Проблем с оборотомера в Е30 с М50Б25
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с оборотомера в Е30 с М50Б25
Да,проблема е разрешен.Букса с три кабела от жабката-черен,зелен,жълт.Оборотомера работи.
Топлата вода може би е открита,но ще кажа,за тези,които не я бяха открили като мен-Кодер щекера може да се приправи.Моят беше номер 04 от м10б18 и оборотите бяха с около 600 повече.Щекера ,който ми дадоха беше с номер 01.При постаен щекер 01 показанията спаднаха с 600 оборота(мисля,че това са реалните или съвсем близо до тях).Всико,което е необходимо е да се отщипи едно от звената на щекер 04 и да се постави в съседното гнездо (с малко канаколит).Ще направя снимка на щекера за 6 цилиндров мотор(ако някой иска мога да му я пратя,за да може да си преправи неговия щекер)
Поздрави
Топлата вода може би е открита,но ще кажа,за тези,които не я бяха открили като мен-Кодер щекера може да се приправи.Моят беше номер 04 от м10б18 и оборотите бяха с около 600 повече.Щекера ,който ми дадоха беше с номер 01.При постаен щекер 01 показанията спаднаха с 600 оборота(мисля,че това са реалните или съвсем близо до тях).Всико,което е необходимо е да се отщипи едно от звената на щекер 04 и да се постави в съседното гнездо (с малко канаколит).Ще направя снимка на щекера за 6 цилиндров мотор(ако някой иска мога да му я пратя,за да може да си преправи неговия щекер)
Поздрави
- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
Много ще се радвам да ми изпратиш колега на едно лично,понеже от доста време се опитвам да го направя и така и не мога да намеря къде стои този кодер щекер.Ще съм ти благодарен ако ми изпратиш и една снимка на това което трябва да направя... 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз мися че има памет в тоя кодер , и или смяна или презаписване .. Покажи какво си направил да видиме , и аз съм с 4 цилиндрово табло , ни си знам прекъсвача каде е 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
И аз мислех,че има някаква памет,но не е така.Кодер щекетра представлява пласмасов ключ с 3 отвора на определени места,според които при поставянето му в таблото се натискат точно определени пластинки,което явно променя начина,по който се отчитат оборотите.Поне това заключих аз.Ако бъркам нека бъда поправен,за да не се бъркат други.Факт обаче е,че нещата се получиха.
сега ще се опитам да ви пратя по една снимка с щекер на 6 цилиндров мотор.Ако се загледате внимателно би трябвало да видите кое трябва да се преправи.
сега ще се опитам да ви пратя по една снимка с щекер на 6 цилиндров мотор.Ако се загледате внимателно би трябвало да видите кое трябва да се преправи.
Тука трябва да се прави разлика м/у табла двоен и троен стоп мисля 

Е,ми това е разликата между младши и старши ентусиаст
.да,определено заббравих да отбележа-моето е с двоен стоп!

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
щекер за двоен

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2