Спирачна течност
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Спирачна течност
Преди малко за първи път ми светна лапмата за спирачна течност.
До сега не съм доливал или сменял течноста, колата е карам от около 7 години. Долях около 150 гр. спирачна течност. Ще следя нивото и ще видя дали има някой омаслен диск или барабан.
Нормално ли е с течение на времето да изтича по малко или да се изпарява при по-екстремно спиране?
До сега не съм доливал или сменял течноста, колата е карам от около 7 години. Долях около 150 гр. спирачна течност. Ще следя нивото и ще видя дали има някой омаслен диск или барабан.
Нормално ли е с течение на времето да изтича по малко или да се изпарява при по-екстремно спиране?
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Провери да не тече както вече ти казаха от помпите на съединителя и смени течността.По книга трябва да се сменя течността всяка година с нова защото е хигроскопична(поглъща влага) и частите вътре ръждясват,а и температурата на кипене която издържа намалява.
Megasquirt & Megaview user
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Myxa-TePoPuCT написа:А накладките как са ти ?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
ако трябва да говорим чисто теоритично(и ако приемем че не е сменяна и няма течове,и не са сменяни наклади скоро)с течение на експлоатацията наладките се износват,спирачните цилиндърчета излизат навън,нивото на течноста спада в казана и ето евентулна причина.разбира се течове не са малко вероятни тъй като колите не са първа младост.в случай че течове не се забележат около спирачната система на колелата,трябва да се провери за теч на помпта на саединителя от краката на шофьора или ако има същия теч на помпта за спирачките и течноста отива във сервото и неможе да се забележи(трябва да се отдели от сервото и провери за наличност в обема на сервото)
BMW forever

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Предните накладки ги смених преди 2 години, задните още са си оригиналните......
Не забелязах никъкви течове след огледа. Ще покарам и ше следя нивото на течността.
Мерси на всички за съветите!

Не забелязах никъкви течове след огледа. Ще покарам и ше следя нивото на течността.
Мерси на всички за съветите!

12 мнения
• Страница 1 от 1