Монтаж на АС и ел стъкла на е30?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Монтаж на АС и ел стъкла на е30?

Мнение от DamqnGatev » 19 Дек 2010, 15:07

Предполагам е възможна операцията,но какво би ми струвало това удоволствие?Не питам за някое определено е30,а по принцип.
Какви са ценита на всичко нужно за климатика + монтажа?
Същия въпрос и за 2 машинки за ел.стъкла + монтажа.
Имам предвид монтаж в сервиз от човек,който разбира както прави.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Re: Монтаж на АС и ел стъкла на е30?

Мнение от bigmurzi » 19 Дек 2010, 19:42

за климатика, зависи за колко си го намериш, ама под 100 ме съмнява някой да ти го сложи ..
ел. стъклата .. тоже :yes: ама пък преди да ходиш за тях, виж случайно да нямаш кабелите и да трябва само машинките да си мацнеш :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Потребител
Аватар

Мнение от DamqnGatev » 19 Дек 2010, 20:19

Нямам е30.Питам чисто информативно,защото ако цената за тези две операции не е фрапираща се насочвам директно към този модел. :) :D

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 19 Дек 2010, 20:28

според мен е пълен апсурт някой да се навие да монтира климатик за 100лв или около тая сума... то само пълненето с фреон е към 40....
за климатик всичктие части с монтажа м исе върти около 500 лв а за ел стъклата 100-150 :yes:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Дек 2010, 21:13

Ел. стъклата зависи от офертата,но 80-150лв. някъде,монтажа можеш и сам.Климата донякъде зависи от двигателя,но цените обикновено са от 300 нагоре за комплект от някоя разтурена,но прибави и още....бая за дреболиите които ще излязат в последствие.За монтажа на климата или ти трябват много нерви,време,инфо какво правиш или много парички за някой ентусиаст дето му се занимава.Някъде из форума имаше подобна тема с по-точни цифри за монтажа и частите по климата.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Мнение от zoomer » 20 Дек 2010, 17:40

zzuzi написа:Ел. стъклата зависи от офертата,но 80-150лв. някъде,монтажа можеш и сам.Климата донякъде зависи от двигателя,но цените обикновено са от 300 нагоре за комплект от някоя разтурена,но прибави и още....бая за дреболиите които ще излязат в последствие.За монтажа на климата или ти трябват много нерви,време,инфо какво правиш или много парички за някой ентусиаст дето му се занимава.Някъде из форума имаше подобна тема с по-точни цифри за монтажа и частите по климата.

Климатика не е труден за монтаж, най-кофти частта е че трябва да се разглоби цялото табло за да се смени тялото на парното. Иначе останалото не е ядрена физика, за да се навърже. Просто трябва да внимава да не вземе някой пробит радиатор. И другото е че задължително трябва да се сменят всички О пръстени по инсталацията, за да няма главоболия после.
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Дек 2010, 21:50

Ако искаш да стане както трябва, приготви към 2000 лева, ако искаш да стане наистина както трябва, приготви 4000...
Не ми се пише в подробности, но това са реалните цифри..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Назад към E30