СЪЕДИНИТЕЛ-help

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 25 Фев 2006, 11:01

Дилян Пенчев написа:Продават се гумички и се сменят... ако помпата не ти се е износила!
Сваляш я супер лесно е... легни под колата и ще разбереш как е!
ПОмпата се отваря и гледаш вътре как е повърхността на цилиндърчето ако е износена (обикновенно ги надира от единия край и се получава каот яма) нема да минеш с гумички!
Принципно ако не ти се свидят парите купи си нова ;)
Аз така бих направил.. щото със смяната на гумички рискуваш някой ден като чакаш на некоя кръстовище примерно за обратен завой и както си държиш на полусъединител и колата да почне сама да тръгва :mhihi: и тогава е кофти че и да го натискаш по-надолу няма да спре... а лоста не може да дръпнеш да изключиш, и става кофтейшън ако не се сетиш да загасиш мотора :mhihi:
Има и вариант да натиснеш педала и да си седи долу :mhihi: Трябва да го дърпаш за да отделя :mhihi:

Мен помпата точно в такъв момент ме остави, много неприятно ама аз дори в гаража успях да я прибера така :) А за гумичките, аз като сменях горната, взех и т.нар. "ремонтен комплект" за долната - гумичките + маншончето за около 6-7лв (за 3 пикливи гумички) и като сменихме горната викаме да "освежим" и долната, и кво - сложихме новото маншонче, а самата гумичка която оплътнява цилиндърчето докато се мъчихме да я слагаме се сцепи (чисто новата), та така върнахме старата тя си беше доста читава. Незнам азможе да съм попаднал на ментета, ама ми се струва, че неможе да се разчита на тези неща..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Фев 2006, 10:22

Глагодая,
явно след 311 хил и е дошло времето :confused: :confused: :confused: Мисля нова да си купя и да си ремонтирам старата туко виж потрябвала.
На е36 ставали тази помпичка
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E30