Чукане от задния мост
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Чукане от задния мост
Проблема е следния, при движение се чува чукане отзад като метал в метал това се появи за първи път лятото, помислих че им се е разказала играта на спирачките отзад по обясними причини
,(на барабани съм) и ги смених бяха бая изтрити но имаха още феродо смених и всички пружинки и сп. цилиндърчета че бяха тръгнали. Проблема след това се оправи ... но след два дена пак почна да чука
.Гледаха колата в сервиза уж всичко ок и естествено като я пробваха не издаваше никакъв шум
. И се оправи от нищото до днес пак почна! Изключвам окачването и нещо по спирачките, чукането се чува по равен път и на скорост и на неутрална. Остава според мен нещо от каретата на полуоските или от дифа 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Чукане от задния мост
еми като я вдигнеш на подемник завърти тия задни гуми на ръка да видиш как е кардана и висящия лагер.
от каретата не се сещам как може да чука веднъж като колата е в движение, те лесно се проверяват за луфт, ама ти ще имаш така или инъче луфт в тях с тия бурнаути по снимките
от каретата не се сещам как може да чука веднъж като колата е в движение, те лесно се проверяват за луфт, ама ти ще имаш така или инъче луфт в тях с тия бурнаути по снимките

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
аз залагам на диференциал 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
някои разхлабен болт на полуоските да няма.може да са тампони на задния мост , може и висящия лагер да е , на място на свободна прави ли нещо ?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
tuningfena написа:...на място на свободна прави ли нещо ?

Последна промяна deyan-enchev на 12 Яну 2011, 22:15, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
На място няма проблем то и нищо не се движи на място, евентуално дето викаш някоя полуоска да се е разхлабила, но ми е много странна тая работа лятото се чуваше и спря тракането и днес пак почна, спотайва се нейде скрито зло! 

- E30_M_Tech_ll
-
-
е качи я на канал или подемник да я видиш тука не сме гадатели... може да ти се е разхлабил и дифа... историята познава всякви случки.... може и да имаш камъни в гърнето 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
Ще взема да и пална гумите може да продуха камъните
, работата е че лятото като я занесох в сервиз бяха я дигнали и викат само капачетата тракали на джантите и ми ги залепиха със силикон
да не тракат
. Явно трябва се разглоби я диф я полуоска мислех че някой се е зблъсквал с тоя проблем ама явно не.

- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Колега това кога го прави.....мойта чукаше когато я настъпя рязко на 1-ва или по баир-Каре,а може и да е диф,колегите са прави за подемника 

- E30_M_Tech_ll
-
-
най често е30-ките дето им се дава много зор праят следното... развиват се болтовете на диференцяла.... дето го държат..... получават се тракания шумове блъскания и всякви такива... затова ти казвам виж отдоло и прегледай всяко болче...
пък тез дето са ти лепили капачктие със силикон е трябвал ода им напълниш главите със силикон че нещо им хлопа вътре....
пък тез дето са ти лепили капачктие със силикон е трябвал ода им напълниш главите със силикон че нещо им хлопа вътре....
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
мен ми е тракала разхлабена полуоска , но не е спирала преди да я затегна , щом спира може и дифа да е
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
Сега като се прибирах карах на отворена врата малко и чукането идва от към самото колело и то само лявото, отворих в движение и дясната врата но от там не се чуваше! Според мен лявото външно каре е дроб. Утре сутринта я оставям в сервиз и после ще разправям. Мерси за помощта 

- daniel.penchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Е39 М5
E30_M_Tech_ll написа:най често е30-ките дето им се дава много зор праят следното... развиват се болтовете на диференцяла.... дето го държат..... получават се тракания шумове блъскания и всякви такива... затова ти казвам виж отдоло и прегледай всяко болче...
И според мене има някой разхлабен болт на дифа,и аз съм ги имал тия проблеми
[img]zagadka_padenii_v_futbole_yapfiles.ru.gif[/img]
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Залагам на каре външно,мойте и двете бяха така.Отворих ги,греста беше запекал яко и на двете затова тракаха,щото са сухи.Изчистих ги,напълних ги с грес и така вече година и половина без проблем 

- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
Смених цялата полуоска, имаше повече луфт от другата и сега е ок
, някой ден ако се наканя може да махна маншона на старата да не е станало както колегата разправя да са останали на сухо!

15 мнения
• Страница 1 от 1