Свирене на спирачки
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318i 89
Re: Свирене на спирачки
Най-вероятно са гадни накладките... на мен веднъж ми ги смениха с некви ментаци,та се съсаха да свират.... резаха ги, мазаха ги с нещо и пак свиреха и накаря си купих нови АТЕ и сега няма грам шум. (от както ги бяха сложили не са свирнали нито веднъж) 

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
+1 за гадни накладки, натисни няколко пъти яко спирачките така че да ги нагрееш яко, ако започне да мерише на феродо всичко е Ок ако не, значи накладките са по-твърди от дисковете и има варянт следващия път вместо накладки да смениш дискове
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Stoicho написа:Просто новите накладки са т.нар. ЕКО и затова скърцат...имаше едни спрейчета с които ги пръскат в сервизите,но сега не се сещам за име
виден майстор съветва да преседят една нощ накиснати в оцет ма мен ме е шубе да пробвам иначе са не само спрейчета зависи от фирмата и има ефект с тях ма до средата на феродото после пак скърцат

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989
Дисковете преди да ги сложа ги позабърсах с парцал...нямах време да напоследък да ги сваля гумите и да ги прегледам обстойно накладките,но през джантата виждам как дисковете са покрити с фин прах с цвета на ръжда....
П.С.Нали няма марки за ляв диск ,десен диск,леви накладки,десени накладки?
П.С.Нали няма марки за ляв диск ,десен диск,леви накладки,десени накладки?
- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
Току що разглобих дясното апаратче прегледах накладките не вядах да са прегорели(някои може ли да ми обясни как точно изглежда това?),когато въртя диска накладките опират леко в диска,но спокоино прави един оборот без преди да се спре(когато го засиля),но за мен това си е нормално?
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Kin_klad_dze написа:Току що разглобих дясното апаратче прегледах накладките не вядах да са прегорели(някои може ли да ми обясни как точно изглежда това?),когато въртя диска накладките опират леко в диска,но спокоино прави един оборот без преди да се спре(когато го засиля),но за мен това си е нормално?
мирише на кокали никак не изглежда и диска има син отенък

Remi Performance Garage

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Това за Брембо-то, че били боклуци... втори път слагам такива и съм много доволен. Щом свирят накладките - ако те дразнят, хвърляй и слагай нови (друга марка). Иначе предполагам, че колата спира нормално... Преди да сменя дисковете и накладките, и моите свиреха, особено при плавно спиране. Сега с новите е ОК - дискове Брембо, накладки - на някаква измислена френска пакетажна фирма...
It's not who You are, it's who You know...
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Колеги,по повод маншончетата на водачите на предните спирачни пакети,оня ден ги смених,след дълго търсене,не можах да ги намеря,а в Дару кар-50 лева.За това си взех едно по здраво от старите ми маншончета пообиколих млк магазините,и накрая ми паснаха идеално некви от ГОУФ,4 в комплекта-10 лева,това за вентилираните 

- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка разглобих и двата апарата,прегледах обстойно и водачите(движат се перфектно ),а и маншоните им са в идеално състояние и ....нищо?!с мен имаше и едни момчета които си бачкат по сервизите и те казаха че всичко за тях също е ок.
Много тъпа работа...щото 50 лв дадох за тия накладки и то с идеята че са качествени...
Свиренето вече не е толкова в ниските честоти(респективно дразнещи такива),но пак си е доволно дразнещо....
Много тъпа работа...щото 50 лв дадох за тия накладки и то с идеята че са качествени...
Свиренето вече не е толкова в ниските честоти(респективно дразнещи такива),но пак си е доволно дразнещо....
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
пробвай да ги запалиш един два пъти
ама не с бензин
ами карай така малко по агресивно на някой полигон и натискай спирачката и газта едновременно в умернени количества 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2