Въпрос за хидравликата

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Въпрос за хидравликата

Мнение от Azidaha » 12 Дек 2011, 19:53

От доста време се ровя и чета, но не съм питал, тъй като не ми е толкова спешно.
Имам един проблем, за който нищо не открих. Хидравликата ми си е наред и си работи отлично,
до момента в който навия десен волан, било то пълен или не. В този момент, всичкото масло се излива.
Буквално изтича, все едно го изливам с нещо, независимо дали колата е в движение или на място.
Не съм ходил в сервиз, не съм и лягал под нея, тъй като и да легна, едва ли ще разбера нещо.
Питането ми е следното - това се прояви, когато без да забележа, тампоните на мотора бяха заминали.
Един колега от форума, когато видя това нещо, директно ме попита - как ти е хидравликата, без да знае нищо.
Естествено, тя вече беше протекла. Казах му какво се е случило и той ми обясни, че един вид мотора ляга на нея.
Смених тампоните, обаче хидравликата не се самооправи, колкото и да ми се искаше.
Въпросът който ме мъчи в момента е, нещо дребно ли е, което често се случва, или е нещо сериозно,
което ще изисква по-сериозна сума за ремонт? Не ми пречи да карам така, но станах като стар рейсаджия в ръцете,
а имам проблеми с рамената и направо ми се реве като трябва да маневрирам на паркинг...

Поздарви!
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: Въпрос за хидравликата

Мнение от ///Явор » 12 Дек 2011, 20:12

по всяка вероятност не е зацепена правилно спрямо пръта..и е заминала втулката
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Re: Въпрос за хидравликата

Мнение от Azidaha » 12 Дек 2011, 20:20

Явор написа:по всяка вероятност не е зацепена правилно спрямо пръта..и е заминала втулката

Звучи ми като смяна на "втулката", макар и грам да не осъзнавам за какво става дума.
Колко би струвало отстраняването на проблема и при теб в сервиза възможно ли е да се извърши тази процедура?
Изображение

Назад към E30