Добър майстор тенекиджия

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Добър майстор тенекиджия

Мнение от Radichev » 19 Мар 2008, 10:33

За мое огромно съжаление вчера вечерта ме "сандвичосаха" в една верижна катастрофа и сега Бумера е с леко развалена линия :confused: :confused: :confused:

От друга страна това ми дава повод да започна един мечтан проект - а именно да докарам заводски вид на "двойниу". В този смисъл търся добър майстор, защото целта ми не е просто да закърпя колата за без пари, а по-скоро на я реставрирам и цялостно да я пребоядисам.

Моля споделете ваш опит и/или препоръчайте добър майстор.

Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Мар 2008, 13:54

Здравей ако имаш предвид цялостна реставрация , сваляне на мокети, седалки, чаркове на колата и сваляне на все що боя и ръжда има (като по филмите) имам един познат който е много добър , съдя по неговата кола, като нова е 19-ка на рено. По късно ще разбера дали има работа и дали може да го направи, просто информативно + цената за цялостната реставрация. Убеден съм че си струва колега.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radichev » 19 Мар 2008, 14:03

deyan-enchev написа:...

Цялостна имам в предвид само отвън, отвътре е ОК засега. Прагове, вежди, ръждички има за изчукване, предна и задна престлка след удара. Ще сменя предни калници, капак, решетки, брони, може би врата, че е избила ръжда на едно место и това е общо взето :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Мар 2008, 14:46

Radichev написа:
deyan-enchev написа:...

....Цялостна имам в предвид само отвън, отвътре е ОК засега. Прагове, вежди, ръждички има за изчукване, предна и задна престлка след удара......

ако искаш да влагаш пари и време в тази кола, аз горещо те съветвам да я боядисате хубаво, да се махне всичко ръждиво и замяна с ново, а незаменяемите панели ги оглозгайте с пясъкоструйката и да не остане следичка от ръжда по никой от външмите панели. Направи го скъпо но качествено да нямаш ядове и кефа ти да е пълен. Това е лично мое мнение, който изръси нещо от сорта, абе шкури я там малко от малко грундирай и китосай да са мята от някой мост. :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Мар 2008, 16:43

то хубаво ще я стегнеш като нова, ама гаранция че няма ти се случи същото за съжаление няма... та си е дилема тоз въпрос... иначе звънни на дилян, неговата беше добре направена, поне така мисля, при юзърчо също работят...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radichev » 21 Мар 2008, 10:41

Владо написа:то хубаво ще я стегнеш като нова, ама гаранция че няма ти се случи същото за съжаление няма... та си е дилема тоз въпрос... иначе звънни на дилян, неговата беше добре направена, поне така мисля, при юзърчо също работят...

Бе то гаранция няма, че до утре ще сме живи, ти за една тенекия ли си. Аз ще си я направя, пък ако не е било писано няма как да попреча. Здраве да е, тенекия и пари се правят!

П.С. (Владо) какво стана с твоя диф?

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: MINI

Re: Добър майстор тенекиджия

Мнение от stoichoandreev » 27 Юни 2011, 14:27

Ще използвам тази тема (а и друга не намерих) за да попитам за майстор теникиджия в София. По колата има 3-4 места с много малко ръжда и искам да се направи не просто добре а изключително добре. Елементите на които е ръждата не са от сменяемите иначе щях да ги сменя. Казвайте колата е разкачена цялата и само чака СО-то. Благодаря предварително.

Потребител
Аватар
Кара: ...на задна...

Мнение от zinno » 03 Юли 2011, 8:55

Бих помогнал с удоволствие, но съм адски зает а гледам че ти си я подготвил вече за правене... :ok: :bchug: успех!
Don't make me laugh!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Юли 2011, 16:40

принципно знаеш че е на елемент това, и 3-4 малки /средни, големи/ ръжди си е 3-4 елемента...
но все пак виж човека на лс какво ще ти обади... в провинцията може да намериш и други, но за софия не смятам че другаде по-добре ще ти я пипнат :yes:

Назад към E30