Айдее и централното се прецака...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Айдее и централното се прецака...

Мнение от Mr2faces » 14 Авг 2006, 15:42

Мааааа мамка му и централно днеска голям номер ми изигра !!! Абе паркирал съм си количката на слънчице, така да се препича и след 20минс натискам дистанционното гледам шофиорската врата не се отключва!!!! Блъсках дърпах я какво ли не правих неще и неще! Добре, че другата предна врата се отвори... ама мога ли да излизам винаги от нея да е*а!!! Днеска направо акъла ми се взе, толкова работа имах обикалях из града и всеки път от другата врата излизам, хората ме гледат като извънземен :) Иначе като си сложа ухото се чува как баца ел. моторчето ама не отключва! Някакви идеи ??? Да не е нещо от топлината, че бая се беше нагряла ламарината и ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 14 Авг 2006, 15:57

Доколкото разбирам не можеш да си отвориш шофьорската врата ни отвътре с ръчката, ни отвън така ли?
А копчето за заключване/отключване можеш ли да мърдаш наръка или е заяло в заключено положение?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 14 Авг 2006, 16:08

И от вън и от вътре не иска да се отвори...копчето си е заяло в долно положение (т.е. заключено) :((((

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 14 Авг 2006, 16:18

Да ти е изгоряла машинката щеше така да се държи, но ти казваш че я чуваш как щрака - значи остава да се е разкачило нещо по механизма вътре - то е една лостова система от куки от дебела тел.
Ще трябва да си свалиш кората на шофьорската врата и да прегледаш какво става.

Свалянето е така:
0. сваляш прозореца до долу
1. махаш пласмасовата рамчица на дръжката за отваряне, като първо я плъзгаш назад, после я вадиш към теб
2. развиваш болтчето и свалш дръжката на прозореца (ако си с ръчни прозорци)
3. развиваш 2-та болта от облегалката за ръката (или дръжка - не знам как точно му се вика) и я махаш като откопчаваш там където е захваната за горния заден край на джоба на кората
4. започвайки от долния край на вратата с подпъхване с отвертка или с пръсти започваш да откопчаваш клиповете, като внимаваш да не ги чупиш много-много ;)
5. вадиш кората нагоре, при което ако излезе уплътнението на стъклото - няма страшно, после си влиза при поставянето.

може да е добра идея преди да бърникаш вътре да разкачиш акумулатора, да не стане нещо да изгори машинката (въпреки че е малко вероятно).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 14 Авг 2006, 16:31

Благодаря сега го захващам... само че там има джойстикче за ел. огледала и други простотии дано да не оплета нещо :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 14 Авг 2006, 17:15

Mr2faces написа:Благодаря сега го захващам... само че там има джойстикче за ел. огледала и други простотии дано да не оплета нещо :lol:

опа - забравих да спомена - конзолката с двете копчета за ел огледалата се изчопля цялата от гнездото - не се опитвай да вадиш копчетата от джойстиците. като я изчоплиш се разкача куплонга

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 14 Авг 2006, 20:14

малко го заблудихе човека .. ако е блокирало моторчето и не се отключва ,отвътре ще се отваря вратата,то е механика само.. питате откъде знам ? прочетете ми темата "Шофьорската врата блокира" в Е36 подфорума :mhihi: вече съм бога на пантите машинките заключалките и други подобни механизми в Е36 а проблема прилича на моя за съжаление.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 14 Авг 2006, 20:40

Искам да благодаря на stenly за подробното обяснение което много ми помогна. След двучасово потене в колата най-накрая оправих проблема, само че не разбрах каква е причината за него :uups: Махнах кората, мъчих лостчето на ел. огледалата ама като видях, че не става се сетих да измъкна целия механизъм и воала. След това свалих кората и отдолу се показа нещо като залепен найлон. Разлепих го внимателно така, че след това да мога отново да го върна на мястото му. А ето я и интересната част. Моторчето за заключването естествено беше навряно на мама си у .... и направо си изкривих врата да залягам под волана за да мога да имам видимост (някаква). Цъках алармата гледам чува се че бучи мотора, ама просто не избутва жилото (ако мога така да го нарека). Хванах жилото и го издърпах с прилично количестно сила след което вратата се отключи. После заключвам, отключвам всичко бачка на 6! Така и неразбрах защо подяволите беше зациклило, но вече имам опит и ще го разхвърля за нула време при повторен проблем (недай си боже все пак) :)

п.с. Знаете ли защо немога да си отключвам вратите с ключа за автомобила, а само с дистанцонното за алармата, което активира и централното ??? Чудя се за какво са направили тая ключалка като не ми върши работа! А на дистанционното му нямам доверие, кой знае кога ще ми откаже и няма да мога да си отключа колата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Авг 2006, 0:06

трябва да можеш естествено,в момента както си ако ти падне акумулатора ще береш ядове ,няма отваряне :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 15 Авг 2006, 0:08

А от багажника също ли не става?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 15 Авг 2006, 0:11

Абе то трябва да мога ама нестава... багажника става но от там няма как да вляза в купето а и алармата ще се скъса :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 15 Авг 2006, 10:54

Човече, в пърия момент се зачудих какво ти е отнело 2 часа, но съвсем бях забравил, че ще ти се наложи да свалиш кората при затворена врата. Това си е геройство в мирно време! :D
Пожелавам ти да не ти създава повече проблеми това централно, че е бая неприятно (от личен опит говоря, както може би си е проличало :mhihi:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Мнение от pit55 » 26 Авг 2006, 0:18

Колеги здравейте, и при мене на моята Е36-ца ключа отключва само багажника :( ...за щастие колата е touring :mhihi:
Моля помогнете ако знаете защо става така!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 26 Авг 2006, 20:56

Оправете си ги, че наистина ще берете ядове някой ден.
Изображение
Изображение

Назад към E30