Въпрос за спортно окачване

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `90 e30 sedan

Въпрос за спортно окачване

Мнение от JelioNikolov » 13 Май 2009, 1:06

Та колеги въпроса е следния: искам да си сваля колата но тук идва въпросът с какви пружини, и кои вид и марка колко свалят ...... тя търся си възможно най-ниските!? Който може да помага :)

Предварително мерси ;) :)

Забравих да спомена с м10 мотор е 30-ката

И ми е интересно хората които се занимават с проекти какво окачване си слагат :)
0888 53 71 53
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 13 Май 2009, 10:51

жълти ;)

Потребител
Аватар

Мнение от corrado » 13 Май 2009, 13:09

билщеин
...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 13 Май 2009, 13:16

търсачката ще ти отговори ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JelioNikolov » 13 Май 2009, 14:11

Brani написа:търсачката ще ти отговори ;)

не успях да се справя с търсачката :confused:
0888 53 71 53
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Delphin metallic

Мнение от vromosa » 13 Май 2009, 16:42

моита нали си я виждал-амортисиори Монрое,пружини Ейбах ;)
И пак вечерта се прибираш и пак отваряш форума и пак четеш следващия "МАНЯК" как се оплаква че нямало читави Е30-ки... ами колеги читавите Е30-ки си седят в гаражите на хората защото за тях са безценни

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 13 Май 2009, 18:32

vromosa написа:моита нали си я виждал-амортисиори Монрое,пружини Ейбах ;)

Колега би ли споделил цена на тва Монрое модел и впечътления как се държи колата :) За малко да забравя и с колко е по къс аморта ...
Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 13 Май 2009, 22:50

igra4a-c2560xm написа:жълти ;)

:mhihi: Утрепа рибата със съвет...

Колега, изборът на окачване си е сериозно начинание, колкото и това да звучи пресилено. И въпросът не е само в смъкването на колата, а и в твърдостта на возенето. Щото окачвания, които свалят с еднваква височина, се държат по коренно различен начин на пътя. И не е само до марката, нали се сещаш...

Иначе тука и аз така мога да помогна - пружините могат да са сини, жълти, червени, зелени, лилави... сините са най-яки, ма и червените са много добри, не са за пренебрегване и зелените :mhihi:

Да изброяваме фирмите производители също не е оферта.

Аз например съм с окачване APEX Sport 40/40 (40 мм по-ниско от стандартното оказване както отпред, така и отзад). Имаше и 60/40, но заради ниския картер избрах малко по-високия вариант за отпред. Резултат - стабилна кола, стегнато управление, броене на пукнатините по асфалта (ма мене така си ме кефи 8) ).

Сега ти ако искаш да я смъкнеш до земята да жули едва ли не, може да търсиш някакво регулируемо окачване, позволяващо максимално снишаване.

Предното ми окачване беше Билщайн, ама 18-годишно :mhihi: Пружините бяха поомекнали значително, а амортисьорите - поизпуснали (задните тоталка). Ефектът беше една нестабилна в завоите кола, а генерацията сплескана от легнали полицаи. Чупих и картера. Излеждаше добре, но за шофиране беше кофти. А и като седнеше някой отзад, при дупка се намесваха тампоните - много неприятно усещане за возещите се :mhihi:

В крайна сметка, ако е само за гъзарията, просто търси окачване с максимално снишаване независимо от марка и модел. Гарантирано ще е супер твърдо и няма да става грам за нашите пътища - ще се наложи да си слагаш пневматика на седалката (като на рейсовете и камионите) да не ти се разбият бъбреците :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JelioNikolov » 14 Май 2009, 0:59

logout написа:
igra4a-c2560xm написа:жълти ;)

:mhihi: Утрепа рибата със съвет...

Колега, изборът на окачване си е сериозно начинание, колкото и това да звучи пресилено. И въпросът не е само в смъкването на колата, а и в твърдостта на возенето. Щото окачвания, които свалят с еднваква височина, се държат по коренно различен начин на пътя. И не е само до марката, нали се сещаш...

Иначе тука и аз така мога да помогна - пружините могат да са сини, жълти, червени, зелени, лилави... сините са най-яки, ма и червените са много добри, не са за пренебрегване и зелените :mhihi:

Да изброяваме фирмите производители също не е оферта.

Аз например съм с окачване APEX Sport 40/40 (40 мм по-ниско от стандартното оказване както отпред, така и отзад). Имаше и 60/40, но заради ниския картер избрах малко по-високия вариант за отпред. Резултат - стабилна кола, стегнато управление, броене на пукнатините по асфалта (ма мене така си ме кефи 8) ).

Сега ти ако искаш да я смъкнеш до земята да жули едва ли не, може да търсиш някакво регулируемо окачване, позволяващо максимално снишаване.

Предното ми окачване беше Билщайн, ама 18-годишно :mhihi: Пружините бяха поомекнали значително, а амортисьорите - поизпуснали (задните тоталка). Ефектът беше една нестабилна в завоите кола, а генерацията сплескана от легнали полицаи. Чупих и картера. Излеждаше добре, но за шофиране беше кофти. А и като седнеше някой отзад, при дупка се намесваха тампоните - много неприятно усещане за возещите се :mhihi:

В крайна сметка, ако е само за гъзарията, просто търси окачване с максимално снишаване независимо от марка и модел. Гарантирано ще е супер твърдо и няма да става грам за нашите пътища - ще се наложи да си слагаш пневматика на седалката (като на рейсовете и камионите) да не ти се разбият бъбреците :mhihi:

мерси много за инфото колега :winky: та аз за сега съм се насочил само към пружини че парите трябват другаде, а лично си мислих че Х енд Р са стабилна марка и са бях метнал на червени такива ... но сега намерих едни сини DTM чисто нови на приемлива ценичка и се замислям за тях, а и ти казваш сините са най-добри ......
0888 53 71 53
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dermanski » 14 Май 2009, 1:47

Някакви ориентировъчни цени за Билщaйн. :uups: :uups: Мерси предварително
sideways driver

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JelioNikolov » 14 Май 2009, 2:32

dermanski написа:Някакви ориентировъчни цени за Билщaйн. :uups: :uups: Мерси предварително

айде търсачката и да не спамиш повече .... тва си е "МОЙТА" тема :D:D:D
0888 53 71 53
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340i
Детайли за колата: Жълта...

Мнение от Zdravkoe30 » 14 Май 2009, 3:08

ако питаш мен,щом търсиш хубаво окачване си вземи койловъри
с тях ще можеш да си направиш височината каквато си пойскаш(лично мнение) ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 14 Май 2009, 11:17

JelioNikolov написа:мерси много за инфото колега :winky: та аз за сега съм се насочил само към пружини че парите трябват другаде, а лично си мислих че Х енд Р са стабилна марка и са бях метнал на червени такива ... но сега намерих едни сини DTM чисто нови на приемлива ценичка и се замислям за тях, а и ти казваш сините са най-добри ......

Това с цветовете беше сарказъм... Освен това, ако искаш стабилна кола, само пружините не вършат работа, даже бих казал точно обратното - амортесьорите са далеч по-важни ;) И още, за предпочитане е да вземеш пълен комплект - там якостта на пружината и работата на амортесьора са изчислени...

Естествено, можеш да си правиш и миксове, в крайна сметка едва ли ще те интересува толкова много как се държи колата на пътя, защото няма да се състезаваш, нали?

Но съветът ми е, по-добре събери пари за пълен комплект ;)
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 14 Май 2009, 14:11

vromosa написа:моита нали си я виждал-амортисиори Монрое,пружини Ейбах ;)

прожини ебах

Назад към E30