покупка на 324д помощ :)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Май 2006, 0:45

Действително БМВ не са колите за дълъг път и честа употреба по простата причина, че са голяма набутвация за гориво. То е хубаво богат човек да има някое дизелче дето да му лапа 5/100 и да взима от евтината нафта и отделно едно Е32 750IL да му напомня, че не е чак толкова богат през почивните дни :mhihi: Та пак казвам - дезела при Е30 до голяма степен си е компромис, трябва да го държиш изправен за зимата, за да няма теглене, да гледаш да не ти замръзва нафтата и т.н. Между другото - и по левче да си намираш нафтата, пропан-бутана е под 90 стотинки ;) Тъй, че пак 318-ка на газ е по-евтиния вариант. Не вярвай, че 324 със 160км/ч ще ти гори под 10/100 нафта, а примерно 318-ката при добра настройка и техническо състояние - 12/100 газ.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 21 Май 2006, 1:36

нз според мен 324д ще надхвурля доста над 10 на сто а бензина трябжа д го карам с 130 че да даде такъв разход но пак казвам не стм мн наясно с разхода на газ апук и то дали кат знам кви коне имам под капака как мое си мана крака от газта :)

ПП др което не ми харесва на бимите е поддружката им баси цените дето имат на частите аз кат знам на форда кви то те без пари напрао па на тия бмв-та баси цените и молко по млако се отказвам от бмв по чисто икономически причини :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 21 Май 2006, 1:43

amd написа: Между другото - и по левче да си намираш нафтата, пропан-бутана е под 90 стотинки ;) Тъй, че пак 318-ка на газ е по-евтиния вариант. Не вярвай, че 324 със 160км/ч ще ти гори под 10/100 нафта, а примерно 318-ката при добра настройка и техническо състояние - 12/100 газ.

ей приятел, не 4е не съм съгласен с тебе ,че на гас може и да е малко по тънко, ама...за вървене не може да става никакво сравнение м/у 318 и 324тд ;)
колега лапай дизела :winky:
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Май 2006, 12:47

Е 324тд - още повече с някой жокер (кулер, малко пипане на турбината и чипче) става по-бърза кола от 318 определено - но 324 без турбо си е гроб, той към такова се беше насочил. Тва разправям и аз, че ако намери за добри пари ТД нека взима. И още нещо - 324тд може ли да дрифти и да пали гуми? Питам, че досега не съм виждал и ми е интересно :D
BMW only!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Май 2006, 12:58

amd написа:Е 324тд - още повече с някой жокер (кулер, малко пипане на турбината и чипче) става по-бърза кола от 318 определено - но 324 без турбо си е гроб, той към такова се беше насочил. Тва разправям и аз, че ако намери за добри пари ТД нека взима. И още нещо - 324тд може ли да дрифти и да пали гуми? Питам, че досега не съм виждал и ми е интересно :D

За какви жокери срещу 318 говориш дори 320
трудно ще се справи с изправно 324тд ;)

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 21 Май 2006, 13:03

е 324 тд изобщо не са за подценяване.. едно читаво с кулерче и още някой дреболийки доста яко фърфи :twisted:
Ама печката си е печка... ако я юркаш яко ще роди и после гледай филма :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 21 Май 2006, 15:01

ти кво ще да юркаш яко ще роди, като не сте карали такава печка, не се изказвайте неподготвени. Идете да се юркате с едно 320д (за по-големите няма да говоря), да ви събере очите в точка (задния номер) :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Май 2006, 15:20

не може да сравняваш турбо с атмосферни коли :idea:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 21 Май 2006, 15:24

Така е.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 21 Май 2006, 17:28

Мойта само един път успя да роди и то щото нямаше вода... а колко ръчкане е видялааааа нямаш ли на представа :roll: :mhihi:
На последък взех да я щадя доста и да си я пазя че като се пенсионирам искам да си карам Е30 :lol: :mhihi:

А относно турбо колите и атмосферните... няма две мнения по въпроса просто разликата е голяма! Но както предимства турбинираните коли си имат и свойте недостатъци ;) :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 21 Май 2006, 19:26

Дилян Пенчев написа:Мойта само един път успя да роди и то щото нямаше вода... а колко ръчкане е видялааааа нямаш ли на представа :roll: :mhihi:
На последък взех да я щадя доста и да си я пазя че като се пенсионирам искам да си карам Е30 :lol: :mhihi:

А относно турбо колите и атмосферните... няма две мнения по въпроса просто разликата е голяма! Но както предимства турбинираните коли си имат и свойте недостатъци ;) :idea:

да има недостатъци но прости ги забравяш след като чуеш песничката на Турбо (ако е читаво де щот иначе мое да вие кат самотен вълк в периода на разгонените лисици)
бях се насочил към атмосферка щото такова ми предложиха за бартер :) преди няколко месеца като имах повече кинти гледах ено 324Тд просто беше малката лудница :) двг-то от 524ТД 92-3 година 15" лети джантаци нова боя :lol: сладурана :) ама станаха ени проблеми и си останах само с гледането :(
ПП: кото и да си говорим турбото си е по голяма тръпка и естествено разход :) но аз лично бих платил тоя разход за тая тръпка :)
аиде живо здраво сичко с мергелчето да е наред че да се кача и аз на нещу голямо (по нагоре в темата има инфо за него)

Предишна

Назад към E30