Имам питане !!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- topallo
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i e30
- Мечтае да кара: BMW e46
Имам питане !!!
Здравеите колеги надявам се пише някаде тази тема за спирачките аз нямам това време за преглед и искам малко информация как да се справя с големият ми проблем спрямо моята кола bmw 318i която е 89г. произведена с купе e30.Та проблема ми е че когато карам над 50 60 км в час имам перфектни спирачки а когато карам бавно и даржа спирачките повече горе долу между 10 -15 секунди педала потава и колата няма спирачки та питането ми е от каде може да баде проблема като имаме напредвид че от никаде нямаме теч и скасани маркучи всичко на оглед е ок но всъшност нямам спирачки. Благодаря ви предварително колеги !!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Имам питане !!!
Ами колега, според мен това са типични симптоми за заминала помпа (главен спирачен цилиндър). По- благоприятният вариант е въздух в системата, пробвай да обезвъздушиш, но ако проблема остане ще трябва да смениш помпата, или някакъв вариант за рециклиране (ама новото си е най- добре предполагам).
Никой не мое ма връне на селу!
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
или нова или някоя читава втора ръка, първо пробвай да обезвъздушиш ако не стане пробваи с друга помпа
преди време имах такъв проблем с е28-цата ми и направих пълна профилактика на системата - смених спирачната течност, разглобих и почистих спирачните апарати, прдухах тръбичките, смених всички спирачни маркучи и сега нямам ядове, абе хората на запад правят пълна профилактика на спирачната система на всеки 24 месеца
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
- topallo
- Потребител
-
RE:Имам питане !!!
Благодаря ви за проявениа интерес колеги ще пробвам каквото препорачвате и ще пиша пак.
Дано не е от помпата защото струва в магазина 196 лв.

- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ако при "напомпване" на педала спирачките почват да хваща по- високо има голяма вероятност да е въздух, но това потъване на педала при задържане...
по- скоро говори за друго.

Никой не мое ма връне на селу!
- topallo
- Потребител
-
Здравейте колеги направих нужната профилактика смених маркучите обезваздуших спирачките но пак беше така.Единственото нещо което неможах да направя беше сервото и помпата.Първо видях сервото беше сухо като барут вакума работеше безупречно остана помпата добре че има втора ръка това ми костваше много време и то без маистор оправих се взех сащата помпа промих я от застоялата течност напомпах 2 3 пъти и поставих на мястото на старата още с обезвъздошаването на предните колела помпата задаржа напълно и задните обезваздуши и колата стана с такива спирачки че от както я карам е нямала такива серт спирачки много ви благодаря за помоща от ваша страна бадете здрави !!!

9 мнения
• Страница 1 от 1