имам си проблеми со менувание скорости?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
имам си проблеми со менувание скорости?
е вака сега... пробувах да го игнорирам проблемо ама тука е постое си
неможам брзо да менувам од една у друга скорос? а и педалото фака скроз на крайо, ? дали се е преебала потисната плоча, мених ги сите гумиЧки на помпите ама не верувам декка е до нив оти има си йак притисок??

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
А дали имаш достатъчно спирачна течност погледна ли? Не знам маслото на тия скоростни кутии дали трябва да се сменя, нека по-разбирачите да кажат:) Не помага ли оня номер со чуко от предишната ти тема?? 

- македонец
- младши ентусиаст
-
не бива не помага
, абе не е проблемо у скоросната кутийа туку у при нас го викаме Потисна плоча и ламела, ?

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Човека май говори за феродовия и притискателния диск. И доколкото разбрах, му отделя много ниско. При което синхронизаторите протестират. В такъв случай според мен трябва да се свалят тия неща и да се види кое е за смяна.
It's not who You are, it's who You know...
- македонец
- младши ентусиаст
-
logout го описа проблемо баш како што е. значи отделя мнгого ниско и синхроните реагираат... и колку можам да разберам претполагаш че таму е проблемот?
Ако проблемът е в синхронизатора, мисля че докато го оправиш можеш да караш по-лесно с двойно амбриране. Т.е. - при превключване от ниска към висока предавка (2ра към 3та например) правиш следното:
1) Натискаш съединителя
2) Изключваш от 2-ра предавка
3) Отпускаш съединителя
4) Натискаш съединителя
5) Включваш на 3-та предавка
6) Отпускаш съединителя
По този начин облекчаваш синхронизатора. От висока към ниска предавка правиш същото, но между 3) и 4) подаваш междинна газ за да изравниш оборотите.
1) Натискаш съединителя
2) Изключваш от 2-ра предавка
3) Отпускаш съединителя
4) Натискаш съединителя
5) Включваш на 3-та предавка
6) Отпускаш съединителя
По този начин облекчаваш синхронизатора. От висока към ниска предавка правиш същото, но между 3) и 4) подаваш междинна газ за да изравниш оборотите.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
помпата трябва е... и аз имам проблеми като вкл. от неутрална на първа от време на време и като питах дилян, той ми каза, че със сигурност е за смяна...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- македонец
- младши ентусиаст
-
мене ме буне тоа што цело време фака многу ниско, не се менува? немам проблем со синхроните кога возам немам проблеми да менувам од брзина у брзина, само ептен е ниско, кога е у брзина и стисната педалата да йа пуснам еден милиметар и колата трга?
и сега несакам да купувам нова пумпа и на крайот да видам дека птирискателия диск е за мененйе?
и сега несакам да купувам нова пумпа и на крайот да видам дека птирискателия диск е за мененйе?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Не съм много навътре в нещата но мисля че тоя съединител има механизъм за автоматично регулиране на разстоянието между двата диска. При някои коли като се поизтърка феродовия това разстояние се регулира на ръка, а при теб е автоматично. Ако е преебан въпросния механизъм е възможно там да е проблема, ама не знам какво представлява тва нещо икак се оправя 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Проблема ти е в притискателния диск, от всичко написано това е повече от ясно. Разглобявай и ще видиш че е така.
- македонец
- младши ентусиаст
-
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
12 мнения
• Страница 1 от 1