Проблем в двигателя преди събора :(
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Проблем в двигателя преди събора :(
Значи не знам дали ще мога да ви обясня хубаво, защото нямам и представа какво е. Чува се някакво адско тракане от двигателя, но се появява когато си поиска. Трака 5-10 минути и зачезва. Или промерно като гася и паля двигателя няколко пъти и изчезва. Естествено това не може да е решение за дълго. В началото си помислих, че перката на радиатора запира в нещо, защото звукът наподобява това, но се оказа, че няма нищо общо. В двигателя е и ви моля ако имате някакви идеи да споделите, защото ще е добре да се направи бързо преди да го юрна към Казанлък. Все пак заминавам каквото и да е и ще се моля всичко да е наред и да не ме остави някъде по пътищата.

- Новини
-
Не бери грижа. Това не е проблем а болест.
Виж тампоните на двигателя, прегледай и лагера на перката. Откъде ти идва тракането? От двигателя или някъде из отдолу? Ако е отдолу - висящ лагер, тампон на гърне.... Ако е от двигателя ......я опиши тракането ......клапанчета да не би?!? Желязо в желязо или .....
Хвърли едно око на тампоните на двигателя и пиши.
Аз боледувам от същото но при мен купето се тресе и седалките стават като вибратори но моето е от съединителя барабар с лагер на перката и единия тампон на двигателя. Като я карам към сервиза за смяна на гореописаните глупости, ще попитам и за твоя проблем, стига да ми го опишеш подробно...
Виж тампоните на двигателя, прегледай и лагера на перката. Откъде ти идва тракането? От двигателя или някъде из отдолу? Ако е отдолу - висящ лагер, тампон на гърне.... Ако е от двигателя ......я опиши тракането ......клапанчета да не би?!? Желязо в желязо или .....
Хвърли едно око на тампоните на двигателя и пиши.
Аз боледувам от същото но при мен купето се тресе и седалките стават като вибратори но моето е от съединителя барабар с лагер на перката и единия тампон на двигателя. Като я карам към сервиза за смяна на гореописаните глупости, ще попитам и за твоя проблем, стига да ми го опишеш подробно...
- Иво
- шПерко
-
Ще опитам
Туко що много се ядосах, защото написах супер подробен отговор и ми спря тока. Та значи помниш ли като по-малки как си закачахме едни пластмаси на спиците на колелата да тракат. Май от кофички от кисело мляко. Звукът е с подобна честота, по силен обаче. Не мога да го опиша с точност, но май идва някъде изпод двигателя. Странното е, че понякога се появява непосредствено след като потеглиш, а друг път доста след това. И става рядко. Да кажем за една седмица да го чуя 2-3 пъти. Преди 1-2 седмици сменихме ангренажен ремък и трите ролки, от които едната е зъбно колело. После всичко сякаш се оправи, но преди няколко дена пак. А баща ми взе да го кара, за да го пробва, защото той върти доста повече километри и каза, че го е чул. Карахме го и в някакъв сервиз, но не иска да си покаже тракането срамува се сигурно
Ако се появи на събора ще се радвам да ви го покажа и да споделите мнения. Иначе мерси, че писа. Това е за сега 

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Нека кажа 4е ни6то не може да се каже беz да се види и 4уе но единствения 3вук които се поиавявя така когато си ре6и и беz обиаснение в моиа опит досега е на4упен каталиzатор.
Това все пак е само генерално предполоzение
успех
Това все пак е само генерално предполоzение

- Новини
-
Висящия лагер ти опира в капака на кардана. Смени го преди да се е скъсал.
Лесно ще разбереш дали това е проблема. Застани някъде на права улица и тръгни рязко ама много рязко. Би трябвало да издрънчи. Другия начин е да отидеш някъде на канал или да вдигнеш на стойки колата. Развинти капаците, покриващи кардана и разгледай висящия лагер. Да обяснявам ли що е това животинче и за какво служи? Ако е дал фира, то кардана ти опира в капаците лекичко и при по-голямо натоварване си опира юнашки. Би следвало капака точно под висящия лагер да е леко жулнат. Така ще видиш къде ти е опирал кардана.
Аз имах същия проблем със същото дрънчене при същите условия и имах късмет че се усетих на време да го смених преди съвсем да се е закъсал. Не е шега работа - така и кардан можеш да повредиш а това ще ти излезе някъде около 500 - 700 лв. !!!!
Ако това е проблема и се наложи смяна - пиши ми пък ще ти обяснявам как да го смениш ако го сменяш ти и откъде да си вземеш и какъв точно (два видя са).
Ако минеш само с висящия - късметлия
Дано да съм уцелил проблема, ако греша нека колегите тук ме поправят ....
Пиши какво е станало и с какво да ти помогна.
Лесно ще разбереш дали това е проблема. Застани някъде на права улица и тръгни рязко ама много рязко. Би трябвало да издрънчи. Другия начин е да отидеш някъде на канал или да вдигнеш на стойки колата. Развинти капаците, покриващи кардана и разгледай висящия лагер. Да обяснявам ли що е това животинче и за какво служи? Ако е дал фира, то кардана ти опира в капаците лекичко и при по-голямо натоварване си опира юнашки. Би следвало капака точно под висящия лагер да е леко жулнат. Така ще видиш къде ти е опирал кардана.
Аз имах същия проблем със същото дрънчене при същите условия и имах късмет че се усетих на време да го смених преди съвсем да се е закъсал. Не е шега работа - така и кардан можеш да повредиш а това ще ти излезе някъде около 500 - 700 лв. !!!!
Ако това е проблема и се наложи смяна - пиши ми пък ще ти обяснявам как да го смениш ако го сменяш ти и откъде да си вземеш и какъв точно (два видя са).
Ако минеш само с висящия - късметлия

Пиши какво е станало и с какво да ти помогна.
- Иво
- шПерко
-
Благодаря
Благодаря ви за мненията дотук и се надявам да получа още. Вече е малко късно, защото утре сутринта заминаваме с гаджето на събора
Дано всичко да е наред и да не ме предаде колата. Знам, че не е добре за нея, но ще я поставя пред последно изпитание и после здрав ремонт. За предложението за катализатора ще кажа само, че имам катализатор. Другото ще се провери след събора. Доста често потеглям яко на прави отсечки и не ми е дрънкало при такава ситуация. Ако идвате на събора ще се запознаем и ще ви покажа болния баварец, който днес измих, изчистих и подготвих за път
С изключение на гадния проблем
Благодаря отново за всичко и ше се видим след или на събора!

6 мнения
• Страница 1 от 1