Перфектната ежедневка - Е30 Touring
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Re: Перфектната ежедневка - Е30 Touring
за лампите - другата е долу вдясно. под врътката. на гейско място е.

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Лампите ги видях къде са ... ама като сложа крушка на държача и после като се опитам да я вкарам .. и крушката излиза от държача. Ще се опитам да поразглобя малко за да я наместя..
И понеже се образовам още... гледам отпред маската ми по средата има 2 "дупки" като при тази >

Та според това което търсих и четох ... горната пластмаса е с номер 51711953609 а долната е 51711953645
Може ли някой да потвърди / отрече това ... че и аз малко се оплетох с тия пластмаси и чудесии
И понеже се образовам още... гледам отпред маската ми по средата има 2 "дупки" като при тази >

Та според това което търсих и четох ... горната пластмаса е с номер 51711953609 а долната е 51711953645

Може ли някой да потвърди / отрече това ... че и аз малко се оплетох с тия пластмаси и чудесии
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Лек ъпдейт ...
Преди няколко дена се получи малък фейл с шофьорската врата ... поодрах я ама чак хлътна и свали боята ... и реших че най-добре е да сменя вратата.
След кратка среща с виден софийски фен на Е30ките
се сдобих с нова врата.
Днес ми отне около 3 часа процедурата ... като се има предвид, че за пръв път върша тази дейност
Останах леко изненадан колко еднакви са решенията като при Е21. Това до някъде ми помогна. Другото е ... че доста играчка си е за някои части ... та само факта че сме фенове на културна марка автомобили ми помогна да се справя. Тва ако беше някой недомислен Форд ... заеби ... щяхте да видите тази вече обява в раздел " продава" ....
Също ... разбрах че имам подгрев на ключалките
Един въпрос ... в "долния" сноп от инсталацията ... има две букси една до друга. Едната е за подгрева на ключалката... а другата си остана да виси свободна. Така беше със старата врата .. така е и при новата. Попринцип за какво е това ? С три кабела е.
Преди няколко дена се получи малък фейл с шофьорската врата ... поодрах я ама чак хлътна и свали боята ... и реших че най-добре е да сменя вратата.
След кратка среща с виден софийски фен на Е30ките

Днес ми отне около 3 часа процедурата ... като се има предвид, че за пръв път върша тази дейност

Също ... разбрах че имам подгрев на ключалките

Един въпрос ... в "долния" сноп от инсталацията ... има две букси една до друга. Едната е за подгрева на ключалката... а другата си остана да виси свободна. Така беше със старата врата .. така е и при новата. Попринцип за какво е това ? С три кабела е.
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Поредния ъпдейт :
колата получи H&R червени пружини http://media.snimka.bg/s1/1592/029428278-big.jpg и си застана в подобрено положение спрямо пътя. Не е залепена долу, но просто леко "притихнала" за повече приятност към окото
Също така си набавих и едно радио BMW Bavaria C на което само като оправя окабеляването и ще го бодна. Оказа се, че моето окабеляване на колата е преправено към евро букси .. което е някак добре за евентуален бъдещ ъпгрейд на музиката. За момента ми трябва просто едно радио и толкоз
Термостатче смених в бързината и колата вече си застава на нормална температура "12 без 5"
Интересното е, че извадих термостат с щампа 88 градуса и сложих такъв с 92 градуса, ама с предишния държеше точно посредата между синьото и центъра на температурата - на междинната чертичка.
Следва следния въпрос :
Трябва да сменя генерацията. От под скоростната до отзад. В един известен столичен сервиз ми обявиха ориентировъчна сума от 160лв за двете гърнета + монтажа. Според вас това добре ли е (не като цена ами като артикул) или е по-добре да ровя по моргите за "запазени" оригинални гърнета? (за мое огромно нещастие, варианта за гърнета от Камор/Дару просто ми е невъзможен към момента. Средното е 556.52 BGN а задното 546.14 BGN без да броим скоби, тампончете, гарнитурки и прочие)
Иииии също така в най-скоро бъдеще се надявам да пристигнат два комплекта рекаро-та .. и да си избера по-здравите. Ще видя реално в какво състояние са. Попринцип искам да ги претапицирам, че ми е голяма "мечта" един светъл бежов интериор... ама ще видим
А всъщност нали има бежов мокет за Е30 ? че моя е един сив такъв .. дето ми е малко невзрачен
колата получи H&R червени пружини http://media.snimka.bg/s1/1592/029428278-big.jpg и си застана в подобрено положение спрямо пътя. Не е залепена долу, но просто леко "притихнала" за повече приятност към окото

Също така си набавих и едно радио BMW Bavaria C на което само като оправя окабеляването и ще го бодна. Оказа се, че моето окабеляване на колата е преправено към евро букси .. което е някак добре за евентуален бъдещ ъпгрейд на музиката. За момента ми трябва просто едно радио и толкоз

Термостатче смених в бързината и колата вече си застава на нормална температура "12 без 5"

Следва следния въпрос :
Трябва да сменя генерацията. От под скоростната до отзад. В един известен столичен сервиз ми обявиха ориентировъчна сума от 160лв за двете гърнета + монтажа. Според вас това добре ли е (не като цена ами като артикул) или е по-добре да ровя по моргите за "запазени" оригинални гърнета? (за мое огромно нещастие, варианта за гърнета от Камор/Дару просто ми е невъзможен към момента. Средното е 556.52 BGN а задното 546.14 BGN без да броим скоби, тампончете, гарнитурки и прочие)
Иииии също така в най-скоро бъдеще се надявам да пристигнат два комплекта рекаро-та .. и да си избера по-здравите. Ще видя реално в какво състояние са. Попринцип искам да ги претапицирам, че ми е голяма "мечта" един светъл бежов интериор... ама ще видим

А всъщност нали има бежов мокет за Е30 ? че моя е един сив такъв .. дето ми е малко невзрачен

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Има бежов мокет и то точно за комби + мокета отзад в багажника, кори и колконки също бежови.
И няма нормална температура "12 без 5".
И няма нормална температура "12 без 5".

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
За мокета - супер, мерси
За температурата, имах предвид следното :

Което и при Е21цата с напълно ревизирана система и нов термостат ми се получи и при няколко коли на познати с ревизирани системи пак така се получи. Такиванаблюдения имам и сметнах че това е търсеното положение.
Говоря за температура като караш с 2000 оборота на 5та по околовръстното лекичко и спокойно... а не при издевателства или други.

За температурата, имах предвид следното :

Което и при Е21цата с напълно ревизирана система и нов термостат ми се получи и при няколко коли на познати с ревизирани системи пак така се получи. Такиванаблюдения имам и сметнах че това е търсеното положение.
Говоря за температура като караш с 2000 оборота на 5та по околовръстното лекичко и спокойно... а не при издевателства или други.
- zlatko_baretata
-
-
- zlatko_baretata
-
-
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
въх как ми потекоха лигите ......................
Ама за всички пластмаси и кори ще трябва цял донор да си търся ...
Ама за всички пластмаси и кори ще трябва цял донор да си търся ...
- zlatko_baretata
-
-
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Какво е това комби с 4 скорости, да не е с м10б18 карб 

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Тая емблемка е за заблуда на противника, че сърцето и е голямо.

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3