тропане в кормилния прът???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
тропане в кормилния прът???
здр. колеги, проблема е следния, смених всичко отпред: шарнири, накрайници (върешни и външни) тампони на носачите (плътни) биелетки, и тампони на стабилизиращата щанга и след всичко това има леко тропане в кормилния прът предимно по черен път, съмняах се от рейка смених 3, но всичките 2ра рака и тропането си стои, разглобих отгоре към волана лагера е ок, единствено остана долния лагер на пръта или нова рейка, на место като правя бързи движения на волана ляв и десен и се чува, какво според вас може да е, дали е от въпосния долен лагер или просто всички реики са в тропащо състояние, а и преди да ги сложа ги проверявам супер плътни са, карето и то е проврено плътно е, остава ли нещо което пропущам?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: тропане в кормилния прът???
Това според мен е самия луфт в карето. Отвори капака и от там връткай горната част на карето към волана и ще видиш че няма нищо общо с рейката или предницата. Това са моите наблюдения относно товя тракане. И на е34-то е така. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
карето е супер плътно, но като го врътна с ръката създава впечатление че има луфт в рейката, но няма защото гумите реагират

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега аз имах същия проблем. Оказа се луфт в рейката. Просто трябва да натегнеш малко червяка на рейката към гребена. При мен това стана с глух осмограм, който си изработих. Процедурата е много лесна, само да имаш инструмента 

при мен то е като за голяма кръстата отвертка и не знам капаче ли е или то се върти

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и спира да ти се връща волана 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Според мен с крастата отверка не е за обиране на луфта. по-скоро е капаче някакво.
А относно затягането на волана при мен нямаше проблем, просто не трябва да се пренатяга
Можеш да погледнеш тук:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1890456
А относно затягането на волана при мен нямаше проблем, просто не трябва да се пренатяга

Можеш да погледнеш тук:
Явор написа:и спира да ти се връща волана
не бе връща ми се! това с натягането го пробвах с предишната рейка!

cgm написа:Според мен с крастата отверка не е за обиране на луфта. по-скоро е капаче някакво.
Можеш да погледнеш тук:
ще пробвам на тази рейка с леко натягане, да видя ще има ли резултат

10 мнения
• Страница 1 от 1