Най-бързото БМВ в щатите

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Най-бързото БМВ в щатите

Мнение от steeN » 08 Ное 2009, 23:21

00Cool написа:
steeN написа:плексигласа наистина е мизерия... за такива цели се ползва лексан (поликарбонат).

лексана е името на фирмата която го прави ,продава а поликарбонат е материала

не че нещо, но лексан е точно името на материала, което му е дала фирмата, която го е открила и е станало нарицателно за този материал... точно както и плексиглас, което също е запазена марка... и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 09 Ное 2009, 0:05

NeedHead написа:
amd написа:
NeedHead написа:Поне не е направил мизерията да сменя прозорците с плексиглас!! :clap:

Не бъди сигурен за това - моите задните са същите черни като тия на снимката, пък не са от стъкло :) Въпрос на правилно пасване...Не, че съм ги правил аз де, и не, че има кой знае какво значение, но все пак.

Ами да ти кажа,честно аз за моята кола съм си напълно сигурен!! :mhihi:
Че е въпрос на пасване и това е така,но както и да го напасваш
на мен ми седи като смачкана риза!А и много много смисъл
в цялата работа не виждам :dunno: ,има сума работи дето можеш
да олекотиш по колата без да пипаш джамовете.От тия джамци
колко да свалиш- 1 -1.5кг. и кво,то колата кат няма сила и предния
да го махнеш все тоя ...! :winky:

не е точно така....
виждал ли си как стокова жигула наказва коли по над 100 коня?
струва ти се невъзможно нали? еми възможно е като беше цялата орязана всичктие стъкла от поликарбон и вътре трудно се намираше нещо метално за което да се хванеш :mhihi:
да ти дам и друг пример колко коня си мислиш че е на гошо карбуратора колата? и защо даваше такива времена и наказваше коли от по 500 коня? именно щот тежи 500 кила :)
повярвай ми килата играят ОГРОМНА роля
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 09 Ное 2009, 1:53

steeN написа:
00Cool написа:
steeN написа:плексигласа наистина е мизерия... за такива цели се ползва лексан (поликарбонат).

лексана е името на фирмата която го прави ,продава а поликарбонат е материала

не че нещо, но лексан е точно името на материала, което му е дала фирмата, която го е открила и е станало нарицателно за този материал... точно както и плексиглас, което също е запазена марка... и т.н.

“Lexan is the brand name for polycarbonate sheet and ......“ материала е поликарбонат а сегга лексан дали е запазена марка и т.н. незнам на 100%, но материала е поликарбонат
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 09 Ное 2009, 2:18

Какви са качествата на въпросния поликарбонат, че го прави по-добър от плексигласа ? Не се заяждам, наистина ми е интересно да разбера :) Е, ако решите, че е по-добра идея ще прочета в нета.

Интересното е, че при мен въобще не личи, че задните стъкла + задното голямо стъкло, всъщност не са стъкла, а предполагам плексиглас. Перфектно гладки са, никакви шумове покрай тях, вмъкнати са си в уплътненията и са прави (не нагънати). Само с пръст като чукнеш можеш да установиш, че не е стъкло. Което е странно, защото задното мисля не е право, а леко обло, как са го напаснали, идея си нямам :dunno:

А въпроса за ползата е спорен - хубаво да ти е лека колата, но някои неща наистина са твърде малка разлика от оригиналните. Хубаво е човек да си даде сметка за какво ще ползва колата и да си направи отделни "стейдж 1, 2, 3..." олекотявания. Примерно крайната фаза е махаш ВСИЧКО що може и сменяш каквото ти падне с плексиглас/смола. Но аз като си карам колата и из града, кофти е да махна таблото примерно, защото ел. уредите си ми вършат работа. А то тоя 1 килограм ако си се наял и не си акал, ще го компенсираш ти с твоята тежест :lol:

Интересното е темата е, при такава висока мощност, има ли полза да се свалят дребни килограми ? за 1000 коня, 10 кила ? :dunno:
BMW only!

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 09 Ное 2009, 10:25

E30_M_Tech_ll написа:не е точно така....
виждал ли си как стокова жигула наказва коли по над 100 коня?
струва ти се невъзможно нали? еми възможно е като беше цялата орязана всичктие стъкла от поликарбон и вътре трудно се намираше нещо метално за което да се хванеш :mhihi:
да ти дам и друг пример колко коня си мислиш че е на гошо карбуратора колата? и защо даваше такива времена и наказваше коли от по 500 коня? именно щот тежи 500 кила :)
повярвай ми килата играят ОГРОМНА роля

То на мен тва ми е пределно ясно,че трябва да е лека колата,
за това и аз се чудя кво да махна/срежа по нея! Но съм и
привърженик на тезата,че една съзтезателна кола трябва хем
да привлича внимание,хем да е красива,особено дрифтарка!!! :yes:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 09 Ное 2009, 15:43

е че кой ти е казал че като я олекотиш ще стане грозна?
принципно най-практичните и най-груби решения създават агресивен и същевременно доста привлекателен вид на колата ;)
а колкото до поликарбоната разликата с плексигласа е огромна
пелксигласа е едан много коварна пласмаса която в повечето случай се чупи още докато я поставяш.... чупи се подобно на стъкло и като се разхвърчат едни големи супер остри парчета не е особенно безопасно за хората в колата ;)
а поликарбона е същото на външен вид но не се чупи.... пак е гъвкаво но може дори да го огънеш на 180 градуса и пак няма да се счупи.... остава във формата дето си го огънал и се матирва там където е сгъвката но не се чупи.... супер як матерял е .... за прозорци на бегачки е перефкетн... ;) малко по твърд е от плексигласа(то зависи ква е дебелината де ама все пак) и това го прави идеален и за извивки на задния и предния прозорец.... става точно едно към едно с оригиналното стъкло ;) единствения проблем е че се драска лесно като всичко пластмасово..... това му е единствения минус...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 09 Ное 2009, 17:48

E30_M_Tech_ll написа:е че кой ти е казал че като я олекотиш ще стане грозна?

Е са зависи как ще я олекотиш!Ако го направиш с мерак или дадеш
колата на професионалисти няма да стане грозна,ма ако почнеш на
по бира да правиш извращения (като повечето хорица) може да
поспорим как ще изглежда колата! :winky:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 09 Ное 2009, 19:03

Действително има драскотинки и при мен...интересно ми е как да разбера какъв точно е материала...освен да го ударя с нещо - ако не се счупи, значи не е плекси :lol:
BMW only!

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 10 Ное 2009, 4:35

Ето я темата, за който му е интересно да чете :winky: И по-малко офф-топик че ще се карам!

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1336562
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Предишна

Назад към E30