съединител

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

съединител

Мнение от BAYRON » 23 Фев 2006, 21:49

Колеги моВи да го прочетете внимателно и да ми споделите вашето мнение, за което предварително Ви благодаря !!!
Значи качвам се на колата коята е е30 м40 и педал на съединителя го усетих по мек от колкото е нормалното му положение. Така паля двигателя натискам го и той отделя ниско долу нетипъчно за БМВ
покарах малко и се оправи всмисъл вдигна се и стана твърд. Това стама на обяд. Преди малко слизам да тръгвам на работа щото съм нощна натискам и същаъа история пак мек и ниско отделящ. Покарвам малко с идеята да се оправи но УВИ по-лошо става, и така с нея тръгвам за центъра и се остави на жълтите павета точно. Със всяко натискане все по- зле ставаше като чели жилото се разтяга и педала не отлепя вилката.Да ама аз незнам дали има жило "туй нящо" или е хидравличен . Нямам представа затова спирам да приказвам глупости и ще чакам тук на компа за вашите мнения.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

съединител

Мнение от dagema » 18 Юли 2006, 5:28

Смени гумичките на помпите понеже е хидравличен и са се износили,Особенно тази която е на буталото на склоростната кутия.
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: съединител

Мнение от GEORGIEV » 18 Юли 2006, 13:34

dagema написа:Смени гумичките на помпите понеже е хидравличен и са се износили,Особенно тази която е на буталото на склоростната кутия.

Той човека за 5 месеца се да си е оправил съединитела :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 18 Юли 2006, 17:34

Зна е ли се? Аз искарах близо 1 година в студеното време ми създаваше ядове понеже всичко се свива ,а в топлото нямах никакви грижи, докато не отказа напълно, пък и в студа на кой му се рови по колата.
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 18 Юли 2006, 21:58

е и аз си алувах со таков проблем, мислих гумичките са, смених ги сите 3 гумички 15 еуро од БМВ . и откако ги смени истио проблем... гледам доле има притисок голем на пумпата а педалото много ниско... и ставих подлго бутало кай цилиндарот кай скоросната кутийа и сега за сега работе малку ниско ама работе... наскоро ке треба да менам дали потисна дали ламела дали тай друк лагер? ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Putzmeister » 24 Юли 2006, 3:03

Ако от гумичките не стане, най-вероятно помпата е заминала. От нея може да ти стане педала на съидинителя крайно мек и да не можеш да включиш на скорост. Ама както Дилян беше писал:" Виж дали ти е нацапано предното стъкло отвътре с маслена мазна течност". Ако е така...30лв помпата.
Дай 102% от себе си! Винаги...

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 24 Юли 2006, 11:59

Според мен гумички се сменят на жигули, а който има бмв сменя цяла помпа :roll: както си му е реда!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 24 Юли 2006, 12:49

Turbo-Lag написа:Според мен гумички се сменят на жигули, а който има бмв сменя цяла помпа :roll: както си му е реда!

Че и на Жигули не се сменят освен ако не си супер упорит и с много свободно време :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 24 Юли 2006, 20:30

на мене ми се виде много заебано за менувание на пумпата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 24 Юли 2006, 21:33

Преди време имах Рено и така му се беше скапала помпата, ама спирачната. Купих едни гумички от едни араби за около 9 лева, смених ги и същото дърво. После купих едни испански гумички (около 14 лева), (магазинът се намира близо до Настев, на Симеон - един червен, продават части за Лада в него, номера не помня), смених ги и все едно бях сложил нова помпа. Никога след това не съм имал ядове. Равносметката обаче е толкова пари, колкото за читава помпа втора употреба. Така че в случая съвет не мога да дам кое е за предпочитане :uups: .
It's not who You are, it's who You know...

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 25 Юли 2006, 1:39

REMUS написа:Че и на Жигули не се сменят освен ако не си супер упорит и с много свободно време :D

Аз и ти не сменяме, но байновците нали занеш, 40 стотинки гумички и 20 лева помпа (за жигул де)... как да си купят помпа ;)

Назад към E30