e30, въпроси към компетентните (:
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- speeder_bobi
- Потребител
-
- Кара: e30
e30, въпроси към компетентните (:
Здравейте, след няколко месеца ще имам години за книжка, и в момента разглеждам разни обяви за любимата на много хора черна дупка е30. Понеже със сигурност сте по-опитни от мен, бих искал да ми дадете някъкви съвети, мнения и така нататък относно автомобилът, който съм харесал.
Става дума за 316и, с двигател м20б23, който от своя страна е претърпял пълен ремонт (биели,бутала,к.вал,сегменти гиотце,лагери на глико,гарнитури и семерини) и по думите на собственика е станал м20б20, първото нещо, което ми мина през главата е да попитам някой дали това е възможно и безопасно. От там нататък колата е с барабани отзад, без хидравлика, нищо ел., забележки по броните и обикновен салон. Та струва ли си колата както е така (без лети джанти) за 2000 точки да се купи и да се почнат работи по усъвършенстването й. Ако нещо съм забравил да уточня кажете и ще пиша. Благодаря предварително за мнението ви, от което мн се нуждая.
Става дума за 316и, с двигател м20б23, който от своя страна е претърпял пълен ремонт (биели,бутала,к.вал,сегменти гиотце,лагери на глико,гарнитури и семерини) и по думите на собственика е станал м20б20, първото нещо, което ми мина през главата е да попитам някой дали това е възможно и безопасно. От там нататък колата е с барабани отзад, без хидравлика, нищо ел., забележки по броните и обикновен салон. Та струва ли си колата както е така (без лети джанти) за 2000 точки да се купи и да се почнат работи по усъвършенстването й. Ако нещо съм забравил да уточня кажете и ще пиша. Благодаря предварително за мнението ви, от което мн се нуждая.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: e30, въпроси към компетентните (:
316 с М20Б23 след ремонт станал на М20Б20... да не говориш за М20Б23 - М20Б25?

- speeder_bobi
- Потребител
-
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
с тоя " 316 с М20Б23 след ремонт станал на М20Б20" вариянт може тоя мотор да е бил за лодка
колега сигурно си объркал при писането или тоя дето ти продава колата не ти го е обяснил

колега сигурно си объркал при писането или тоя дето ти продава колата не ти го е обяснил
- speeder_bobi
- Потребител
-
Цитирам:
сега е с м20б20,които беше 2.3,но преди да го сложа реших да го отворя и не бях доволен от състоянието на железата затова всичко бе подменено(биели,бутала,к.вал,сегменти гиотце,лагери на глико,гарнитури и семерини) предпочетох сигурен мотор пред малко повече коне,двигателя има редовни документи,оригиналния двигател на колата също се дава с нея
сега е с м20б20,които беше 2.3,но преди да го сложа реших да го отворя и не бях доволен от състоянието на железата затова всичко бе подменено(биели,бутала,к.вал,сегменти гиотце,лагери на глико,гарнитури и семерини) предпочетох сигурен мотор пред малко повече коне,двигателя има редовни документи,оригиналния двигател на колата също се дава с нея

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
по вероятно от 20 да го е правил 23, ами ти трябва да решиш , макар че има и по евтини , но зависи огледай за гнило окачване и тн .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колега, знам за коя кола става дума (преди месец-два и аз си търсих кола и научих обявите наизуст
). Това, което можем да те посъветваме е да огледаш добре колата - за ръжди, изгнили места, технически как е, да я покараш. Ако можеш да вземеш с теб някои опитен фен, още по-добре. Иначе като цена - ако колата е ок, мисля че си заслужава парите. Все пак м20 е много здрав мотор, а предвид и ремонта, който му е правен (ако е направен добре), би трябвало да ти служи вярно. Успех с покупката и да се похвалиш после 

Да уточня, че гледам колегата не го е обяснил както трябва... М20Б20 преправен на Б23, след което го взима собственика, отваря мотора и не му харесва какво е станало вътре и го връща отново на Б20... Това са думите от темата... Инъче ако не си от Русе, не те знам с тоя М20 как ще я прехвърлиш 

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
не колеги не бърка
продавача е отворил 23-ка сменил и е квото трябва но я е затворил с 20-кова карантия или пак има некой дет не е разбрал колата е delphin metalic 3 ен стоп купе
П.С.А автора на темата да пусне същата и във facebook замунда и всички авто форуми и накрая статистически да сумира отговора ,приятел отиваш гледаш и ако ти ареса купуваш няма да я караме ние и същите няма да я платим така че незнам къв е тоя "въпрос към компетентните"

П.С.А автора на темата да пусне същата и във facebook замунда и всички авто форуми и накрая статистически да сумира отговора ,приятел отиваш гледаш и ако ти ареса купуваш няма да я караме ние и същите няма да я платим така че незнам къв е тоя "въпрос към компетентните"

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
доста странни са тез теми дали да я купя дали да я надупя , ми слушай сърцето си , ако иска зимай ако не недей , ако и за жена си така ще питаш ще е по интересно 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
speeder_bobi написа:........
Ако до сега не си сглобявал двигател, който да тръгне след ремонта, НЕ пипай преправяна кола.
Нямаш си идея кви творения съм виждал от така наречените от теб по-опитни, не че и аз нямам, но никога не съм взимал пари за тях

Малко над тая цена има оригинални що годе движещи се и хвани някой да ти помогне при огледа.
- speeder_bobi
- Потребител
-
Съжалявам, верно не се получи много умна темата. Обещавам следващият път, като ще си избирам дама за бала да кача няколко снимки да ме посъветвате
Темата може да се счита за безполезна и да се заключи. Най-важното е, че разбрах как се минава от 2.0 на 2.3 и обратно, сега трябва да измисля как може да се регистрира. Благодаря ви за мненията.

Темата може да се счита за безполезна и да се заключи. Най-важното е, че разбрах как се минава от 2.0 на 2.3 и обратно, сега трябва да измисля как може да се регистрира. Благодаря ви за мненията.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
айде първо да вземеш тескерето..п0сле да го обсъдите с ваще...после да се разберете кви пари са склонни да дадът..и тогава да пуснеш тема
..иначе е30 не е лош избор,ама зависи от гледната точка, а не,че е модерно
..успех 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
13 мнения
• Страница 1 от 1