белег колянов вал

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 17 Апр 2009, 13:37

Загледай се внимателно на шайбата на кол.вал резката се пада на самата периферия само не помня от ляво или от дясно на ремъка , може и да не е така щото пък при мен имам две съчмички на ролката и резка.Ще ти щтракна снимки по късно и след 6 ще ги пусна.

Е щом имаш проблем с паленето прегледай хвърля ли ток на свещите , не да си играеш с реглажи и други , а да немаш ток или гориво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 17 Апр 2009, 17:44

ток да та прибии бензин да та удави белега го намерих през коляновия вал и се оказа 4е на шаибата тоя с точката нзм куф е ма няма нищоо общо :shock: на руба на шаибата белега не се вижаше въобще аз го намерих първо на коляновия и от там на шаибата с малко шкурка и секач сътворих раутата кат трябва да е то се оказа че съм го зацепил кат трябва без да знам къде е бил само с една тел и малко по клапаните кат гледах кога опира :) и сега обаче не пали а даже гръмна и беше пълен маркуча с бенз ма нзм що чух че няква бъчвика се е прецакала ли кво там му има нзм даите идея
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 17 Апр 2009, 20:52

Как така си го намерил на кол. вал и после на тази шайба тя тази шайба е на кол.вал ти за кой белег говориш????
Делкото нагласил ли си го ?
За опирането буталото отива 2пъти в ГМТ как разбра на кой път си?
Щом говориш за бъчвичка значи си с карбуратор 2Бе или 2б4 дай жокер?
Мисля че щом е гръмнала начи нещо реда на палене е объркан но тука вече говоря на изуст поне така чух на скоро.Нещо беше ако гръмне от карба значи реда на палене , а от ауспуха много бензин или предварение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 17 Апр 2009, 22:47

така обеснявам по подробно значи белег има също на маховика това имах предвид ма в бързината съм писал глупости тая резка на шаибата вече я имам и на моята имаше я оригинално но нзм защо хич не се виждаше беше изтъркана или нзм вече след като ползвах шкурчица и един секач си е като нова та второто ?-че още в началото на темата съм писал че е 318и съответно е инжекция тва дет гърми и са пулни смукателните колектори с бенз нзм на какво се дължи кабелите са 1342 както ги пиша на капака на главата :) за предверението вече си прав малко е голямо но ако е малко по малко не иска да запали ако е по голямо пак не иска гърмеше само като сложих едно друго делко мисля че е от карбуратор щот се загледах че на едното последните цифри са 10 на др 11 на тва дет си е моито са 11 на др са 10 съответно сиг др е от карбуратор било и за тва да не иска или нзм и аз кабелите освен нещо да се ебават и капачката на делкото палеца е добре ма капачката ми се вижда малко калпава а до преди тва си бачкаше с тия работи сега нзм що да не иска :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!

Мнение от димящият вожд » 17 Апр 2009, 23:28

пич ти си се вкарал в ебати филмите. :mhihi:
на инжекцийте делкото се върти обрятно на чесовниковата стрелка,а на повечето карборатори - по чесовниковата стрелка.
виж дали си наредил кабелите правилно да не дава изкра на трети вместо на първи. :winky:
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!

газарията и селенията нЕмат почивен ден

рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.

remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 18 Апр 2009, 13:15

еми нзм ще си го мъча с моито си тои понеже ги разменя един фр каза че уж са същите аз и ен погледнах абе ?-са е какво го кара да се дави с бенз па делкото ми е наи малкия проблем :) то преди имаше газова коят е махната умишлено ма маи си мсиял да я сложа да видя дали поне на гас ще го излъжа да запали :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 18 Апр 2009, 22:04

димящият вожд написа:пич ти си се вкарал в ебати филмите. :mhihi:
на инжекцийте делкото се върти обрятно на чесовниковата стрелка,а на повечето карборатори - по чесовниковата стрелка.
виж дали си наредил кабелите правилно да не дава изкра на трети вместо на първи. :winky:

Не съм убеден в това коета казваш защото аз съм с карбуратор и делкото ми се върти обратно на чесовниковата.

Егоист значи слагаш белегана кол.вал на шайбата онзи изтъркания на място срещу шиша и гледаш дали съвпада белега на разпределителния вал , ако не съвпада превърти кол.вал с един оборот от белега да си дойде пак на него и виж дали съвпада белега на разп.вал , ако съвпада издърпваш малко делкото ако си с електронно(безконнтактно) на горе да може да се върти палеца и го нагласяш по белега на делкото има една резка под периферията на защитното капаче на палеца.Центрираш палеца да е срещу този белег и буташ делкото обратно на долу притягаш делкото леко но да може да се върти.Един пали един седи на делкото и си играе , ако не пали го върти напред назад.Общо взето е нещо такова.

Там за капака не съм ти писъл ма се надявам да го затвориш преди да палиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 19 Апр 2009, 2:46

спокоино не обесняваш на индианец съвсем де :) напраил съм сичко описано още оня де ндаже дасме чесни без да знам де е белега пак се оказа че съм го направил само кат останових куде е гмт с една тел в свеща и кат въртя малко вала нали да я видя къде почва и къде почва да се връща буталото надолу и се оказа че съм се справил и съм го зацепил кат хората делкото също е наред абе общо зето няма причини да не пали вече самоче кат припали и не ще да се форсира не иска да работи ми почти веднага гасне абе се едно е на 3 или на 2 цилиндъра :) утре вече се надявам да имам време да пробвам на гас и ако на гас си бачка начи работата е сериозна :( и има нещо по електрониките или там нзм и аз вече кво и ще има :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!

Мнение от димящият вожд » 20 Апр 2009, 21:21

да ама с телта не е много точно ,защото имаш разтояние един зъб докато започне да слиза боталото,достатачно да ти обърка работата.
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!

газарията и селенията нЕмат почивен ден

рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.

remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 20 Апр 2009, 22:24

аз споменах няколко пъти че съм ползвал и клапаните да видя куде точно е горе и куде почва да слиза :) и в краина сметка съм се справил ълучил съм белега :) обаче не иска запали дави се с адски много бензин и нзм вече от какво е ще се търси експертно мнение или и аз нзм вече какво да правя почвам да се чудя дали въобще ще се придвижи тая кола или ще стои кат паметник пред блока докут изгние съвсем в тия дъждове :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 20 Апр 2009, 22:34

аз споменах няколко пъти че съм ползвал и клапаните да видя куде точно е горе и куде почва да слиза :) и в краина сметка съм се справил ълучил съм белега :) обаче не иска запали дави се с адски много бензин и нзм вече от какво е ще се търси експертно мнение или и аз нзм вече какво да правя почвам да се чудя дали въобще ще се придвижи тая кола или ще стои кат паметник пред блока докут изгние съвсем в тия дъждове :(

Предишна

Назад към E30