Изпускателна система на е30 320и

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Re: Изпускателна система на е30 320и

Мнение от Egoist » 31 Май 2012, 23:01

не е точно мястото да споменавам е36 но има един модел които се води 320 и с тунинг на расингдинамикс които с такива същите колекторчета пишат хората че и коне качват но не от тия по за 100 кинта нови дето са не плетени а са просто 6 тръби рязани с флекса и заварявани с телоподаващото както е дошло хубавите колектори идеята да са плетени е да са всичките с еднаква дължина и също са смятани от хора които са го измислили защо трябва да са така :)
Изображение
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юни 2012, 0:04

Имам предвид че се прави комплексно за да има ефект .Не само колекторите а цялата генерация като комплект тъй като всеки елемент оказва влияние и е добре да си е всичко сметнато и от една марка.За мене лично от тея тръби с равна дължина няма да усетиш почти нищо освен промяна във звука.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 01 Юни 2012, 8:17

какви са тия плетени колектори, колеги?
от къде мога да купя плетен...и също така съм чувал и за някакви разплетени можете ли да ми обясните разликата между двата вида?
има ли трети вид? :shock:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 01 Юни 2012, 9:51

третия вид са преплетените :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юни 2012, 11:15

Аз ползвам от тоя тип че ме кефи повече .Не знам плетени ли са или преплетени ама вършат добра работа :yes:
schnitzerturbo.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 01 Юни 2012, 20:29

Louis написа:какви са тия плетени колектори, колеги?
от къде мога да купя плетен...и също така съм чувал и за някакви разплетени можете ли да ми обясните разликата между двата вида?
има ли трети вид? :shock:

едно и също имат предвид повечето но го казват различно :) по горе съм постнал снимка как изглеждат истинските :)

Потребител
Аватар
Кара: Е30 320i
Мечтае да кара: Малко по-мощно Е30

Мнение от Bozhidar » 01 Юни 2012, 23:33

Явно темата се ползва само от някакви хора да си преплитат и чешат езиците. Аз това, което ми трябваше в крайна сметка го разбрах. Така, че моля темата да бъде заключена. Благодаря на модераторите предварително.

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 02 Юни 2012, 0:44

Egoist написа:
BMWm5 написа:
Мом4ето с БМВ-то написа:хора стига сте хейтвали и хранили хората който постват човека пита как да пойзцеди този мотор не за савет какъв мотор да си купи
за неговия стандарт може да е свален от сувалка аз също съм с 20-ка но М50 разликата не е коренна и според мене си варви доволно просто отговаряйте на въпроса не давайте акъл кой мотор върви и кой не! не беше тва въпроса на момчето

разлика между м20 и м50 б20.. ми то няма прилика във всяко едно отношение освен че са 6-таци,

по темата.. няма никав смисал от тия тенекии .. само ще сменят леко звука и ще си кажеш оле оле колко мноо тръгна а дефакто ще е същия куц патър , аз лично се набутах за такива педерастии на 2.8 ту , ефекта е 0

е тука колега ама абсолютно не си прав ако си слагал от тия дето са китаици и са правени в някои си гараж ок ама ако са истински няма да е тая работата аз сложих на моито м20б20 плетена генерация СЕБРИНГ ако ти говори нещо и ефект определено има доста повече се ряска :) е с портната и полирана глава разбирасе е такъв ефекта :)

колега я отвори гоогле виш китаиските реплики виш и оригинала.. и ми кажи имат ли поне някаква прилика.. много ясно че с оригинална ще има ралика но с китаиче само за визия и нищо друго даже мога да кажа че е и по зле защото порта на оригиналния колектор е по голям от на китаеца.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 02 Юни 2012, 3:06

за китаеца не казвам нищо мислех че говорим за такива като тия от снимката според мен с тях определено има разлика по различен начин се ряска мотора според мен а китаичето даже са с различни дължини според мен :)

Предишна

Назад към E30