M20B25 прекъсва....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
M20B25 прекъсва....
Колеги проблема е следния и е доста странен:Колата на празен ход работи равномерно,но почти като трактор,все едно на 4 ри цилиндъра,но не мени оборотите.като подам леко газ трудно се форсира,но въпреки това достига до 6500 оборота и удря на регулатор.Та реших да погледна палеца и дистрибуторната капачка,но всичко си е наред,няма нагар и пукнатини,смених свещите и кабелите,проблема си остана.Един ден реших да вадя кабелите от свещите при работещ двигател,започнах и като стигнах до втория-вадя а промяна в работата на двигателя няма,така и с третия.1,4,5,6 бяха добре.свалих свеща от 2 ри и я сложих на 1 ви цилиндър с опасение да не са свещите менте,но работата на двигателя си остана същата,странното което беше,че свеща си дава искра,по кабела също има ток,но свеща беше олята с бензин(все едно не работи),а останалите свещи бяха черни.Като махна буксата на дебитомера колата гасне или ако работи е много зле.Бензиновата помпа мисля че си дава достатъчно налягане,имайки предвид струята на връщащия се бензин.Остават ми съмнения само към дебитомера и компютъра,кабелите,свещите и капачката ги изключвам,защото със сигурност работят.NGK и Bremi.Някой знае ли подлежи ли дебитомера на някаква настройка или да пробвам с други.Би ли показало ако и направя диагностика.Давайте идеи,че ми се кара бе хора 

Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Re: M20B25 прекъсва....
виж дюзите 

^Joreto написа:виж дюзите
ще пробвам
Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
отвори капака на клапаните да провериш дали няма счупени кобилици на неработещите цилиндри.ако са здрави кобилиците е възможно да има изгоряли клапани 

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Щом свещите са оляти с бензин значи бензин си хвърля и дюзите са добре!
Няма тракане значи кобилиците са добре!
За мен се е преебала капачката или кабелите на 2-та цилиндъра!
Размени кабелите да видиш дали ще дава искра през друг кабел или смени капачката!
Размени кабелите да видиш дали ще дава искра през друг кабел или смени капачката!
ТУРБО написа:Щом свещите са оляти с бензин значи бензин си хвърля и дюзите са добре!
сменявах кабелите-същата история+ това са нови

tonkata написа:отвори капака на клапаните да провериш дали няма счупени кобилици на неработещите цилиндри.ако са здрави кобилиците е възможно да има изгоряли клапани
Аз точно за това му викам да замери профилактично компресията

9 мнения
• Страница 1 от 1