Откриване на проблем Е30,ПОМОЩ???

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Откриване на проблем Е30,ПОМОЩ???

Мнение от energi_90 » 17 Яну 2013, 11:25

Здравеите,имам нужда от компететно мнение.Проблемът е следния.Като включа на скорост издава някакъв румолящ звук отзад и не тръгва(колелата не се задвижват).На която и да е предавка не иска да тръгне,просто се засилва румоленето съответно на по големите предавки.По някое време може да захапе но е за 20-30 метра и после пак отказва.Автомобилът е BMW E30, 316i ,102hp. ,1989 година седан.Вдигнах и колелата отзад за да видя дали не се вижда някоя счупена полуоска,но не се виждаше,и скъсан маншон няма.Едното (лявото колело не иска да се върти на ръка като е на скорост,а дясното се върти на ръка).Колебая се дали е диференциал или полуоска,но нека някои които разбира или се е срещал с този проблем да сподели,много ще съм му благодарен,съответно ако може да ми каже какъв е проблема и как да разбера какъв е,и отстраняването му.Мисля самичък да си я ремонтирам,понеже до сега всичко сам си оправъм.Ако ви е неотходима някаква допълнителна информация кажете.Благодаря предварително :) !

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: Откриване на проблем Е30,ПОМОЩ???

Мнение от GEORGIEV » 17 Яну 2013, 12:22

диференциал
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Откриване на проблем Е30,ПОМОЩ???

Мнение от energi_90 » 22 Яну 2013, 16:40

energi_90 написа:Здравеите,имам нужда от компететно мнение.Проблемът е следния.Като включа на скорост издава някакъв румолящ звук отзад и не тръгва(колелата не се задвижват).На която и да е предавка не иска да тръгне,просто се засилва румоленето съответно на по големите предавки.По някое време може да захапе но е за 20-30 метра и после пак отказва.Автомобилът е BMW E30, 316i ,102hp. ,1989 година седан.Вдигнах и колелата отзад за да видя дали не се вижда някоя счупена полуоска,но не се виждаше,и скъсан маншон няма.Едното (лявото колело не иска да се върти на ръка като е на скорост,а дясното се върти на ръка).Колебая се дали е диференциал или полуоска,но нека някои които разбира или се е срещал с този проблем да сподели,много ще съм му благодарен,съответно ако може да ми каже какъв е проблема и как да разбера какъв е,и отстраняването му.Мисля самичък да си я ремонтирам,понеже до сега всичко сам си оправъм.Ако ви е неотходима някаква допълнителна информация кажете.Благодаря предварително :) !

Проблема се оказа наистина в диференциала.Свалих го и видях че има счупени зъби на едната зъбчадка в касетката а другата беше счупена на 2.

Назад към E30