Температура на м52б28

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: 2.8

Температура на м52б28

Мнение от ivo_lution » 07 Сеп 2010, 9:38

Здравейте колеги
Миналата година по това време си взех е30 1.6 и й сложих м52б28(табло от 6 цилиндрова е30) ... Работата е там че то време на време ,когато тя си реши , температурата не ми отчита .... смисъл като дам контакт отлепя малко датчика(както всяка друга) , паля , след като подгрее и почва да отчита (нормално) ... обаче има случаи в които там си остава и не помръдва(след като е отлепило малко на контакта) ... вече когато я угася докато спират уредито по таблото (от енерцията на цилиндрите) за секунда отчита правилната температура и си пада най-долу където си е без контакт ... Тръгне ли веднъж си работи без проблем (смисъл без да играе от примерно от прекъснат кабел) , ако пък не - грам не отчита ...
Сложих нов датчик , пуснах нов кабел от него към букста - същата работа ...
Не разбирам много ама прилича на някакъв компютърен проблем :dunno:
Моля , дайте някакво решение , че колцата си я ползвам за дрифт и ми е важно да си гледам температурата
Предварително благодаря :)

P.S. Примерно ако си върви като хората може да е така зааааа .... да кажем седмица , и обратно!
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Re: Температура на м52б28

Мнение от ge_a » 07 Сеп 2010, 22:05

Не че нещо, ама има написани поне 10 теми по въпроса, това че са по стари не значи, че са неверни, ползвай търсачката и не на последно място си провери контактите по тъблото ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: 2.8

Re: Температура на м52б28

Мнение от ivo_lution » 09 Сеп 2010, 19:48

Здравейте колеги ,
днес реших да сложа старото табло и на него температурата си отчита нормално -> проблема е в новото табло , обаче направих и следния опит - както си работи колата на старото табло и вадя буксите и сменям таблата и новото и то отчита... дотук добре ... обаче гася колата , тругвам да я паля пак , на контакт отчита правилната температура и след като завартя да запали и температрата пада пак долу :shock: ... мисля си че е слаба масата на датчика на температрата ... та някой да има идея от къде да намеря схема на таблото за да почиста пистата ... или ако някой има различна хипотеза моля да сподели
В крайна сметка ще стоя с това табло защото ми е по важно да си гледам температурата отколкото да ми показва на колко оборота ми работи двигателя :)
Предварително благодарско

P.S. пробвах да разменя датчиците на температурата обаче са несъвместими
Изображение

Назад към E30