Консумативите на М40В16
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Консумативите на М40В16
Здравейте!
Знам, че по темата се е писало много и отделих 2 часа на търсачката, но не намерих нужната ми информация.
Та, искам да сменям ангр. ремък, масло, маслен филтър, въздушен филтър (конус). Интересува ме ремъка да е Лемфиодер( от форума май излезе, че е най-читав).
За постигане на целта ми съм харесал магазина на Оборище, но решението ми никак не е окончателно.
Кажете ми къде за какво да отида и колко (горе-долу) парички да си приготвя.
П.С. Четох някои теми за маслата и там стана на дума, че имало масла за зиме и лете...така да е! Аз обичам да я ръчкам колата, но повече от 6000об/мин не вдигам, няма и да вдигам, и ме инетересува добро масло на добра цена за М40В16
П.С. 2. За конуса - файда има ли? Т.е. разумна инвестиция ли е?
П.С.3.Кажете и печен сервиз, при който освен обслужването (особено за ремъка) и да ми нулират компа( четох и реших - сам не се наемам).
П.С.4.Има ли нещо такова, че когато светне известният INSPECTION, компа преминава в автоматичен режин, в който накои от възможностите на мотора са ограничени?
Благодаря ви предварително за времето и вниманието.
Знам, че по темата се е писало много и отделих 2 часа на търсачката, но не намерих нужната ми информация.
Та, искам да сменям ангр. ремък, масло, маслен филтър, въздушен филтър (конус). Интересува ме ремъка да е Лемфиодер( от форума май излезе, че е най-читав).
За постигане на целта ми съм харесал магазина на Оборище, но решението ми никак не е окончателно.
Кажете ми къде за какво да отида и колко (горе-долу) парички да си приготвя.
П.С. Четох някои теми за маслата и там стана на дума, че имало масла за зиме и лете...така да е! Аз обичам да я ръчкам колата, но повече от 6000об/мин не вдигам, няма и да вдигам, и ме инетересува добро масло на добра цена за М40В16
П.С. 2. За конуса - файда има ли? Т.е. разумна инвестиция ли е?
П.С.3.Кажете и печен сервиз, при който освен обслужването (особено за ремъка) и да ми нулират компа( четох и реших - сам не се наемам).
П.С.4.Има ли нещо такова, че когато светне известният INSPECTION, компа преминава в автоматичен режин, в който накои от възможностите на мотора са ограничени?
Благодаря ви предварително за времето и вниманието.
Дай 102% от себе си! Винаги...
- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Да допълня само - за сервиза - Явор и Сами - "Touring" се явяват лидери в надпреварата. Бая народ са доволни и май предлагат точно това, което търся - отношение.
Благодаря ви, отново.
Благодаря ви, отново.
- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Защо не пишете, бе колеги?
Нов съм тук, това е ясно, и ако съм объркал нещо по темата ще е най-добре, за мен и вас, да ми кажете кое и как.
Мерси
Нов съм тук, това е ясно, и ако съм объркал нещо по темата ще е най-добре, за мен и вас, да ми кажете кое и как.
Мерси
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
според мен...
слагай си 10В40 БМВ Кастрол, не си си струва да наливаш пари за масло в този двигател... виж сега ако се е разтракал вече е късно като цяло да мислиш за масла. сменяй си консумативите редовно и не се притеснявай за такива неща...
като сложиш филтър освен звука друго няма да се промени... може и да ти скочи разхода, защото ще даваш газ да се радваш на шума
а трябва да правиш и топлоизолация, защото иначе ще има голям обратен ефект...
нулирането на инсп. е елементарно, почти навсякъде е безплатно.
за инспекшъна не знам да има такова нещо, това е просто за да ти напомня за сервизните интервали.
за сервиз не мога да ти кажа, защото не си правя колата в София. освен може би ЮВЕ на Симеоновско за диагностика по горивната система.
слагай си 10В40 БМВ Кастрол, не си си струва да наливаш пари за масло в този двигател... виж сега ако се е разтракал вече е късно като цяло да мислиш за масла. сменяй си консумативите редовно и не се притеснявай за такива неща...
като сложиш филтър освен звука друго няма да се промени... може и да ти скочи разхода, защото ще даваш газ да се радваш на шума

нулирането на инсп. е елементарно, почти навсякъде е безплатно.
за инспекшъна не знам да има такова нещо, това е просто за да ти напомня за сервизните интервали.
за сервиз не мога да ти кажа, защото не си правя колата в София. освен може би ЮВЕ на Симеоновско за диагностика по горивната система.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
За маслото да се изкажа. Аз слагам минерално Репсол 20W50 Знам, че е прекалено гъсто, но на мен двигателя ми трака, а с това масло заспива... И сега като си намеря картер да насипя вътре пак такова ще си сложа. Струва 29лв. 4 литра
В тубичка.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Иво ако сложиш 20В60 на мотул сигурно изобщо ще забравиш че имаш двигател ама литъра му е 30 лв 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Тоя двигател и без тва е скапан и ще даде фира скоро
Ех, ако имах един като твоя
щехте да ме чоплите от некой стълб 

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговорите.
Двигателчето е на 218000, но на 180000 е правен якия ремонт на М40 - повдигачи, вал, и най-хубавото е, че е правен в Австрия
. Или с две думи - за какво тракане говорите???
Предния собсвеник ми е приятел голям, за добро или лошо
, и ми даде даже и фактури - за 10 години колата е платена "n" пъти.
Да, ама ремъка е сменян на 160000 и сега му е време
. Току-що бях в магазина на Оборище и ми казаха:" Ремък - Лемфиордер - 50лв и с ролките идва 150лв", като ми сметнаха и намалението от 10%
.
Набързо размислих и за конуса - 150лв вътрешен и 315лв за външния
. Вземи тоя филтър за 16 лв!
А за Туринг сервиза - обадих се на момчетата и всичко е на 6, поискаха ми 50 лв за смяната, което е нормално, но ми казаха, че предлагат добри ремъци за около 30 лв. Това хубаво, ама като разбрах цената на Лемфиордера на Оборище и като знам, че с тея ремъци лабаво няма... страх ме доколко ремъка на Туринг сервиза е надежнен. Разбрах, че хората там са коректни и се надявам разликата в парите да идва само от техните намаления.
Пишете мнение по въпраса.
Благодаря ви.
Весело
Двигателчето е на 218000, но на 180000 е правен якия ремонт на М40 - повдигачи, вал, и най-хубавото е, че е правен в Австрия

Да, ама ремъка е сменян на 160000 и сега му е време

Набързо размислих и за конуса - 150лв вътрешен и 315лв за външния

А за Туринг сервиза - обадих се на момчетата и всичко е на 6, поискаха ми 50 лв за смяната, което е нормално, но ми казаха, че предлагат добри ремъци за около 30 лв. Това хубаво, ама като разбрах цената на Лемфиордера на Оборище и като знам, че с тея ремъци лабаво няма... страх ме доколко ремъка на Туринг сервиза е надежнен. Разбрах, че хората там са коректни и се надявам разликата в парите да идва само от техните намаления.
Пишете мнение по въпраса.
Благодаря ви.
Весело

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
vld
МнениеПуснато на: 11 Май 2006, 13:39 Заглавие:
Спокоино можеш да ползваш услугите на Туринг мисля че ще ти обърнат внимание подобаващо.
В моя случай - обадих се 3 пъти преди това да си оговоря час, и на Явор и на Сами, включително и деня преди датата, за да потвърдя, и като отидох - Явор ми каза:" Бате, сега нямам време! Обади ми се след 2-3 дни!".
Стана ми тъпо и обидно, че дадох пари и за телефони, и за бензин, че си разместих графика, за да бъда на мястото навреме и да ме отрежат. Става дума за смяна само на един ремък с ролки!!! Не че думата "Извинявай" ще ми оправи колата, ама поне нямаше сега да се чувствам като кърпа.

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Putzmeister написа:vld
МнениеПуснато на: 11 Май 2006, 13:39 Заглавие:
Спокоино можеш да ползваш услугите на Туринг мисля че ще ти обърнат внимание подобаващо.
В моя случай - обадих се 3 пъти преди това да си оговоря час, и на Явор и на Сами, включително и деня преди датата, за да потвърдя, и като отидох - Явор ми каза:" Бате, сега нямам време! Обади ми се след 2-3 дни!".
Стана ми тъпо и обидно, че дадох пари и за телефони, и за бензин, че си разместих графика, за да бъда на мястото навреме и да ме отрежат. Става дума за смяна само на един ремък с ролки!!! Не че думата "Извинявай" ще ми оправи колата, ама поне нямаше сега да се чувствам като кърпа.
Ще местят сервиза и разчистват, предполагам за това не са могли да ти обърнат внимание!!! Не му се коси

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Ще местят сервиза и разчистват, предполагам за това не са могли да ти обърнат внимание!!! Не му се коси
На тебе ти костваше 13 секунди да го напишеш, а тях би им коствало 2 сек да ми го кажат!
Абе няма значение....

- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
мен Явор ме рзмотаваше с едни пружини един месец, докато накрая не разбрах че не му се занимавало. (ми кажи бе братче
)
ходи си някъде на сервиз и тва е

ходи си някъде на сервиз и тва е

13 мнения
• Страница 1 от 1