Резултатите от ремонта...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Резултатите от ремонта...
Вчера оставих колата в сервиз Изток за солиден ремонт. Пет пъти се обръщам назаде да си я видя пак преди да си тръгна но нямаше как .....ремонта беше наложителен - смяна на съединител, колебания в оборотите, шумен двигател, вибраций в купето и двигателя, теч на масло през гарнитурите и т.н.
Днеска ми звънят от сервиза - ГОТОВА Е
Отивам със свито сърчице да видя какво са пипали по зверчето. След като отправих 20 благодарности към шефа на сервиза заради двойно по ниската цена от това, което ми съобщиха на други места, се отправих към паркинга. Завъртях ключа ......и нищо .....викам си какво стана бря .....тъкмо да пробвам пак и погледа ми се заби в оборотомера. 700 оборота
ТЯ СИ РАБОТЕШЕ БЕ!!!!! Баси мамата си викам аз и невярващо я гася и отново я паля. Този път спрях музиката и се вслушах в двигателя при завъртането на ключа. Само по едва доловимия шум на самото палене разбрах, че колата е запалила. Никакви вибраций .....никакви шумове .....нищо. Гробна тишина в купето! Веднага затършувах в документите и фактурите за да видя какво масло са ми сипали. Не пишеше но си спомням че този, който се грижеше за колата ми ми намигна да сипвам масло само при тях. Незнам какво са ми сипали но двигателя е неузнаваем.......Това бе първата ми изненада но достатъчна за да ми докара БМВ-каратова усмивка
Сега предстоеше да видя новия съединител. Купих колата със скапан такъв и бях свикнал с грубия му ход и високото отделяне. Натиснах го а той мазно мазно потъна надолу .....КЕФФФФ .......вкарах първа .......невиждани скорости ......първа влезе само като бутнах с единия пръст лоста .......КЕФФФФ .......предстоеше самото потегляне. Качих оборотите на 1500 и бавничко го отпуснах ......ОЛЕЛЕЕЕ ......КЕЕЕЕЕЕЕФФФФФФФФФФФ ......колата тръгна така плавно и приятно, че все едно патувах в лимузина ......и все така тихичка и кротичка. .... Предстоеше последния тест .....Цариградско шосе
Бавно излязох от сервиза .......истинско удоволствие......Направих кръговото на колелото и поех по отбивката. Зад мене нямаше коли и можех да намаля максимално. Огледах се и почти от спряло положение и от там ........ГААААААЗ .......и се залепих за седалката. Малкото зверче се беше превърнало в звяр
Вдигнах 180 но вече се виждаше светофара на Орлов мост и започнах да намалявам. Незабравимо преживяване!!!!
Предавките се сменяха с лекота и едва докосвах скоростния лост. Съединителя прилепяше по крака ми и всяко движение се отразяваше на колата......сякаш той беше като продължение на крака ми. Невероятно удоволствие. Огромно. Издебнах да съм първа кола на един от светофарите на бул. Сливница. Огледах се от двете страни а на лицето ми беше онзи поглед, който всеки притежател на БМВ много добре познава. Търсех първата жертва. И я намерих. За да не стават спорове, ще спестя марката и модела. Беше 2 литрово калпазанче и ставаше за жертвено агънце. Да видим сега .....съединител ...първа ......задържам ......вдигам оборотите и леко отпускам съединителя .....съвсем малко. Светна жълто ......рязък пуск на съединителя, газ до долу ......и върха на айсберга .....изтрелях се като с прашка. Отзаде пушаци, клаксони и псувни. Толкова се кефех на двигателя и управлението че чак след 200 метра се сетих да направя жест на другите шофьори че се извинявам за изпълнението.
Тоя ден няма да го забравя никога. А сега как ли ще ми издържат нервите до утре на път за работа, когато отново ще се кача в звяра. Обожавам тази кола!
И така ......в сервиза пипаха ...
Смяна на феродов диск.
Смяна на лагера на съединителя.
Смяна на масло и маслен филтър.
Смяна на тампони на двигателя.
Проверка на спирачките.
Проверка на ECU-то.
Цената на цялата процедура незная колко е по принцип, тъй като аз не плащах труда както и надценките на частите. Знам само че тия момчета направиха чудо от тази кола и че маслото в двигателя е направо извънземно.
Отново на четири колела....и едно усещане сякаш политам .....вие знаете как се чувствам, нали ......

Днеска ми звънят от сервиза - ГОТОВА Е

Сега предстоеше да видя новия съединител. Купих колата със скапан такъв и бях свикнал с грубия му ход и високото отделяне. Натиснах го а той мазно мазно потъна надолу .....КЕФФФФ .......вкарах първа .......невиждани скорости ......първа влезе само като бутнах с единия пръст лоста .......КЕФФФФ .......предстоеше самото потегляне. Качих оборотите на 1500 и бавничко го отпуснах ......ОЛЕЛЕЕЕ ......КЕЕЕЕЕЕЕФФФФФФФФФФФ ......колата тръгна така плавно и приятно, че все едно патувах в лимузина ......и все така тихичка и кротичка. .... Предстоеше последния тест .....Цариградско шосе

Бавно излязох от сервиза .......истинско удоволствие......Направих кръговото на колелото и поех по отбивката. Зад мене нямаше коли и можех да намаля максимално. Огледах се и почти от спряло положение и от там ........ГААААААЗ .......и се залепих за седалката. Малкото зверче се беше превърнало в звяр

Тоя ден няма да го забравя никога. А сега как ли ще ми издържат нервите до утре на път за работа, когато отново ще се кача в звяра. Обожавам тази кола!
И така ......в сервиза пипаха ...
Смяна на феродов диск.
Смяна на лагера на съединителя.
Смяна на масло и маслен филтър.
Смяна на тампони на двигателя.
Проверка на спирачките.
Проверка на ECU-то.
Цената на цялата процедура незная колко е по принцип, тъй като аз не плащах труда както и надценките на частите. Знам само че тия момчета направиха чудо от тази кола и че маслото в двигателя е направо извънземно.
Отново на четири колела....и едно усещане сякаш политам .....вие знаете как се чувствам, нали ......

Хмммм, а при мене кво стана: шлайфане на колянов вал-102лв. , нови основни и биелни лагери Глико-160лв. а за другото не говорим - нови сегменти Гьотце, нови семеринги за к.в. гарнитури, филтри и т.н. Дотук - 480лв. А сега блока се мие с някакъв обезмаслител и ще го събираме. Дано всичко е окей. 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
6 мнения
• Страница 1 от 1