е 30 смяна основни лагери

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Аватар

Re: е 30 смяна основни лагери

Мнение от snooze » 09 Дек 2010, 20:18

tuningfena написа:мен също не ми взеха пари за замерването на вала , за турбо ми казваха някакви усилени лагери да търся , но смятам че глико или колбеншмид са напълно достатъчни и за турбо, а и тез усилените май са усилени само в цената

А като 'усилиш' лагерите, какво става със шийките на вала?

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 09 Дек 2010, 23:15

бате ти мнения ли трупаш или си на принципа на всяка манджа мерудия в тоя подфорум?Нема по тъпи и безмислени мнения от твоите и на м-техника от варна къде ти казаха че глико и колбеншмид са лагери за турбо конверсии,тва че някой те е излъгал не означава че ти трее да лъжеш всички-да стават лагерите за кола с турбо ама до определено налягане нито знаеш тоя армаган колко иска да надува нито нищо зора е да си пишем...........

Не се опитвай да ме апострофираш или да ми отговаряш,всички знаем защо,бъди по-умен от обикновено-замълчи и най вече помисли преди да пуснеш следващото си мнение без значение в кой форум подфорум раздел или каквото и да било за да не ти се смеят хората......
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 09 Дек 2010, 23:24

много си забавен ве ангренаж?
твойте мнения много ли са стойностни дето само суфлираш на явор? даже той самия ти го каза... опитваш се да му подръжаваш май а?
аз поне имам собствено мнение и го изразявам пък ме боли х** кво мислят другите и кво е тяхното мнение....
май ти беше тоя дето пусна тема дали става картера от м10 на м40 само да гледаш сеира на "колегите си"? тва много смислено ли беше от твоя страна? сигурно си целял да помогнеш на някой с тая тема....
много е лесно един като тръгне да плюе някой и всички да му подръжават....
П.П. знаете ли колко усилия ми коства да не нахраня яката автора на темата?ама казах че ше спра и спрях ....

и да не си помисли някой че само трупам мнения: най добе е да се търсят основни лагери от турбо дизел при турбо конверсия... применро за 1,8 ис стават от 1,8 тдс и издържат доста :yes:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 09 Дек 2010, 23:31

кат гледам май ти трупаш мнения и се заяждаш на всякаде , аз само казвам квото знам или съм чул,интересно ми е за туи онуй и така,тоз форум за какво е ? да гледаме само твоите мнения или какво ? , нито се заяждам някаде нито нищо
Изображение

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 09 Дек 2010, 23:38

бате аз не съм забавен ама гледам така да питам и да отговарям че да ми се смеят възможно най малко хора от колектива а тва че ти си се родил бунтар и като всички са на опъки а ти си на иначе тва си е лично твой проблем на кой подръжавам или не си е моя работа аз си нося последствията за това по един или друг начин важното е че не съм сменил всичко на една пробита М42-ка (щото никога не ми е харесвал тоя мотор) та да установя аджеба че нещо не ми работи , не съм и накарал никой да си купи друга част 2 ра ръка и т.н. щото знам с кво качество са частите освен ако не ги вземеш от определен човек с гаранция (вкл. тоя дет го суфлирам макар че е малко особен е много читав човек ) и в някои случаи е по добре ремонт (макар и временен),ти най-малко можеш да ми четеш лекции морал и прочеее,щото ни си ми на акъла ни на скъсаните гуми най-малко пък си ми на проблемите и решенията за тях в една е30-ка (щото работата не е само да четем 'У форумя' ,така че сам си направи изводите .

E30_M_Tech_ll написа:
и да не си помисли някой че само трупам мнения: най добе е да се търсят основни лагери от турбо дизел при турбо конверсия... применро за 1,8 ис стават от 1,8 тдс и издържат доста :yes:

Ама най добре стават на една мунинг фирма ама са мааалко скъпички ;)
Нека некой мод да изтрие моето и следващите 10 мнения на колегата след мен,а най добре цялата тема щото хем е писано хем е безмислена!!!!
Последна промяна remaka на 09 Дек 2010, 23:41, променена общо 1 път
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 09 Дек 2010, 23:39

E30_M_Tech_ll написа:

това го четох в един чужд форум преди време... но има логика наистина
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

Мнение от doko » 09 Дек 2010, 23:49

Това за тдс-овите лагери е така аз минах тънко на един тдс сложих от ис че бяха по тънки и не изкара много после си купих тдс-ови на почти двойна цена и момчето още си джитка безпроблемно :wave:
колегата много упорито си трае за модела на въпросния мотор :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 10 Дек 2010, 0:10

тои колегата маи не е видял още какво му се случва в темата :winky: :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от snooze » 10 Дек 2010, 0:14

И кат сложите "турбо" лагери, какво се случва с шийките на вала, който по една случайност се оказва, че не кован?
Демек, при нормална експлоатация на мотора, лагерите ли трябва да се износят или шийките на вала? И като сложите 'по-корави' лагери, точно какъв мунинг правите, замисляли ли сте се? Демек, кое ще се износи?

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 10 Дек 2010, 0:27

ми "той" най-вероятно тва е някой "известен" колега с втора регистрация... пуснал темата само за подигравка.... темата е за коша....
remaka написа:Ама най добре стават на една мунинг фирма ама са мааалко скъпички ;)

естествено че е така... ама колко хора от българия си поръчват такива лагери? всеки гледа евтиното..... а в случея с тдс-овите лагери хем е по евтино хем си е достатъчно здраво....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Потребител
Аватар
Кара: E30

Мнение от forstt » 10 Дек 2010, 2:14

ivaylonikolov написа:трябжа ми малко инфо за смяна на тея лагери ама 6те слагам и турбоооо някви мненния можели

човека просто си пита от любопитство не му е за турбото нито за лагерите а за цирка които гледам набира скорост като в повечето теми :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 10 Дек 2010, 16:19

За мен също важен качествени шлайф на вала
Знам че има само няколко места в България където я правят тази процедура доста добре - лично аз съм давал моя колянов вал на един завод в Казанлък, също знам че във Варна един от корабните заводи е добър , в Ловеч също..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 10 Дек 2010, 16:35

Регистриран 5.12.2010

Както гледам "шегаджията" успя :nono:

И сега някой мод да каже кой е другия му ник да стане още по-забавно :lol:
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 10 Дек 2010, 20:51

MICH__ написа:Регистриран 5.12.2010

Както гледам "шегаджията" успя :nono:

И сега някой мод да каже кой е другия му ник да стане още по-забавно :lol:

Ми от това IP пише само той :!:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Предишна

Назад към E30