Всичко е добре, когато свършва добре!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Всичко е добре, когато свършва добре!

Мнение от Azidaha » 30 Окт 2010, 3:54

Здравейте,
От доста време не съм пускал теми в този под форум, тъй като или не съм имал проблем, или не съм имал поводи за радост, които съм искал да споделя. Е, в тази ще се опитам да олицетворя и двете крайности. Една голяма трагедия, последвана от една ненадмината радост и емоция!
Започвам...
В края на лятото, последните дни на август, поради шофьорска грешка и до някъде лоша пътна настилка, ударих картера си не много сериозно, но достатъчно. Последва едно търсене на здрав такъв и на нормална цена. С помощта на нашият форум, успях в рамките на едва няколко дена (буквално 2-3) да намеря един перфектен.
Благодарение на колегите Icooo и Nightshadow направихме смяната за няколко часа и любимата отново започна да прави навалица по пътищата. На следващият ден трябваше да замина за гр.София, където да оправя няколко изпита от последната сесия. В деня на пристигането ми - деня преди изпита, си паркирах колата в центъра на гр.София (бул.Евлоги Георгиев) на обичайното за нея място - или иначе казано, там съм я спирал винаги преди. На сутринта, ставам и подготвен за изпит, грабвам ключовете, и излизам от вкъщи готов за победа! Уви, когато излязох, заварих следният пейзаж:
Колата ми я няма, а там където я бях паркирал бяха шофьорското огледало, единият мигач, парченца от лайстните и класическо - части от чистачките й. Пълна паника! Обадих се веднага в полицията, а от там ми казаха да не ги занимавам с толкова маловажни за тях неща и да се обадя в паркинги и гаражи, при което ми затвориха телефона. Намерих телефон на въпросните, обаждам се и питам за моята кола, уви - отричат при тях да има такъв автомобил и ми казват да се обадя на някакъв друг телефон...Звъня, всичко на ново - и там я няма. При което секунди по-късно ми се връща обаждане от първият телефон и ми казват - извиняваме се, колата е при нас..потрошената, нали?
Реакцията ми, нека всеки сам си я представи. Максимално бързо отивам до Козлодуй-Дунав, където от портала си съзрявам предницата на колата навътре в паркинга. Инстинктивната реакция, както предполагам на всеки който си види колата в такова състояние, а именно - покъртително, беше да се затичам към нея, но на портала двама униформени господа ме спряха и ми казаха първо да си платя! След 10минутно треперене на гишето и мисли, какво ли ще заваря като се доближа, вече имах някакъв по-голям поглед върху нея, а не само на част от предницата й.
Картинката беше.......неописуема! Не го пожелавам на никого!
Заварих колата си цялата надрана, с деруги около 3-4мм в ширина и всичките различни по дължина, наритана и с липсващи детайли. Доста АРТ!
Надран капак, надрана цялата лява страна, надран багажник, надрана цялата дясна страна! Само тавана беше пропуснат.
Платих си само престой на паркинга, тъй като комшия се бил обадил по-рано, че заварил колата потрошена, но не знаел чия е, та ако може да я приберат. Момчетата от паркинга ми показаха снимки от преди да я вдигнат и бяха готови да ми ги дадат, да ми съдействат и да свидетелстват пред органите на реда, и застрахователите, че те също са я видели в какво състояние е била. Евала за което!
От там...започна едно обикаляне по районните, едно много, много голямо описване на документация, жалби, служебни заверки, срещи с изнервени държавни служители..ужас!
Тук искам да благодаря на колегата от форума, на когото така и не разбрах ника, който работи в едно от районните в които висях и случайно се оказа фен на марката, и че също пише във форума! Уреди ме да не чакам на километричните опашки и ми оказа пълно съдействие на всякъде да мина максимално бързо! Поклон!
След едномесечно чакане на служебната бележка, вече бях готов да се върна в гр.Троян при застрахователният ми брокер. Снимаха колата и тя замина директно на боя. Това бяха последните дни на септември.

Днес, един месец по-късно, един месец без да съм я карал, чувал, виждал, аз си я взех обратно!
По-красива от всякога, по-сияеща от ангел, по-зелена от крокодил!
Моята кола...
Преживяхме много, минахме през доста, изчакахме не малко, но през всичкото това време знаех, че деня в който ще сме отново заедно, ще е голям ден! Ще е един неописуем ден!
Когато се прибрах, ми връчиха ключа и ми казаха да отворя гаража сам. Чувствах се...като на първа среща! Притеснен, изнервен, развълнуван!
Резултата беше - уникален, разликата спрямо преди - гигантска!

Ето и малко снимки:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Благодаря на всички които ми помогнаха, защото без нито един от вас, нямаше да се справя!
Благодаря на Icooo и Nightshadow за смяната на картера, на La4u за лайстната която нямах, на borcho6 който ми изпрати картера буквално за минути, на колегата от районното! Благодаря ви!!!
Вие сте страхотни приятели и тези ваши жестове, ще ги помня винаги! :bchug:

п.с. Остана да си намеря нова задна чистачка, нови емблемки и едно предно липче...та, ако някой има - нека драсне едно съобщение, благодаря :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Re: Всичко е добре, когато свършва добре!

Мнение от tuningfena » 30 Окт 2010, 9:55

:bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 30 Окт 2010, 11:16

Евала просто,свалям ти шапка.Ей това е колата да ти е на сърце !
Изображение
Изображение

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 30 Окт 2010, 13:23

Евала Ванка, ще я покажеш някой ден на по бира :bchug:
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30.......

Мнение от Night_Shadow » 30 Окт 2010, 13:31

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Няма какво да кажа повече освен,че ти го заслужаваш,приятелю мой............ :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Мнение от Icooo » 30 Окт 2010, 13:40

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 31 Окт 2010, 21:31

Радвам се че всичко се е наредило както трябва. Дано повече да няма такива случки.
My E30
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 10 Ное 2010, 21:28

мааамааа им на тия дето са ти подредили колата .... :ranting: :ranting: :ranting:
Ванка, колицата е станала много яка, ще се радвам да я видя скоро и да си побръмчим по за пица :)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Назад към E30