Проблем 2BE карб.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Проблем 2BE карб.

Мнение от cargo22 » 23 Юни 2010, 18:22

Колеги обръщам се към вас, ако има някой който си е играл и е малко по запознат с този карб.
Знам какво ще отговорят всички за 2BE, но за в момента остава с тоя карб. и ако има някой да помогне да закрепа положението ще съм му благодарен.

Проблема е че през първа камера като погледна от номер 4 на схемата капе, предполагам че не трябва да е така.
Изображение
Оправих разтоянието на поплаваците с подлагането на едни пластини по размери както е показано в едно ръководство и един сайт.
Обаче разлика никаква капеше и преди, капе и сега,означава ли че пак не затваря поплавака щом капе от там.Колата пали и работи неравномерно, но явно и идва в повече горивото.

Не че е от такова значение да го оправя , защото имам и газова на колата, мъчим се просто да я оправя и на бензин да няма проблеми.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Проблем 2BE карб.

Мнение от Lenco » 23 Юни 2010, 20:03

Капе като е загасен двигателя ли? Ако е така най-вероятно не затваря иглата както трябва, на въпросната първа камера.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 23 Юни 2010, 20:12

Lenco написа:Капе като е загасен двигателя ли? Ако е така най-вероятно не затваря иглата както трябва, на въпросната първа камера.

Докато работи го прави това, затова предполагам че затваря поплавака, не знам кое треа да го разпръсква на аерозол в смисъл имаше нещо за ускорителна помпа ,но не знам при празния ход дали играе роля,малко съм бос сега се учим .Гледам ги и ги чета ръководствата на 2бе ама :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 23 Юни 2010, 23:47

дали ти затварят иглите можеш да разбереш като на входа на карбуратора вкараш бензин на самотек-демек от високо-без да е запален двигатела.
Ускорителната помпа я пробвай при изгасен двигател.натискай газта по-леко/бавно/,и по-рязко и ще видиш откъде пръска,както и колко пръска.
Стаевски

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 24 Юни 2010, 22:25

Оправих го, аз съм прос при предишното разглобяване в бързината съм разменил 4 от схемата с 5, който е за втора камера сега не капе.Благодаря все пак за съветите.

Назад към E30