Дръжката на жабката
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Дръжката на жабката
Колеги счупи ми се дръжката на жабката, оказа се пластмасата е естер на метакриловата пластмаса и ще се опитат да мия залепят с лепило за залепяне на зъбни-протези . Пластамсите са еднородни по химичен състав,следователно ще направят химична връзка . Търся схема на механизма зада видя къде се слага пружината.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Дръжката на жабката
пробва ли с 20тина кинта за нова от дару

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Явор написа:пробва ли с 20тина кинта за нова от дару
или пък с 15-ина лв. за цяла жабка на старо

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- ///Явор
- Летящия холандец
-
то и за 2.40 може сигурно да намери из форума...ама до колко е здрава,е друг въпроса 

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз след първите 2 изречения изпаднах в шок
толкоз сложни думи на едно място
а защо наистина не купиш нова?щом здравата се е счупила,едва ли лепената ще издържи
то ако не се лъжа си им е редовен номер да се чупят.

magareto_yori написа:аз след първите 2 изречения изпаднах в шоктолкоз сложни думи на едно място
а защо наистина не купиш нова?щом здравата се е счупила,едва ли лепената ще издържи
то ако не се лъжа си им е редовен номер да се чупят.
подхождаш с недоверие към лепилото за зъбни протези

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
няма невъзможни неща ... аз модифицирах една с карфици поялник и 2 дълги болта ...
всичко се получава желание да имаш ...
верно слабо място си е на е30-ките тая брава на жабката...
по добре нова, отколкото стара "здрава" защото са на по 20 и години
пружината стои между 2-те алуминиеви парчета които са езичетата на ключалката
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... glove_box/
Успех
П.С. Номенклатурен номер : 51161848873
Описание : КЛЮЧАЛКА ЖАБКА
Ед.цена (с ДДС) : 55.19 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 51161955759
Описание : VERSCHLUSS
Ед.цена (с ДДС) : 14.64 BGN
Няма наличност
всичко се получава желание да имаш ...
верно слабо място си е на е30-ките тая брава на жабката...
по добре нова, отколкото стара "здрава" защото са на по 20 и години

пружината стои между 2-те алуминиеви парчета които са езичетата на ключалката
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... glove_box/
Успех

П.С. Номенклатурен номер : 51161848873
Описание : КЛЮЧАЛКА ЖАБКА
Ед.цена (с ДДС) : 55.19 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 51161955759
Описание : VERSCHLUSS
Ед.цена (с ДДС) : 14.64 BGN
Няма наличност

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
Ключ на темата , направена и поставена,работи перфектно.Тънкост има при поставяне на металната пластинка при 2 щифта.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
е дай снимки,джиджи-биджи,тва онова 

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Колега, истински ме заинтригува!
Моята се наложи да я къртим, поради по-сериозна повреда...тя така или иначе беше заяла, та се счупи баш там!
Кажи какво по-точно да кажа че искам на зъболекаря, че нещо много сложни ми дойдоха термините ти...

Моята се наложи да я къртим, поради по-сериозна повреда...тя така или иначе беше заяла, та се счупи баш там!
Кажи какво по-точно да кажа че искам на зъболекаря, че нещо много сложни ми дойдоха термините ти...

ако някой не види къв е тоя форум,ще си помисли че къртим мивки и поставяме зъбни протези...та по темата ,колега понеже си пуснал такава тема моля да пуснеш някоя снимка с образователна цел понеже тоя форум не е само да задаваш въпрос и като стигнеш до отговора му да не го споделиш,проста политика на форума с цел развитието му 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
Лепилото се казва ДУРАКРИЛ ( прах + течност) малката разфасовка струва около 20-лева и включва праха и течноста (100гр-прах + 100мл те4ност) .Праха се изсипва по преценка на това което ще се лепи и се замесва с течноста.Това се прави в малък съд да речем стъклен с големина на кутия от крем за ръце.След като се смесят прах+те4ност в консистенция по-рядка от те4ен шоколад ,се оставя за 4-5-6 мин да полимеризира.Трябва дае малко по-рядко от тесто и се налага-напластява по повърхоноста която искате да залепите.Желателно е като го нанесете и да опреснявате с малко те4но докато го оформяте и моделите около залепващата повърхност,така го държите по-меко и лесно за моделиране.След нанасянето се из4аква максимум10-15 мин и ако го пипнете с пръст ще усетите 4е леко загрява,то4но тогава се изръшва цялостната полимеризация и втвърдяване.Максимално може да равие температура до 50-гр,особенно когато се залепват големи по площ места,при малки обекти мже дане се усети топлината.
========
Относно дръжката на жабката:
Изкъртиха ми се 2 щифтчета на ръкохватката,с малко канаконлит ги фиксирах към дръжката,след което в кра4ето от кум коп4етата за парното неместих пружинката като края сус закривената засе4ка се извежда в предно-горно положение а другата 4аст на пружината играе рооля на КОНТРА за натягане и тя остава скрита в дръжката.Блокирах пружинката неподвижно и забурках лепилото и в консистенциа не-многои те4но но ставащо за леене и го излях около щифта,когато запо4на да става като тесто е инструмент го до моделирах като на ниво го докарах до металнито щифт4е в което влиза МЕТАЛНАТА ПЛАСТИНКА.По същия на4ин и другото кра4е така го фиксирах и олях около него от лепилото.В последствие разбрах 4е има и по-лесен на4ин.Като с тънка ЗЪБОТЕХНИ4ЕСКА БУРГИЯ се разпробие по порължение на металните вода4и и по дължина на оста им се прокара зъботехни4еска легирана-стоманизиран тел 1-мм за ощи по-голяма стабилност.
ЯВОРЕ 4ети внитемлно
ТЪНКОСТА след като се фиксирани 2 щифта как отново да върним металната П-образна пластина в леглото и:
Като се застане с лице към жабката на металната пластинка П-образната с 2 дупки през които минават болтовете при закрепването на механизма има 1 засе4ка в която влиза закривения краи на пружината.На другиа край на тази пластинка от към страната на прозореца на 1-см преди извивката кум десниа щифт със зъботехни4еска машина се правят 2-3-4 сряза на разстояние около-3мм един от друг с дълбо4ина 1/3 от дебелината на пластинката зада незагуби еласти4ност и сила и със зъботехни4еска клеща така наре4ена БЮГЕЛНА ( като кози крак) се извива (разтваря) пластината в посока тавана на купето .Пластината се поставя на дружката и след това с тази клеща с обратната и страна се притиска зада върни в на4ално положение металната пластина докато отвора на металната пластина стане успореден със щифта. И се сглобява на цялата машинка.
ПС. малко инфо 1970-г тази МЕТРАКРИЛОВА ПЛАСТМАСА наблиза в бита и измества БАКЕЛИТА.Нека незабравяме 4е тогава е имало е21 е28 е30 ,явно доста от пластмасовите елементи по таблоот са от тази пластмаса.За след 1990-г навлиза ПОЛИЕТИЛЕНА , ПОЛИВЕНИЛ-ХЛОРИДА ,те неса от МЕТРАКРЛОВИТЕ ПЛАСТМАСА и това лепило недейства при тях.
ТЕСТ дали ДУРАКРИЛА ще действа ,1-капка се капва по предмета за лепене,ако предмета се разяжда ,така както ацетона разяжда някой пластмаси ТО тогава ДУРАКРИЛА ще залепи този детайл
Е няма как БГ жив дявол , ДАСКАЛОВ-КАР ми искат 70-лева за механизма и дръжката.От 1 опаковка дане казвам голяма дума но 20-дръжки ще се залепят.
Ако има колеги зъботехници във форума знаят за какво става дума и за ДУРАКРИЛА.
А колегата дето писа в на4алото на поста ,предполагам сее подвел за КОРЕГАТА ,а неее колегааа обуркал си се или аз неправилно съм се изразил.
УСПЕХ и си лепете дръжките с помоща на зъботеници,дори те могат дави снабдят от ДЕНТАЛЕН МАГАЗИН с това лепило,продава се свободно.
Правил сум на старите форд-СИЕРА пластмасовата зъб4атка на бензиновата помпа (зада незалепне кум зъбите на другата зъб4атка здравата зъбчатка я намазах с крем за ръце които непозволява 2-те пластмаси дасе споят-залепнат),бе6е с износени зъби,сиера отиде до БЕРЛИН и се вурна със зъб4атка изработена от ДУРАКРИЛ. ДУРАКРИЛА нему влияе БЕНЗИН-КОРЕСЕЛИН
========
Относно дръжката на жабката:
Изкъртиха ми се 2 щифтчета на ръкохватката,с малко канаконлит ги фиксирах към дръжката,след което в кра4ето от кум коп4етата за парното неместих пружинката като края сус закривената засе4ка се извежда в предно-горно положение а другата 4аст на пружината играе рооля на КОНТРА за натягане и тя остава скрита в дръжката.Блокирах пружинката неподвижно и забурках лепилото и в консистенциа не-многои те4но но ставащо за леене и го излях около щифта,когато запо4на да става като тесто е инструмент го до моделирах като на ниво го докарах до металнито щифт4е в което влиза МЕТАЛНАТА ПЛАСТИНКА.По същия на4ин и другото кра4е така го фиксирах и олях около него от лепилото.В последствие разбрах 4е има и по-лесен на4ин.Като с тънка ЗЪБОТЕХНИ4ЕСКА БУРГИЯ се разпробие по порължение на металните вода4и и по дължина на оста им се прокара зъботехни4еска легирана-стоманизиран тел 1-мм за ощи по-голяма стабилност.
ЯВОРЕ 4ети внитемлно

Като се застане с лице към жабката на металната пластинка П-образната с 2 дупки през които минават болтовете при закрепването на механизма има 1 засе4ка в която влиза закривения краи на пружината.На другиа край на тази пластинка от към страната на прозореца на 1-см преди извивката кум десниа щифт със зъботехни4еска машина се правят 2-3-4 сряза на разстояние около-3мм един от друг с дълбо4ина 1/3 от дебелината на пластинката зада незагуби еласти4ност и сила и със зъботехни4еска клеща така наре4ена БЮГЕЛНА ( като кози крак) се извива (разтваря) пластината в посока тавана на купето .Пластината се поставя на дружката и след това с тази клеща с обратната и страна се притиска зада върни в на4ално положение металната пластина докато отвора на металната пластина стане успореден със щифта. И се сглобява на цялата машинка.
ПС. малко инфо 1970-г тази МЕТРАКРИЛОВА ПЛАСТМАСА наблиза в бита и измества БАКЕЛИТА.Нека незабравяме 4е тогава е имало е21 е28 е30 ,явно доста от пластмасовите елементи по таблоот са от тази пластмаса.За след 1990-г навлиза ПОЛИЕТИЛЕНА , ПОЛИВЕНИЛ-ХЛОРИДА ,те неса от МЕТРАКРЛОВИТЕ ПЛАСТМАСА и това лепило недейства при тях.
ТЕСТ дали ДУРАКРИЛА ще действа ,1-капка се капва по предмета за лепене,ако предмета се разяжда ,така както ацетона разяжда някой пластмаси ТО тогава ДУРАКРИЛА ще залепи този детайл
Е няма как БГ жив дявол , ДАСКАЛОВ-КАР ми искат 70-лева за механизма и дръжката.От 1 опаковка дане казвам голяма дума но 20-дръжки ще се залепят.
Ако има колеги зъботехници във форума знаят за какво става дума и за ДУРАКРИЛА.
А колегата дето писа в на4алото на поста ,предполагам сее подвел за КОРЕГАТА ,а неее колегааа обуркал си се или аз неправилно съм се изразил.
УСПЕХ и си лепете дръжките с помоща на зъботеници,дори те могат дави снабдят от ДЕНТАЛЕН МАГАЗИН с това лепило,продава се свободно.

Правил сум на старите форд-СИЕРА пластмасовата зъб4атка на бензиновата помпа (зада незалепне кум зъбите на другата зъб4атка здравата зъбчатка я намазах с крем за ръце които непозволява 2-те пластмаси дасе споят-залепнат),бе6е с износени зъби,сиера отиде до БЕРЛИН и се вурна със зъб4атка изработена от ДУРАКРИЛ. ДУРАКРИЛА нему влияе БЕНЗИН-КОРЕСЕЛИН
12 мнения
• Страница 1 от 1