Вода в бензина
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Вода в бензина
Значи проблема е от миналата зима, като падне под 0 градуса и не пали. Оказа се че замръзва горивния филтър
. Миналата зима мислех че е от кофти бенз, източих резервоара смених горивния филтър и почнах да зареждам само от Еко и Шел. И тази сутрин... пак няма никой не пали! Според мен вече не е проблема в горивото а от някъде да прониква вода в резервоара
. Колата е с М42 мотор, горивната с-ма изглежда изправна няма течове или мирис на бензин. Утре ще ходя в сервиз, някой да се е сблъскал с подобен проблем ?

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Re: Вода в бензина
Колега отиди на най-близката бензиностанция 1-во налей 1-литър спирт в резервоара.Така ще получиш смес вода+спирт който щее с по-ниско съдържание на етил (градуси) и след това зареди 15 литра безнин.Спирта и безина са съвместими като разтрови,така би следвало да прекараш водата от резервоара
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
Това със спирта го пробвах миналата зима, нямаше никакъв ефект
май ще слагам електромотори че с тия горива...

Това с електромоторите ми хареса но сигурно и там ще измислят как да ни прекарват 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
здрасти колега... ако спиртът не помага /на мен ми помага всяка зима, иначе мръзне долу при цедката в резервоара/, разгледай и провери системата помпа/регулатор... за съжаление обикновено е помпата /както се и оказа преди около месец при мен, след 11г вярна служба помпичката се предаде
/...
някаква индикация за помпата е, че ако се напълни резервоара с гориво, колата заработва сравнително добре, но с намаляването на горивото в резервоара, нещата се влошават...

някаква индикация за помпата е, че ако се напълни резервоара с гориво, колата заработва сравнително добре, но с намаляването на горивото в резервоара, нещата се влошават...
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
При мен като затопля горивния филтър и пали, от няколко места ми казаха защо зареждаш от Шел 

6 мнения
• Страница 1 от 1