Проблем с оборотомер и разходомер
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Stoicho
- член на клуба
-
- Кара: само 2 вратки
Проблем с оборотомер и разходомер
Става въпрос за М20Б20 91-ва....реших да си сменя таблото-Motometer-,защото не му работеше уреда за бензина с VDO....гледах ги един и същи номер са 1 381 851....смених и coding plug-a с моя,защото бяха различни - на VDO-to 1381683,a на Motometer-a 1381635.Проблемът е следният....оборотомера сякаш работи по мудно....а разходомера като запаля колата седи на 0 след 3500 оборота започва да се вдига посока десният край...както когато колата е в движение на обороти....същото е и кагото върна на VDO-то оригиналния coding plug...някакъв съвет?!
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."
Re: Проблем с оборотомер и разходомер
Данеби ЕКУто да работи с едни данни за VDO а с други за moto.. ? А таблото новото пробва ли го дали е изправно преди да го сложиш ?
За тия икономаизери има 3-4 различни серийни номера из риал оем-а.
А неможеш ли да си сложиш самно уреда за бензина на старото табло ?
А някой да знае номер 12 от картинката какво представлява ? Едното оборотомер а това закачено към него ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=62&fg=05
За тия икономаизери има 3-4 различни серийни номера из риал оем-а.
А неможеш ли да си сложиш самно уреда за бензина на старото табло ?
А някой да знае номер 12 от картинката какво представлява ? Едното оборотомер а това закачено към него ?
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
moadib написа:
Някои го наричат борд ти незнам кво име ше му измислиш

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
E къв да е тоя борд ? Само дисплей има и нещо отдолу ? Не е малък не е никъв.
Да не е нещо да показва среден разход или нещо подобно ?
Да не е нещо да показва среден разход или нещо подобно ?
- mikimau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 323
Сложих на VDO бензиномер от Мотометер - двоен стоп и двете, не показваше точно.А казват, че от еднакъв период били заменяеми
Виж тая тема, може да помогне нещо
http://www.e30club.ru/forum/index.php?topic=5651.0

http://www.e30club.ru/forum/index.php?topic=5651.0
- Stoicho
- член на клуба
-
Някой друг идеи? 

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."
Абе ела в Ориндж Каунти да разглобиме таблото ще снемиме уреда за бенза да не го мислиш и тва е 

- Stoicho
- член на клуба
-
След няколко проби...стигнах до извода,че Мотометер не може да се замени с ВДО(дори със смяна на чипа) и да работи разходомера правилно...трябва да се смени и платката вътре 

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега аз заменях мотометър с ВДО и нещата станаша. Само че при мен требваше да си оставя оборотомера с разходомера и бензиномера, както и чипчето дето се слага отпред, че ВДО-то беше от друг модел. Иначе платките с батериите бяха съвместими. Засега всичко си бачка при мен.
Според мен проблема е именно в платката с батериите, обикновенно тя като се прецака симптомите са такива.
Поздрави и супех
Според мен проблема е именно в платката с батериите, обикновенно тя като се прецака симптомите са такива.
Поздрави и супех
- Stoicho
- член на клуба
-
cgm написа:Колега аз заменях мотометър с ВДО и нещата станаша. Само че при мен требваше да си оставя оборотомера с разходомера и бензиномера, както и чипчето дето се слага отпред, че ВДО-то беше от друг модел. Иначе платките с батериите бяха съвместими. Засега всичко си бачка при мен.
Поздрави и супех
При смяна на уредите всичко си бачка....аз говоря за смяна на едното табло с другото без да вадя каквото и да е освен чипа

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Има различни видове, огоротомер с разходомер и различни бензиномери може би е за това 

- Stoicho
- член на клуба
-
cgm написа:Има различни видове, огоротомер с разходомер и различни бензиномери може би е за това
мдам

Ще питам тука за да не правя нова тема
. Та аз бях с ВДО, с часовник и скоростомер то 240. Взех си табло МотоМетър до 220 и оборотомер c разходомер. Сложих в МотоМетър-ската пластмаса карантията на ВДО с оборотомера и разходомера на МотоМетър и всичко е 6. Освен че разходомера си се мъндехерца, както си иска. Показва някакви стойности но са крайно нереални от рода на 2/100 разход при ускорение. с какво да пробвам да сменя за да работи коректно (до колкото може де).
Поздрави.

Поздрави.

14 мнения
• Страница 1 от 1