short shifter

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 10 Юли 2009, 12:23

А със вашите малки мозъци замисляли ли сте се защо се включват по-трудно а ,сигурно говоря и от опит ама айде адължи го със 1м и не слагай втулка така сами ще се включват ;)
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 10 Юли 2009, 12:50

предполагам знаеш че на генийте мозъците им тежат около кило кило и полвина а на идиотите около 2,5? ако не вече знаеш.... ако не вярваш питай някой учител по биология...
естествено че се включва по трудно това е лостова система и шортшифтъра ъдължава едното рамо.... съответно силата от другата страна трябва да се увиличи прпорционално на увеличната дължина на рамото....
но ако удължиш и другото рамо(самия скоростн лост при топката)КАКТО КАЗАХ ПРЕДИ ТОВА и няма да има усложнения при превключването.....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWPower » 10 Юли 2009, 15:45

+това колега към който не съм казал нищо ...се подлага тая прословута втулка защото включвателя застава под ъгъл при което става доста трудно превключването на някои от скоростите ,обаче винаги някой неподготвен трябва да се изкаже че втулка разбираш ли нетрябва и аз съм адски тъп БМВист ;)
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 10 Юли 2009, 20:06

никой не ти е казал че си тъп бмвист
прсото ти казвам че втулка не трябва поне при мен е без втулка и няма проблем... имайки впредвид че такива шифтъри ги слагат заводски на Z моделите и то без втулки не виждам зако трябва излишно да се правите на инжинери....
затруднението при превключването на предавките идва единствено и само от удълженото рамо за което обясних в предишното си мнение ...
предполагам си чувал твърдението на Архимед че с достатъчно дълъг лост и опорна точка може да повдигне земята ;) е че и при наз е нещо таковас този шифтър просто изместваме опорната точка и съответно получаваме затруднение при самото местене(превключване)
за да ти докажа че съм прав ще ти предложа да си направиш следния тест... твойта кола най вероятно няма шорт шифтър... хвани скоростния лост за маншона някъде 7-8 см по надоло открая му и се опитай да превключиш да видиш колко по трудно ще ти е отколкото като го държиш за края....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 10 Юли 2009, 20:24

Човека ти обяснява, че с втулката се оправя трудното включване, ти се прайш на физик... Не е зле някой път да се опиташ да разбереш какво се опитват да ти кажат ;)
Изображение

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 10 Юли 2009, 23:12

SuPeR_FLY написа:Човека ти обяснява, че с втулката се оправя трудното включване, ти се прайш на физик... Не е зле някой път да се опиташ да разбереш какво се опитват да ти кажат ;)

а аз се опитвам да му обесня че трудното превключване няма как да се оправи с тая фтулка... пробвай го и ти тоя номер да сменяш скорост и като си си хванал лоста по отдоло и ще разбереш за какво говоря...
и да нарпавя едно уточнение трудно е не включването на скоростта а изключването ;)
защо като си сложих едно допълнение към лоста и го удължих към 10 см включването и изключването стана като детска игра? и тва всичкото видиш ли пак без втулка...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 11 Юли 2009, 0:38

последно обосноваване за м10 20мм и сичко е ток и жица ли ? ако е тъка след няколко дена ще казвам и аз мнението по тоя ?
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 11 Юли 2009, 10:23

на м10 има доста място дори и като смениш шифтъра... демек няма начин да ти опира.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 11 Юли 2009, 12:08

добре значи когато не вали слизам свалям го 20мм по дулго качвам го и после ще споделям резултата :) :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 11 Юли 2009, 12:39

Едно време имах ей такова....бях много ентусиазиран, чак от щатите го донесох, и като го сложихме... :confused: ...всяко превключване на скоростите направо болеше..иначе усещането беше спортно :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
Продадох го на един ентусиаст от форума, който му се радваше после, а пък аз си се радвах на плавно превключване на скорости :)
С 2 думи...за мен няма смисъл

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWPower » 11 Юли 2009, 19:20

Indiana написа:Едно време имах ей такова....бях много ентусиазиран, чак от щатите го донесох, и като го сложихме... :confused: ...всяко превключване на скоростите направо болеше..иначе усещането беше спортно :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
Продадох го на един ентусиаст от форума, който му се радваше после, а пък аз си се радвах на плавно превключване на скорости :)
С 2 думи...за мен няма смисъл

Изображение

;) А така а на пича по-горе ако си смениш волана с такъв от КРАЗ пък въртенето на волана ще се олесни ептен и с педалите става същия номер сложи си от КРАН и ще се улесни всичко
НЕ Е ТАМА РАБОТАТА КОЛЕГА :D
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 11 Юли 2009, 19:27

за волана си прав а за педалите не си :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 11 Юли 2009, 20:55

за кво служат тия волани аз си намерих ръчки от танк :D
иначе по темата реших че ще са 20мм само не разбрах ще трябват ли втулки там дет казахте и къде точно се слагат ?

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 11 Юли 2009, 21:46

не ти трябва... втулката нищо не оправя...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 11 Юли 2009, 22:36

Nindja Prezarejdane написа:аз нщо не разбирам от тея шифт шортьри
пробвах се на 3 коли и станаха перфектно,без да удря барчето лоста,

от всички изказвания само едно и сьщо,но всички пропускат един важен момент...

кой е този момент кажи...
ако не е тайна де

Предишна

Назад към E30