ЛАМПАТА НА МАСЛОТО
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
ЛАМПАТА НА МАСЛОТО
Дайте съвет, моля
Лампата на маслото горе над огледалото свети от време на време, а oil service си е в зелено и маслото е на по-малко от 1000км.
Освен това масло не харчи и не е черно или нещо такова
и всичко е чук, но лампата си свети ли свети
Възможно ли е просто неква решка по лампичката и за това да свети или значи друго?
Лампата на маслото горе над огледалото свети от време на време, а oil service си е в зелено и маслото е на по-малко от 1000км.
Освен това масло не харчи и не е черно или нещо такова
и всичко е чук, но лампата си свети ли свети
Възможно ли е просто неква решка по лампичката и за това да свети или значи друго?
- JelioNikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `90 e30 sedan
аз имах следния проблем ..... лампата светеше но не винаги .. в ниските обороти и от време на време като загрееше светваше на около 2000 об. и това беше от маслената помпа ... а може и двигателя ти да е за ремонт там лагери и тнт. 

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Човека пита за лампата за нивото на маслото на чека,а не за тази за налягането в таблото.
Като гледам си с М20 мотор,значи датчика се намира в картера зад динамото и под него.Има една букса с три извода между динамото и блока на скришно място.Тя е за нивомера.Прегледай я да не е омаслена,почисти я и виж да не прекъсва някой от трите кабела.По книга се следят две нива-едното е преди да запалиш двигателя(там маслото е по-високо) и като запалиш двигателя нивото на маслото спада.Нивото на маслото при незапален и студен двигател е добре да е близо до максимума.Добре е да извадиш и промиеш датчика в картера с малко коресилин.Може от годините да се е събрал нагар и други боклуци и да заяжда.
Като гледам си с М20 мотор,значи датчика се намира в картера зад динамото и под него.Има една букса с три извода между динамото и блока на скришно място.Тя е за нивомера.Прегледай я да не е омаслена,почисти я и виж да не прекъсва някой от трите кабела.По книга се следят две нива-едното е преди да запалиш двигателя(там маслото е по-високо) и като запалиш двигателя нивото на маслото спада.Нивото на маслото при незапален и студен двигател е добре да е близо до максимума.Добре е да извадиш и промиеш датчика в картера с малко коресилин.Може от годините да се е събрал нагар и други боклуци и да заяжда.
Megasquirt & Megaview user
- JelioNikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `90 e30 sedan
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
обикновено се ебава кат е трошен картера...смени урудката в картера и ще стане

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
данке бите
да спре да вали ще направя както колегата валентино казва, дано само успея да го намеря
и общо взето единственият проблем в случая (ако на студен мотор нивото е добре) е че лампата свети, щото датчика е зацапан или бъгнат?
номера е че искам пътуване да правя с нея а ме е шубе нещо да не артиса на път
да спре да вали ще направя както колегата валентино казва, дано само успея да го намеря
и общо взето единственият проблем в случая (ако на студен мотор нивото е добре) е че лампата свети, щото датчика е зацапан или бъгнат?
данке бите
данке
данке бите
10 мнения
• Страница 1 от 1