някой лагер. Може да си смениш лагерите и уплътненията и ще стане като нов.
Втулка няма как да вие. Вие някой лагер. Може да си смениш лагерите и уплътненията и ще стане като нов.
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
..наскоро и при мене се появи подобен проблем... след преглед при чичо доктор-смяна с нов/ втора ръка ../ има ги,не са цифра.....

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, а кой от всичките видове диф-ове би станал на моята кола, разбрах че моя е малко прасе , но дали е 4.27 или 4.45 не знам как да разбера, може ли да се сложи друг и каква ще е разликата с вървежа разхода и т.н. , ще има ли проблем със скоростната кутия?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Няма никакъв проблем, да сложиш малък/голям диф, или различни числа. Всичко пасва плън ен плей. Вече избора е какъвто душата ти иска. Аз съм с 1.8/кабрио/ и бях с 4.27, със 110 съм на 3000 оборота. Сложих 3.65 и сега съм на ~2500 оборота със същата скорост. Ако караш колата предимно в града, си остави дифа, който ти е на колата/ но го ревизирай/, защото така колата ще ти е по-пъргава. Ако караш предимно извънградско като мен или не ти пука пъргавината в града, слагаш по-малко число. Отзад на дифа има една пластинка и на него пише.
Последна промяна Kroki на 24 Яну 2014, 23:34, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
м40 с 2.65 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
3.65 e
Eмилио Димитров написа:3.65 e
Всъщност е 3,64

А относно виенето, освен от лагери може да вие и от големи хлабини между пиньон и корона в следствие на износването и нарушаването на повърхността на зъбите им.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
В такъв случай заслужава ли се да се отвори да се види от какво е и ако може да се смени, или направо да търся друг?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ddinobot написа:В такъв случай заслужава ли се да се отвори да се види от какво е и ако може да се смени, или направо да търся друг?
НЕ
Малко хора в България знаят, как се прави диференциал, още по-малко имат нужните приспособления за мерене, а от тях нито един няма да се хване да го прави на цената на употребяван.
Ако можеш да чуеш новия-стар на кола е най-добре.
10 мнения
• Страница 1 от 1