Помогнете 324тд
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Помогнете 324тд
Колеги кажете към кого да се обърна, имам 324тд 92г. с ел. помпа
Купих го преди няколко месеца, много съм доволен от колата икономична е не е изгнила никаде, но нещо не върви както трябва, развива си висока скорост, ама няма никакво ускорение все едно е чист дизел, замерихме налягането на турбината и на уреда показва 0.8 което било съвсем нормално... Сменил съм му филтрите масло ремъци ролки съединител и куп други глупости и нищо не помага... Може ли някой да ми каже към кого да се обърна, искам да разбера каква е точно причината поради която колата не иска да върви и следователно да си я оправя.
Купих го преди няколко месеца, много съм доволен от колата икономична е не е изгнила никаде, но нещо не върви както трябва, развива си висока скорост, ама няма никакво ускорение все едно е чист дизел, замерихме налягането на турбината и на уреда показва 0.8 което било съвсем нормално... Сменил съм му филтрите масло ремъци ролки съединител и куп други глупости и нищо не помага... Може ли някой да ми каже към кого да се обърна, искам да разбера каква е точно причината поради която колата не иска да върви и следователно да си я оправя.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Помогнете 324тд
Колега точната причина е че това е стар дизел.. ако си карал тдс и си правиш сравнения.. грешни са.. твоя дизел е слаб и тежък.. от там идва и разликата.. то и м20 и м50 са с 2000 кубика ама не може да ги сравниш на вървеж..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами или си свикнал на нещо по-вървежно, и очакваш много от колата, или мотора наистина няма силица. Ако е второто - нещата не се свеждат сам до бууста на турбината. Хубаво е да се замери компресията на мотора, да се види налягането на впръсване и т.н., като за целта се обърнеш към някой добър майстор в твоя град.
От 2200 оборота трябва да усещаш осезаемо как идва бууста от турбината...Намери някой в твоя град с такава кола и се замерете да видите какво се случва

Май в моя град тея майстори са на изчезване, сичките ми викат карай го колкото върви толкова с две думи незнаят от какво се получава така. Благодаря се пак, аз я купих колата понеже е много запазена като цяло, но явно това не е моята кола ще я продам и ще си взема някаква на бензин.
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Преди да я продадеш свали заводската пломба на електронната плочка на ГНП-то и я чукни леко в посока към фаровете (мисля че беше), докато докараш обороти 850-900.
Така ще я продадеш много по-лесно.
Така ще я продадеш много по-лесно.

7 мнения
• Страница 1 от 1