Имам питане !!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e30
Мечтае да кара: BMW e46

Имам питане !!!

Мнение от topallo » 14 Ное 2010, 1:56

Здравеите колеги надявам се пише някаде тази тема за спирачките аз нямам това време за преглед и искам малко информация как да се справя с големият ми проблем спрямо моята кола bmw 318i която е 89г. произведена с купе e30.Та проблема ми е че когато карам над 50 60 км в час имам перфектни спирачки а когато карам бавно и даржа спирачките повече горе долу между 10 -15 секунди педала потава и колата няма спирачки та питането ми е от каде може да баде проблема като имаме напредвид че от никаде нямаме теч и скасани маркучи всичко на оглед е ок но всъшност нямам спирачки. Благодаря ви предварително колеги !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Имам питане !!!

Мнение от saleen » 14 Ное 2010, 8:18

Ами колега, според мен това са типични симптоми за заминала помпа (главен спирачен цилиндър). По- благоприятният вариант е въздух в системата, пробвай да обезвъздушиш, но ако проблема остане ще трябва да смениш помпата, или някакъв вариант за рециклиране (ама новото си е най- добре предполагам).
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 14 Ное 2010, 10:20

или нова или някоя читава втора ръка, първо пробвай да обезвъздушиш ако не стане пробваи с друга помпа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 14 Ное 2010, 10:58

преди време имах такъв проблем с е28-цата ми и направих пълна профилактика на системата - смених спирачната течност, разглобих и почистих спирачните апарати, прдухах тръбичките, смених всички спирачни маркучи и сега нямам ядове, абе хората на запад правят пълна профилактика на спирачната система на всеки 24 месеца

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 14 Ное 2010, 16:57

е там хората взимат двойно по големи заплати и то в евро :cry:
Изображение

Потребител
Аватар

RE:Имам питане !!!

Мнение от topallo » 16 Ное 2010, 14:53

Благодаря ви за проявениа интерес колеги ще пробвам каквото препорачвате и ще пиша пак. :confused: :shock: :shock: Дано не е от помпата защото струва в магазина 196 лв. :roll: :roll: :roll: :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от hhhman » 17 Ное 2010, 21:58

парво ги обезваздуши може да се оправи ако има мн малко ваздух така се получава
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Ное 2010, 22:14

Ако при "напомпване" на педала спирачките почват да хваща по- високо има голяма вероятност да е въздух, но това потъване на педала при задържане... :roll: по- скоро говори за друго.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от topallo » 02 Дек 2010, 21:45

Здравейте колеги направих нужната профилактика смених маркучите обезваздуших спирачките но пак беше така.Единственото нещо което неможах да направя беше сервото и помпата.Първо видях сервото беше сухо като барут вакума работеше безупречно остана помпата добре че има втора ръка това ми костваше много време и то без маистор оправих се взех сащата помпа промих я от застоялата течност напомпах 2 3 пъти и поставих на мястото на старата още с обезвъздошаването на предните колела помпата задаржа напълно и задните обезваздуши и колата стана с такива спирачки че от както я карам е нямала такива серт спирачки много ви благодаря за помоща от ваша страна бадете здрави !!! :yes: :driving: :driving: :driving: :smoke: :) :lalala:

Назад към E30