Помощ заден лагер Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Помощ заден лагер Е30
Здравейте колеги
Искам да ви попитам как да се изкарва заден лаге за смяна.До тук съм отвил полуоската от към деференциала, махнал съм контра-гайката.По моята логика следва яко блъскане по остта на контра-гаиката, за да откърте от шлиците, дааа ама не става.Въпроса ми е има ли някаква дуга тънкост,за която не мога да се осетя.Между шлиците съм напълнил със спирачна течнот.Моля да ме посъветватае щото съм пръснал колата и сега съм в безисходица
Благодаря предварително
Поздрави

Искам да ви попитам как да се изкарва заден лаге за смяна.До тук съм отвил полуоската от към деференциала, махнал съм контра-гайката.По моята логика следва яко блъскане по остта на контра-гаиката, за да откърте от шлиците, дааа ама не става.Въпроса ми е има ли някаква дуга тънкост,за която не мога да се осетя.Между шлиците съм напълнил със спирачна течнот.Моля да ме посъветватае щото съм пръснал колата и сега съм в безисходица

Благодаря предварително

Поздрави

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
ама защо си извадил полуоската от дифа?Развий гайката след като я разконтриш/гайката от към колелото/свали носача,на вън на спокойствие,махни големата зевгерка която ше видиш,избий с чук и подходящ диаметър дорник/парче тръба/старият лагер,набий внимателно новият и по обратният ред.Заради една тръбичка на спирачки ше се дупиш пет часа .....аз така направих.
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
първо вадиш полуоската по възможност със скоба с 3 рамена или приспособена скоба-хващаш я на главината и на оста на полуоската откъдето си отвил гайката.полека натягаш и ще тръгне да излиза.ако неще при натегната скоба удари с чук по задната част на скобата в посока дължината на винта и ще отхлаби.внимавай да не изкривиш главината.
След това избий самата главина както по-подробно е написал колегата по-горе...спокойно и успех
След това избий самата главина както по-подробно е написал колегата по-горе...спокойно и успех
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
въпросната зегерка е зад главината.ако можеш я извади с изкривени зегерклещи...ама е трудно.Така излиза главината заедно с лагера.
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
7 мнения
• Страница 1 от 1